Şimdi Ara

akülü araba devre çizimi YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
45.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorunumu kısaca anlatmaya çalışaydım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

oğluma aldıgım akülü araba arıza yaptı dagıttım şuan toplayamıyorum kablolar birbirine girdi bende yeniden hat cekip yapmak istiyorum
    çizimini yaptım ancak bilen arkadaşlar çizimi bi gözden geçirirlerse sevinirim

resimdeki fren gaz ve vites 6 lı anahtar . kısa olanlar arka taraftaki uçlar uzunlar öndeki uçlar araç ileri iki vites geri 1 vites (sanırım ileri 6v ve 12 v geri 6 v)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akülü Arabaların Devre Çizimleri

Akülü arabalar, elektrikli motorlarla çalışan, pillerle çalışan araçlardır. Güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için elektrik akımının düzgün bir şekilde akması için bir devreye ihtiyaçları vardır. Akülü arabaların devre çizimleri, elektrik akımının akması için bileşenlerin nasıl bağlandığını gösterir.

Pilsan Akülü Araba Akü Bağlantı Şeması

Pilsan akülü arabalar, popüler akülü araba markalarından biridir. Bu arabaların özel akü bağlantı şemaları vardır. Akünün doğru şekilde bağlanması gerekir, aksi takdirde araba çalışmaz veya zarar görebilir.

Akülü Araba Elektrik Tesisatı

Akülü araba elektrik tesisatı, aküyü, anahtarı, motoru ve diğer elektrikli bileşenleri birbirine bağlayan kablolardan oluşur. Bu bileşenler, aracın düzgün çalışması için doğru şekilde bağlanmalıdır.

Akülü Araba Akü Bağlantısı

Akülü araba aküsü, aracın elektrik sistemine güç sağlar. Akü, devredeki diğer bileşenlere güç sağlayacak şekilde pozitif ve negatif terminallere bağlanmalıdır.

Akülü Araba Kablo Bağlantı Şeması

Akülü araba kablo bağlantı şemaları, kabloların farklı elektrikli bileşenlere nasıl bağlandığını gösterir. Bu şemalar, elektrik tesisatını onarmak veya değiştirmek için kullanılır.

Akülü arabaların devre çizimlerini anlamak, aracınızın güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Akü bağlantıları, elektrik tesisatı veya kablo bağlantılarıyla ilgili sorun yaşıyorsanız, nitelikli bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lazım olan arkadaşlar için devre çalışıyor sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: unbreakabl

lazım olan arkadaşlar için devre çalışıyor sorun yok
    çalıştırdığınıza sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gareven

çalıştırdığınıza sevindim.

Alıntıları Göster
    Beyler bana bunun 1 tane 12 V akü ile olanı İleri-Geri ve Normal-Turbo(5veya6V-12V) ve tek kademeli gaz ile olanını yapabilecek varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt14

Beyler bana bunun 1 tane 12 V akü ile olanı İleri-Geri ve Normal-Turbo(5veya6V-12V) ve tek kademeli gaz ile olanını yapabilecek varmı?

Alıntıları Göster
    slm beyler aynen bende de bu sorun yalnız hem ileri geri anahtarı hemde turbo anahtarı var bilrn varsa beri gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yardımcı olabilecek yok mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruiser55

yardımcı olabilecek yok mu acaba

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim sorunum ilk çnce 2 adet 6V akünün seri bağlayamamamdan basladı önce sadece ileri çalışıyordu şimdi hiç çalışmıyor acaba ana devreleri mi yandı nasıl çizebilirim 2 adet 6V aku bağlantısı nasıl olsun
    Birkaç defa sigortayı yaktı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rc araba devre ve motor uyumu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oonel

Arkadaşlar benim sorunum ilk çnce 2 adet 6V akünün seri bağlayamamamdan basladı önce sadece ileri çalışıyordu şimdi hiç çalışmıyor acaba ana devreleri mi yandı nasıl çizebilirim 2 adet 6V aku bağlantısı nasıl olsun
    Birkaç defa sigortayı yaktı.

Alıntıları Göster
    evet yardımlarınızı bekliyoruz...

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    mantığını kavradım aslında da kabloların çokluğu zorlaştırıyor işi bi de lambalar var daha fren ve normal. bu hafta sonu denicem bi daha bakalım. olmadı zaten yukarıda ki şemayı kullanmayı düşüünüyorum.
  • quote:

mantığını kavradım aslında da kabloların çokluğu zorlaştırıyor işi bi de lambalar var daha fren ve normal. bu hafta sonu denicem bi daha bakalım. olmadı zaten yukarıda ki şemayı kullanmayı düşüünüyorum.

Alıntıları Göster
    Devre işime yaradı desem :D
  • quote:

Araç iki adet 6 volt akü ile çalışıyorsa aküleri seri veya paralel bağlayarak iki hızlı kullanır. Tek 12 volt akü ile iki hızlı kullanamazsınız. Eğer araçta 2 adet motor var ise 12 volt tek akü ile motorları seri yada paralel bağlayarak iki hız ayarı yapılabilir. Standart tek motor iki akülü olurlar. Her tekerleğe bir motor kullanarak çalışan 4 motorlusunu da gördüm. Bağlantılarla yapılıyor elektronik devre kullanılmıyor toggle anahtar tipi oluyor. İleri ve geri için bir anahtar yavaş hızlı için bir anahtar ile tesisat yapılmış. Şema hazırlayıp foruma yüklemek zaman alacağı için şu anda yapamıyorum. Teorisini anlatayım siz yapmaya çalışın. Yapamazsanız müsait olduğumda hazırlarım. Lisedeyken benzeri bir proje yapmıştım zor değil. Aküleri seri - paralel bağlayarak hız ayarı yapıyorsunuz motor uçlarını değiştirerek ileri geri vitesi yapıyorsunuz. Gaz pedalıda seri anahtardır elektriği kesip vermek için kullanılır. Hızlı yavaş anahtarından sonra devreye seri bağlayabilirsiniz.

Motorunda bir sigorta var mıdır hiç hareket yok çünkü o sigorta yanmış olabilir mi nasıl anlarım...

• quote:

merhaba arkadaşlar

sorunumu kısaca anlatmaya çalışaydım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

oğluma aldıgım akülü araba arıza yaptı dagıttım şuan toplayamıyorum kablolar birbirine girdi bende yeniden hat cekip yapmak istiyorum

resimdeki fren gaz ve vites 6 lı anahtar . kısa olanlar arka taraftaki uçlar uzunlar öndeki uçlar araç ileri iki vites geri 1 vites (sanırım ileri 6v ve 12 v geri 6 v)

akü ve kabloların fotosunu attım bu 6 V luk iki aküyü nasıl dpğru olarak seri bağlarım...

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

akü ve kabloların fotosunu attım bu 6 V luk iki aküyü nasıl dpğru olarak seri bağlarım...
    çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım

göründüğü kadarıyla o kabloyla seri bağlantı yapamazsın cünkü 4 girişe 4 çıkış var seri bağlantı için 4 giriş 2 çıkış olması lazım akünün birinin + ucunu diğer akünün - ucuna birleştirirsen boşta kalan 2 uçla 12 v elde edersin

yok illa bu kabloyla seri bağlıycam dersen hangi renklerin hangi uca gittiğine bakarsın

ör:
    mavi 1. uc
    kırmızı 2. uc
    yeşil 3. uc
    beyaz 4. uc

maviyi 1. akünün + kutbuna (kırmızı olan yer)
    kırmızıyı 2. akünün -kutbuna (siyah olan yer)
    yeşili 1 akünün - kutbuna ( siyah olan yer)
    beyazı 2 akünün + kutbuna (kırmızı olan yer)

bağlarsın sonra kırmızı ile ile maviyi birbirine bağlarsın

yeşil ve beyaz uçtan 12v elde edersin

umarım işine yarar kolay gelsin

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

kardeş eğer kabloları dağıtmadıysan akünü bi kontrol ettir uzun süre şarj etmeyince aküde sıfırlıyor

bitane voltaj ayarlı adaptör bul 6 v yerine 7 -8 voltla jarj et ozaman kedine gelir akü

• quote:

kardeş eğer kabloları dağıtmadıysan akünü bi kontrol ettir uzun süre şarj etmeyince aküde sıfırlıyor

bitane voltaj ayarlı adaptör bul 6 v yerine 7 -8 voltla jarj et ozaman kedine gelir akü
    YARDIMLARINIZ İÇİN TESEKURLER
  • quote:

YARDIMLARINIZ İÇİN TESEKURLER

Alıntıları Göster
    ileri geri vitesi tamam ama diğer turbo anahtarı kuramadım.

Şimdi 1. Aküden gelen 1 Kırmızı 1 Sarı kablo var (sarı kablo da 2 uçlu)
    Kırmızı Kablo 2'ye ayrılıyor ve 1'i Kontağa ordan pedallere ve ordan da kahverengi renk olarak viteslere geliyor 2 uçlu bu uçları çapraz olacak şekilde vites anahtarına bağlıyorum. Sarı kabloyuda diğer uca bağlıyorum. vites anahtarında kalan 1 boşluk oluyor onu da turbo anahtarının ortasına bağlıyorum. anahtarın ortasına da motorlara giden kablolar bağlanıyor

Kırmızı ve sarı kablo kalıyor ve ayrıyeten 2. aküden gelen 1 adet kırmızı ve 2 adet sarı kablo kalıyor.

şimdi bu turbo anahtarına nasıl yerleştirme yapılacak çok basit gözüküyo ama sigorta patlayabiliyor, kıvılcım çıkabiliyor, turbo modda geri çalışmayabiliyo....vs

evet yardımlarınızı bekliyorum beyler

turbo anahtar 6 kademeli...?????????

• quote:

ileri geri vitesi tamam ama diğer turbo anahtarı kuramadım.

Şimdi 1. Aküden gelen 1 Kırmızı 1 Sarı kablo var (sarı kablo da 2 uçlu)
    Kırmızı Kablo 2'ye ayrılıyor ve 1'i Kontağa ordan pedallere ve ordan da kahverengi renk olarak viteslere geliyor 2 uçlu bu uçları çapraz olacak şekilde vites anahtarına bağlıyorum. Sarı kabloyuda diğer uca bağlıyorum. vites anahtarında kalan 1 boşluk oluyor onu da turbo anahtarının ortasına bağlıyorum. anahtarın ortasına da motorlara giden kablolar bağlanıyor

Kırmızı ve sarı kablo kalıyor ve ayrıyeten 2. aküden gelen 1 adet kırmızı ve 2 adet sarı kablo kalıyor.

şimdi bu turbo anahtarına nasıl yerleştirme yapılacak çok basit gözüküyo ama sigorta patlayabiliyor, kıvılcım çıkabiliyor, turbo modda geri çalışmayabiliyo....vs

evet yardımlarınızı bekliyorum beyler

turbo anahtar 6 kademeli...?????????

Alıntıları Göster
    Akülü arabalarla ilgili tüm bilgilerihttp://www.akuluarabasatis.blogspot.com/ sitesinden bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvcGtc -- 11 Mayıs 2013; 10:45:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AvcGtc

Akülü arabalarla ilgili tüm bilgilerihttp://www.akuluarabasatis.blogspot.com/ sitesinden bulabilirsiniz

Alıntıları Göster
    ve sonuç:
    ileri geri anahtarı bağlantısı
    1a diğer akünün - kutpu
    1b ilk akünün +kutbu
    2a motorlara giden -kutup
    2b motorlara giden +kutup
    3a ilk akünün +kutbu
    3b ilk akünün - kutbu

ve turbo anahtarı için
    1a diğer akünün - kutbu
    1b ilk akünün +kutbu
    2a ilk akünün - kutbu
    2b diğer akünün + kutbu

• quote:

göründüğü kadarıyla o kabloyla seri bağlantı yapamazsın cünkü 4 girişe 4 çıkış var seri bağlantı için 4 giriş 2 çıkış olması lazım akünün birinin + ucunu diğer akünün - ucuna birleştirirsen boşta kalan 2 uçla 12 v elde edersin

yok illa bu kabloyla seri bağlıycam dersen hangi renklerin hangi uca gittiğine bakarsın

ör:
    mavi 1. uc
    kırmızı 2. uc
    yeşil 3. uc
    beyaz 4. uc

Hocam yeşil ve beyaz kablo yok fotolarda detaylı yazabilir misin bu konuda zayıfım biraz
    birde sigortaların olduğu yerde kırmızı kırmızıyla mavi maviylemi eşleşecek yoksa sigortanın bir tarafı mavi bir tarafı kırmızı mı olacak

• quote:

quote:

ör:
    mavi 1. uc
    kırmızı 2. uc
    yeşil 3. uc
    beyaz 4. uc

Hocam yeşil ve beyaz kablo yok fotolarda detaylı yazabilir misin bu konuda zayıfım biraz
    birde sigortaların olduğu yerde kırmızı kırmızıyla mavi maviylemi eşleşecek yoksa sigortanın bir tarafı mavi bir tarafı kırmızı mı olacak

Alıntıları Göster
    Akü resimleri bunlar 4 kablo var ben rastgele bağladım bağlantı yanlış olabilir
    1.kablo kırmızı
    2.kablo mavi
    3.kablo sarı
    4.kablo siyah
     akülü araba devre çizimi YARDIMMM akülü araba devre çizimi YARDIMMM akülü araba devre çizimi YARDIMMM akülü araba devre çizimi YARDIMMM

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.