Şimdi Ara

ALAKASI OLMAYIP BİLGİSAYAR YAZANLAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
10.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Örnek olarak verdim ordada algoritma var çünkü,
    örnek veriyim Javascript öğretilmiyomu ? Hatta Selman Kahya var youtube da Yazılım Mühendisliği mezunu adamın iş hayatı css js ile geçiyor. Bunlar bilgisayardada öğretiliyor bi boş yapmayın bee
  • Egrino E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ardunio kullanan arkadaşım var merak etme zaten sen bilgilisin sana hitap etmiyor bu konu. (başlık) deyim daha doğru olur.
  • o1kahin O kullanıcısına yanıt
    Bölümde öyle şeyler öğretilmiyor bildiğim kadarıyla, 3-4. Sınıfta projelerde yapacağın şeye göre kendin öğrenip kullanıyorsun sanırım
    Hiç web bilmeden de mezun olunabiliyordur, bu tür piyasaya yönelik şeyleri kendimizin öğrenmesi gerekiyormuş

Okulu adam gibi izleyince temeli çok iyi olan , her şeyi adım atınca hemencecik kavrama yetenğine sahip olan bireyler olarak çıkıyormuşuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otaliptus O kullanıcısına yanıt
    ya sadece bu iki dili biliyomuş gibi bir algı yaratılmış. böbürlenmek içinde söylemiyorum meslek lise bilişim müfredatındaki dillerden daha da fazlasını biliyorum.

Evet geri kaldım yks müfredatından (görmediğim dersler yüzünden) sonradan önemini anladım sınavın ama bahsettiğim şey bu değil.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ya bitirme projesinin olduğu son sınıftan bahsetmiyorum. Algoritmanın yazılım ağırlıklı derslerin daha yoğun olduğu 3. sınıftan bahsediyorum ki dediğimin bir örneğide yorumlarda var.

Neyse ne yazarsanız yazın aferin güzel dalganızı da geçtiniz. buna benzer daha açılan konular var gidin onlara da saldırın (ama yo onlar rütbeli yemez )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o1kahin -- 6 Ağustos 2019; 22:15:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

Yazilim ve donanim kismi hakkinda bilginiz yoksa araştirin. İlginizi çeken şeyler mi değil mi öğrenin ona göre hareket edin. Benim gibi 2 sene bilgisayar müh okuyup başka bölüme geçmek durumunda kalmayin
    Hocam ozel mesaj açar misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o1kahin O kullanıcısına yanıt
    yav bir yere gidememişsin kuduruyorsun birader. Ben de bu sene sınavda kötü yaptım eşit ağırlıkta 29bin yaptım açıkçası kendime yakıştıramıyorum. Mezuna bıraktım. Benimde isteklerimin olmamasının nedeni matematik. Gidipte şimdi İşletmeye de pazarlama bilgisi olmayan, reklamcılık ne bilmeyen kişiler gidiyor youvv diye ağlayamam. Çünkü biz yetiştirilirken bunlar bize verilmiyor. Sen matematik edebiyat çözeceksin deniyor. Biz de oturup ağlamak yerine isteklerimizi gerçekleştirmek için sistemin istediğini yapıyoruz. Yapmak zorundayız. Bilgisayar mühendisi olmak isteyen birisi çeşitli nedenlerden dolayı yazılım öğrenememiş olabilir. Ama bu alanda gelişmek için üniye gitmiştir. Bu gayet normal. Senin kazanamadğın anadolu lisesinde o adam kıçını yırttı bu bölüme gitmek için. Sen ondan daha fazla hak ettiğini falan mı düşünüyorsun? Haftada iki saat kıçıkırık meslek lisende kodlama dersi gördün diye bu insanlardan daha iyi olduğunu iddia ediyorsun. Kargalar bile güler buna. Madem o kadar iyi yazılım biliyorsun Şimdilerde üni yazılımda o kadar önemli değil şimdiden para kazanabilirsin. Ama yok sen sadece kendi istediğin ünilere başkaları gittiği için ağlıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: o1kahin

Eski? yeni bir bölüm değil BM.

Ayrıca konuyu okumadan yorum yapmayın.

ve evet öğreniyodu internetin çıkış tarihine bak lütfen
    Bende yeni demedim zaten eskiden dediğime göre yeni değildir değil mi? Aynen aynen öğreniyodu bak öğrendiler şuan.Okuma anlamanı geliştir de sonra tartışırız ya bu konuyu.
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    " Bilgisayar mühendisi olmak isteyen birisi çeşitli nedenlerden dolayı yazılım öğrenememiş olabilir. Ama bu alanda gelişmek için üniye gitmiştir. "
    Sanırım anlamanız kıt.
    Zaten bunlar için söylemiyorum ben bu konuyu ?? dalgamı geçiyosunuz
  • Forumun seviyesi çöplerde gerçekten bilmiyoz öğrenmeye gidiyoruz diyo kafaya bak kardeşim zaten senin ilgin olsa emin ol 1. Sınıfa gitmeden 1. Sınıfın sonunda edineceğin bilgi kadar bilgiyle gidersin tıp mı istiyosun hedefin cerrahlık olur korkmazsın tıpın zevki orda dersin daha bölüme başlamadan yazın anotomi bakarsın hangi kemiğin latincesi ne işlevi ne falan bizim öğrenciler şu mantık yeağğ zaten moruk giderim vize haftası full sınav kasarım üni ne için var öğretmek için ehehehehehehe ondan sonra niye işsiz kaldım sen işsiz kalmayacaksında küçüklükten beri gerçekten o bölümü isteyip ona yoğunlaşan bilgi toplayan adam mı işsiz kalacak bunları söyleyincede çöp insanlar çekemiyosun diyolar en çokta buna gülüyorum cidden gerçekler bu kadar canınızı acıtmasın gençler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu asiri sacma, ciddiye almaya degmez.

Ufak bir sey yazacagim yine de, algoritma direkt zeka isidir, on bilginin pek ise yaradigi da soylenemez,
    en azindan giren mantikli bir sey okusun diye sunu yazayim, bilgisayar muhendisligine ilginiz olup olmadigi hakkinda kararsizsaniz, lisede bunu en iyi gozlemleyebileceginiz ders matematiktir, en bilgisayar muhendisligi related konular da problemler, permutasyon, kombinasyon, olasilik ve istatistiktir, olasilik sorularini, problem sorularini cozmek sizin icin bir zevkse universite okurken muhtemelen algoritma dersinde asiri zevk alacaksiniz.

Bir de hicbir sirket tum teknolojilere hakimsiniz diye ise almaz, yuksek teknoloji ureten tum sirketlerin tek kriteri algorithm design & analysistir, cunku kapasitesinizi en iyi olcen sey bu, ogrenme esiginizin ve temelinizin iyiligi bir suru daginik daginik sey bilmekten daha iyidir, arastirin google, facebook gibi dev sirketlerin mulakat sorularini gorursunuz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 6 Ağustos 2019; 22:51:16 >
  • Üniversitenin olayı belli bir dalda her şeyi öğretebilmek değil mi zaten?

• Bilgisayar Mühendisliği yazmak için bilgiye gerek yok ama insanlar 6-8 saat bilgisayar başında kod yazabilecek mi bunu düşünmüyolar oturarak bir ömür geçirebilecekler mi sıkılırlar mı bunları hiç düşünmeden sadece 3-4 kişinin gazına gelip yazıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ertugrullgenc

Bilgisayar Mühendisliği yazmak için bilgiye gerek yok ama insanlar 6-8 saat bilgisayar başında kod yazabilecek mi bunu düşünmüyolar oturarak bir ömür geçirebilecekler mi sıkılırlar mı bunları hiç düşünmeden sadece 3-4 kişinin gazına gelip yazıyorlar
    nerdeyse 0 kod yazdiginiz cok fazla bilgisayar muhendisligi alani var aslina bakarsaniz, turkiye'de evet piyasayi biraz amele isleri olusturuyor (ki zaten top class unilerden mezun olanlarin onemli bir kismi kendini buralarda heba etmemeyi seciyor) ama yurtdisi ya da akademik dusunuyorsaniz dediginiz konu pek gecerli olmuyor.
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 29 Mart 2021; 0:39:27 >
  • boş yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: o1kahin

Örnek olarak verdim ordada algoritma var çünkü,
    örnek veriyim Javascript öğretilmiyomu ? Hatta Selman Kahya var youtube da Yazılım Mühendisliği mezunu adamın iş hayatı css js ile geçiyor. Bunlar bilgisayardada öğretiliyor bi boş yapmayın bee
    kendim bilgisayar mühendisiyim. js öğreten bir bölüm daha görmedim. boş yapma diye herkese ahkam kesilme. boşun en büyüğü sende
  • Bu nasıl cringe bir konudur böyle ya. Size sorsak türev integral de bilgisayar mühendisliğinde işe yaramıyor. Zaten bu gibi teorik bilgileri kavrayabilen insanların yazması daha makul. Htmlmis de cssmis de jsymis de ehehehe. Zaten html dediğin şey markup langauge o ilgisi olmadan yazıyor dediğin yüksek puandan kazanan çocuklar 1 2 haftada rahat bir şekilde öğreniyor ki kendimden biliyorum.

Ben de htmli cssi böyle bir şeyler zannediyordum sizin gibiler yüzünden. Bilgisayar dediğin şey tamamen matematik zaten. Daha su dandik tytde 30 matematik yapamayan işlem önceliği bilmeyen adamlar burada millete yok ilgisi yokmuş da yok meslek lisesinde Arduino yazmış da diye milleti suçluyor. Ağlamayı kesin de gidin biraz temel derslere çalışın sonra belki lisans matematiğini anlarsınız.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.