Herkese iyi forumlar, Bir konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. 2014 yılı kasım ayında 0 km olarak aldığım Jetta 1.4 Tsi Dsg aracımın üzerinde gelen aküyü 4 seneden fazla kullandım, araç zordan çalışmaya başlayınca aküyü yeniledik ama 2 sene içinde akü bitti. Çoğu kişi 2 senenin normal olduğunu söyleyince tekrar yeni bir akü aldım ama 2 yıl içinde o da bitti. Elektrikçiye gösterip anlattığımda (bu esnada klimada da soğutmama sorunu oluştu) Vw araçlara Varta akü tercih etmek gerektiğini söyleyince 2023 aralıkta Varta marka akü alıp taktırdık ama 2 gün önce araç sabah çalışmadı, kapıları bile kilitlemedi. Takviye kablosu ile çalıştırıp devam ettik, fakat dün yine çalışmadı. Bugün sanayiye elektrikçiye gösterip durumu anlattım. Ölçüm yaptı değer 13.1 civarında çıktı, değerler normal görünüyor bu şekilde çözüm bulamayız, araç çalışmadığında beni ara gelip bakayım, sorun varken tespit etmeye çalışalım dedi. Daha önce başına gelen veya yakınında duyan oldu mu acaba? Bir bildiğiniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler. |
Akünün Erken Bitmesi Sorunu Vw Jetta 1.4 Tsi DSG
-
-
Akü değişiminden sonra akü adaptasyonu yapılıyor mu?
akü %100 dolu ise 13.1v vermesi lazım. boşken 14.4-14.8 gibi değerler ile sarj etmesi lazım. -
2015 Jetta 1.4 manuelin aküsü 2022'de bitti.
Geçen sene Şubat ayında aldığım düz Varta aküm 1 ay önce bozuldu... Garanti kağıdı da yok, gittim enn ucuz deeppower isimli aküden aldım devam.
-
Adaptasyon ile ilgili bir bilgim yok, gerekiyor mu her akü takılışında acaba?
-
Garanti belgesi duruyor benim ama kısa sürelerde bitmesi acaba araçta başka bir sorun mu var diye düşündürüyor.
-
2 sene içinde bitmesi normal değil.Kaçak var aküden yiyor.Baglattiginiz birşey buna neden olabilir.Yeni akü almak yerine şarj aleti alıp sarj etmek veya sarj ettirmek mantıklı ama önce bence kaynağını bulmak gerek bence neden çabuk bitiyor diye. -
ses tesisatı, kamera vs. gibi orjinal donanım harici bişey var mı araçta? -
Kuulanım senaryonuz önemli burada, akülerde aynı markanın bile farklı kalitede aküleri var, orjinal aküler genelde kaliteli oluyor sizinki 4 yıl gittiyse sonradan aldıklarınızın düşük kalite olduğunu varsayarsak 2 yılda bitmesi normal olabilir. Aracı süreklü kısa mesafe kullanıyorsanız normal çabuk bitmesi.
-
Arabaya harici bir tesisat yaptırmışsınız...
Komşumda aynı sorun vardı ve onun aracı da Caddy idi...İlk sahibi genç biri idi ve araca abuk sabuk bir sürü cicok taktırmıştı...
Uzun araştırmalar sonucu farların ampüllerinin değiştirilip beyaz ampül takıldığı anlaşıldı,onlardan yapıyormuş,söküp orijinalini taktılar ve sorun bitti...
-
Herhangi bir ekleme yok araçta, her şeyiyle orijinal durumda. Bir dahaki sefere çalışmadığında gelip bakacak usta, aracın çalışmamasını bekliyorum.
-
Ek olarak hiç bir şey yok araçta.
-
Kullanım şeklimiz her gün işe gidip geliyorum, git gel 35-40 km. İnci, mutlu, varta aldık sırasıyla ama bilemedik işte bir türlü.
-
0 km olarak aldım aracımı 10 sene önce ve ek olarak hiç bir şey ekletmedim. Çalışmadığında gelip bakacağını söyledi elektrikçi, bekleyip göreceğiz artık.
-
Araç kapalı iken ne kadar akım çektiğine bakmak lazım. Bir yerde kaçak olabilir, o da sigortaları tek tek söküp kaçağın nerede olduğu bulunabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X