Şimdi Ara

ALAKASI OLMAYIP BİLGİSAYAR YAZANLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
10.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bence hayatında hiç laba girmemiş insan moleküler biyoloji yazmasın biraz boş oluyor açıkçası
  • ARKADAŞLAR AÇIK KALP AMELİYATI YAPAMIYOSANIZ TIPI SEÇMEYİN YAA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı okuyan arkadaşlar,
    Öncelikle ön bilginiz olmak zorunda değil, azminiz olması yeterli. Hepsini rahatlıkla öğrenirsiniz.
    Önemsemeyin. Mesleği araştırın, idealiniz buysa okuyun. Çalıştığınız sürece hepsini rahatlıkla öğrenir ve çuvallamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A25F8C250 -- 6 Ağustos 2019; 21:25:45 >
  • Kardeşim ben bu bölüm için konuştum ve İnternet türkiyede sanırım15 yıldır var ? Bu bölümü yazcak kişi keşfeder.
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    eyw hocam.
  • Konuyu açan arkadaş haklı.

Sadece bilgisayar için de geçerli değil bu.

Üniversite de öğrenecek işte diyen arkadaşlar var. Tıp, hukuk falan bunları bilemem ama mühendislik bölümünde üniversite sana pek bir şey vermez.

Vereceği şey temel şeylerdir üstüne sen koyarsın. Hele bilgisayar, elektronik bunlar da sadece okulun sana verdiği ile yetinirsen ortada kalırsın.

Tabi sistem de çok saçma. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorsub biyoloji bilmen gerekiyor.

• -xenon kullanıcısına yanıt
    Kardeşim eğer kendince dalga geçmek için söylüyosan ilk attığın komenti İnşaat Mühendisliği okuyan abilerimde söylüyor. Boş laf deyil yani böyle bu işler.
  • Neyse konu sizin ne derseniz deyin.
    Dediklerim çıktı,çıkıyor,çıkacak.
  • Mitolojiden Biri kullanıcısına yanıt
    Kızlar değilde genel olarak bu bölüm son dönemde popülerleştiği için parası var diye yazan kitle desek doğru olur.

------------------
    Neyse konu sizin demiştim bu bir tavsiye/bilgilendirme konusuydu ve gereken herşeyi yazdım anlamayan anlamasın.
  • Arkadaşın demek istediği şey birçok meslek için geçerli. Ben arada 55 puan fark olmasına rağmen özel bilgisayar mühendisliği bölümüne giremedim sırf o profiller yüzünden. 5 yıldır ilgileniyorum kodlama yapıyorum bazı şirketlere işte yaptım hatta. Ben bütün suçu onlara atmıyorum evet ben daha fazla çalışmalıydım belki. Fakat rehberlik hocamın yanına gittiğimde benden önce gidenlerde hep aynı şey gördüm. Kimse ne istediğini bilmiyordu çok alakasız bölümler yazanlar oluyordu. Biri tıp istiyorum diye gidip bilgisayar mühendisliği istiyorsa o insanın zekasından şüphe ederim ben. Çünkü biliyorum ki ülke birinciside olsam gideceğim bölüm aynı olacaktı benim için. Son zamanlarda diş hekimliğide çok popüler mesela herkes bıraktığı paraya, geleceğe veya rahatlığa bakıyorlar fakat bunların hiçbir şeyden haberi yok.. Ben suçu birine atmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat sistem kadar insanlarda da hata var.

Bakalım inşallah 2.tercihlerde boş kontenjan olurda girerim istediğim yere. Kayıt yaptırmayabilirler, sonuçta sevmiyorlar.

Hala şaşkınım bir okulun puanı nasıl 260 dan 315 üstüne çıkar? Garanti olsun diye İzmir Ekonomi Üniversitesi bilgisayar müh. yanında yazılım müh de yazdım. Yazılımı 260 puan, bilgisayar 280 ve ben 315 im. sıralamadada 50-60k civarı fark var.

• kafaya bak. web dilleri yazmış bi de :D hangi iyi bilgisayar mühendisliği web dili veriyor söylesene bi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz298 -- 6 Ağustos 2019; 21:48:28 >
  • Hocam fikrine saygı duyuyorum ama yanlış düşünüyorsun. Yanlış anlama bölüme giremediğin için kızgınsın o yüzden sataşıyorsun. Tekrar diyorum yanlış anlama ben de istediğime, bilgisayar mühendisliğine giremedim.( merak etme benim bilgim vardı, deneyimim yoktu, daha doğrusu deneyimden sayamadığım ama yine de bir fikir verecek çalışma olarak arduino ile çalışmışlığım, robot yapmışlığım 4-5 yarışmaya katılmışlığım var. Arduino ne alaka diyeceksin kodlaması C# temelli ama yine diyorum senin kadar bilgim birikimim yok.) Bu söylediklerin birinin girmesi için engel değil. İlerse bu kızgınlığın geçince hak vereceksin diye düşünüyorum. Başarılar

• Yazilim ve donanim kismi hakkinda bilginiz yoksa araştirin. İlginizi çeken şeyler mi değil mi öğrenin ona göre hareket edin. Benim gibi 2 sene bilgisayar müh okuyup başka bölüme geçmek durumunda kalmayin

• Sizce her sene o kadar öğrencinin bölüm değiştirmesi normal mi? Eğer kişi gireceği bölümü önceden araştırsa ve ilgisi olup olmadığını bilse hem vakit kaybı yaşanmaz. Ham de herkes istediği bölümü okuduğu için mutlu meslek sahipleriyle karşılaşırsınız. Bu sadece bilgisayar için geçerli değil. Açıkçası ben muayene olmaya gittiğimde bana kötü kötü bakan. Âdeta neden hasta oldu diyen doktordansa çok şükür bu gün de birilerine yardım ettim diyen doktoru görmek isterim.

Tercihler daha bilinçli olsa daha başarılı olunur. Puanı alan gitmeye özgürdür. Ancak biraz daha düşünse daha mutlu ve başarılı olur.

Mesela benin dayım mühendis ol dediler elektronik yazdı. Sonra bıraktı tıpı kazandı. Şu an hastaları onu okadar seviyor ki. Sanki akrabalarıymış gibi davranıyor. Ama kuzenime tıp dediler. Tıpa gitti. Bırakmadı da. Daha yeni mezun. Hastalardan bezdim. Yakında kavga edeceğim diyor.

• Bilgisayar Muhendisligi okumak icin oncesinde kodlama vs bilmenize hic gerek yok. Bu varsayim uzerine kurulu degil CS programlari. Konu sahibi sacmaliyor.

Not: Bilgisayar Muhendisiyim.

• Bilgisayar mühendisliği tutturamayanların dramı

Not: Bilgisayar Mühendisi değilim

Ekleme: Daha önce yazılım bilmeden cs kazananların beyni olduğu için kazandığını, 2 senede kendisini geçeceğini yediremiyor başlık sahibi arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 7 Ağustos 2019; 0:52:24 >
  • Infinitely many olmasa da bircok algoritma bilen ve bunlari her gun efektif olarak hala yarismalarda kullanan, kendi capinda bircok odul kazanmis(Orn: Tubitak Bilim Olimpiyatlari) yeni mezun bir lise ogrencisi olarak cok net bir sey demek istiyorum :

Omrumde bu kadar sacma bir konu ve bu kadar sacma bir mantik gormemistim.

Isteyen istedigini yazar, diledigi gibi de gorenir calisarak. Sanki siz dogustan biliyor muydunuz bazi seyleri?

Pek kiymetli HTML/CSS bilginizle binary indexed tree falan implement edip taklalar atmak size kalmis artik.

Eyyorlamam bu kadar. Tesekkurler.

Dipnot : Bogazici Bilgisayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o1kahin

Kardeşim eğer kendince dalga geçmek için söylüyosan ilk attığın komenti İnşaat Mühendisliği okuyan abilerimde söylüyor. Boş laf deyil yani böyle bu işler.
    niyehocam laba girmeyen moleküler biyoloji yazmamalı bence o lab hayatını bilmeyen biri nereden bilecek asıl olayı?
  • DEVLET BİZE KONTENJAN AÇ YİNE BİRİLERİ BİLGİSAYAR KAZANAMAMIŞŞŞ
  • Kim ne istiyorsa yazar ve girer hocam salın bence fazla düşünmeyin cidden manyak olursunuz hocam.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.