Şimdi Ara

Akü şarjı konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb oğlumun akülü arabasının 12 volt 7 ah aküsü var. Bu aküyü 12 volt 2 amper Led trafosuyla şarj edemedim.acaba aküyü herhangi bir adaptör(güç kaynağı) şarj etmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adaptörün cıkışı 15 16 volt vermesi gerekiyor. 2 amper ise ideal amper ölcüsü.

12 volt veriyorsa akünüzü tam dordurmayacaktır
  • 15 volt 2 amper DC adaptör olurmu yani beni bi aydınlatın bunu şunun için soruyorum Akü şarj cihazlarının çalışma prensibi biraz farklı. Normal adaptörü de uygun olduğu için tercih etmek istiyorum.

• Yokmu bilen biri

• 12 volt akulerin en ideal şarj voltajı 14.4 volttur.

Elinizde Bu değere yakın adaptör yoksa ya şarj cihazı alacaksınız , yada devre yapacaksınız.

Kolay Gelsin .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 volt akü sınır 13 volt önerilen 14.5 olması gerekli diye biliyorum
  • akü 14.4 volt ile şarj edilir. şarjdan yeni alınan akü 13.8 volttur tam voltajı. zaten 12 voltun altına düştüğünde çok fazla verim alamazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam teşekkürler

• Bu arada şarj akımı, akü kapasitesinin onda biri olur. Yani 7 Amper akü için 0.7 amper gerekir 2 amper fazla.
    En basitinden ama iş gören bir uygulama devresi.http://320volt.com/12-volt-7-amper-aku-sarj-devresi/
  • djokan D kullanıcısına yanıt
    15v biraz yüksek,, araya 1adet 5A seri diyot bağlayın, voltaj 14v a düşer.

Önemli dediğiniz şarj ve kullanım sistemi şu şekilde;
    A) Aküyü 11v a düşene kadar kullanabilirsiniz,, 10,8v da akü bitmiş demektir,,, dahada aşağı değere düşmesi aküyü tamamen öldürür.
    B) Aküyü kendiniz şarj etmek isterseniz düz DC akım/gerilim ile,,, akü voltajı 13.8 - 14v olana kadar şarj ediniz,,,,

yani her iki durumda ölçü aleti (avo metre) veya voltmetreye ihtiyacınız var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.