Şimdi Ara

AKVARYUM İÇİN YARDIM::????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 150*50*60 EBATLARINDA 450 LİTRE TANKIMDA
    35 ADET KARMA CİKLET
    JEBO 829 5 SEPETLİ 1500L-H DIŞ FİLTRE
    MİNJİANG 2000L-H İÇ FİLTRE
    500 WATT ISTICI
    TETRATEC APS 300 HAVA MOTORU
    60 KG SİLİS KUM
    4 ADET ÇÖMLEK
    2 GEMİ
    3-4 ADET TAŞ VAR
    NE YAPTIYSAM SUYU BERRAKLAŞTIRMADIM. DIŞ FİLTREMDE
    1.SEPET:MAVİ SÜNGER+ELYAF
    2.SEPET:ELYAF+SERAMİK
    3.SEPET:ELYAF+SERAMİK
    4.SEPET:ELYAF+KARBON KÖMÜR
    5.SEPET:ELYAF+SERAMİK+ZEOLİT
    SU DEĞİŞİMİ YAPMAMA RAĞMEN SU HALA SARIMTRAK Bİ RENKTE FAKAT SUDA HİÇ KÜTÜK VEYA MANGO KÖKÜ YOK
    BU SİSTEM AKVARYUMA YETERMİ,YETMEZ İSE NE ÖNERİRSİNİZ,LÜTFEN YARDIM EDİN ŞİMDİDEN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

• 60 kg silis kummu ?
    biraz fazla gibi geldi.
    Bence akvaryuma doğal olmayan şeyleri koymayın.(suya salınım yapabilecek plastik vb maddelerden yapılma gemi fıçı çeşitli yapay bitkiler vs. suyu ve balığı zehirler)
    Çömlek malzemesinden eminseniz koyulabilir.salınım yapmamalı.
    35 adet balığın cinslerini ve boylarını bilsek iyi olacaktı.

Akvaryumu ne zaman kurdun ?
    Su değişimi yaparken nasıl yaptın ?
    Bunlar önemli yeni kurulan akvryum veya kum katılan akvaryumlarda su sararır zamanla dibe çöker.
    Su komple değiştirilmemeli dipten %20 civarı su çekilir haftada bir veya 15 günde bir dipteki pislikleri temizlemek maksat başka su çekilmez.
    İlk kum koyulurken iyice yıkanıp koyulmalıdır.

Eğer akvaryum yeni kurulmadıysa suyu komple değiştirip kumu harmanlamadıysan akvaryumda salınım yapan birşey var demektir kum olması muhtemel.
    silis kum olmayabilir kumunun bir kısmını al başka bir kapta iyice ufala bakalım ne olacak suyun rengini değiştirmemeli.

• Aynı boyutlarda benimde bir tankım vardı. İçine doğal olmayan hiçbir şey koymuyordum. Eğer istanbulda yaşşıyorsanız güzel çakıl taşları bulabilirsiniz Beykoz tarafında. Bunlar akvaryum için çok daha güzel, balıklar içinde. Ben Eheim'ın dış filtresini kullanıyordum gücü ve büyüklüğü şuan aklımda değil. Ama dış filtreler arasında en iyi markadır. Akvaryumum her zaman cam gibi çok parlaktı. Ve sadece 5 adet Blue Zaire besliyordum
  • Akvaryum yeni kurulduysa ya da %30 dan fazla su değişimi yaptıysanız bakteri oluşumunu beklemeniz gerek. Kullandığınız yem açık yemse suyu boyayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.