< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Alan Wake 2 [PC ANA KONU] (26. sayfa)
-
-
Öyle birşey yok zarar verecek birşey değil bu zarar verse 2k ekranda 1080p de oyun oynamakda zarar verirdi.
-
Anladım hocam peki bu şekilde yapınca görüntü de fark oldu mu sizde yani diğer oyunlar da sıkıntı yaşamıyorum ama bu bana çok puslu blurlu bir garip geldi sizin dediğinizi deneyeceğim umarım sonuç alırımquote:
Orijinalden alıntı: StarbornÖyle birşey yok zarar verecek birşey değil bu zarar verse 2k ekranda 1080p de oyun oynamakda zarar verirdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir de artık "yürüme simülasyonu" ifadesi aşağılamak anlamında değil de bir tür anlamında kullanılmaya başlandı yurt dışında. Mesela "yürüme simülasyonu" olan Layers of Fear serisini, Blair Witch'i, Observer'ı içinde bol bol action olan korku oyunlarının %99'ına değişmem. O derece harikadır benim için dediğim oyunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 1 Kasım 2023; 11:45:8 > -
Büyük fark oluyor başta oyunun grafikleri için beşpara etmez dedirtmişti native 2k daki durum.
-
Teşekkürler akşam bı bakacağım.quote:
Orijinalden alıntı: StarbornBüyük fark oluyor başta oyunun grafikleri için beşpara etmez dedirtmişti native 2k daki durum.
Şuradaki ilk 3 ayarıda yapın.
https://www.techpowerup.com/review/alan-wake-2-performance-benchmark/4.html
-
Çok sağol hocam teşekkürler çok makbule gectiquote:
Orijinalden alıntı: StarbornŞuradaki ilk 3 ayarıda yapın.
https://www.techpowerup.com/review/alan-wake-2-performance-benchmark/4.html
Beyler, iyi oyunlar. Waterly bölümünü bitirip brightfallsa döndüğümüz bölümde bırakmıştım. Maalesef sayelerinde gitti. Rica etsem save dosyası atabilir misiniz, mail adresi versem?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ölünce cok geriden basliyor bunun çözümü var mi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haritalardaki mola odalarını kesfedip sürekli kaydetmek gerekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6800 XT ile yüksek grafik ayarı+ fsr 2 kalite modunda 1440p'de ortalama 90-100fps ile oynuyorum fakat oyunun grafikleri anlatıldığı kadar ahım şahım değil bence. Mesh shader vs. tamamen kart eskitme projesi bu oyun.
-
Üstte anlattığım sanal çözünürlük olayını yapın.
-
-
Oyunu daha fazla oynama fırsatım oldu ve kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.
Yıllardan olan bir geyik vardır 'grafikler benim için hiç önemli değil' diye. Bu bana biraz 'cool' gözükmek için söylenen bir yalan ya da abartılı bir laf gibi geliyor. Grafikler önemli değilse yani upgrade yapmayın ya da metin tabanlı bir sürü oyun var, hiç aşırı popüler olmuş metin tabanlı bir oyun bilmiyorum. Tabi ki grafikler her şey değildir ama sizi atmosfere sokan çok önemli parçalardan biridir. Nasıl görsel efektleri eski bir korku filmi çok iyi olsa bile sizi korkutmaz aynı şekilde çok iyi gözüken bir oyunda daha etkileyici bir hale gelir. Grafikleri ortalama ama hikayesi çok iyi bir oyunu tercih ederim fakat baştan 'grafikler önemsiz' demek bana doğru gelmiyor.
Alan Wake 2 çok iyi bir oyun olması dışında teknoloji olarak next gen bir oyun. Forumda bazen aldığı ürünü övmek için arkadaşlar abartıyor ama ben 3080'den 4080'e upgrade yaptığımdan beri çok bir fark göremedim. Cyberpunk 2.0 dışında 'iyi ki upgrade yapmışım' pek demedim açıkçası. Sadece oyunlar bozuk çıkmaya başladı ve ben normalde 3080'in rahat açması gereken fakat oyun bozuk olduğu için 3000 serisi kartları kullananların sorun yaşadığı oyunları 4080'de rahat oynamaya başladım. Cyberpunk 2.0 dışında iyi ki upgrade yapmışım dediğim oyun Alan Wake 2 oldu.
Grafikleri zaten şahane ilk oyun bana kontorü verdiği zaman ben açıkçası izlediğimi sadece CGI video sanıyordum. Oyun çıkmadan da resimlerine, görsellerine bakmamıştım. Hatta sistem gereksinimlerini görünce yine bozuk oyun geliyor demiştim fakat oyun teknolojik olarak her açıdan şahane. Grafiklerin iyi olması dışında oyun bir yükleme süresi olmadan çevreyi çok büyük şekilde değiştiriyor. Zaten istediğiniz an başka alana geçiyorsunuz ve Alan Wake yazar olduğu için bekleme süresi olmadan etrafı hikayeyi baştan yazarak anında değiştirebiliyor. Teknolojiden anlamam ama sanırım bu yüzden mesh shader kullanıyor ve bunu zorunlu istiyor.
Grafiklerin iyi olması dışında sesler, ortam kısacası atmosfer gerçekten harika. Oyunun başlarında ufak bir boss dövüşü var. Yani boss çıkıyor sıkıyorsunuz, kayboluyor sonra geri geliyor tekrar sıkıyorsunuz. Aslında mobil oyun boss dövüşü bir olay. Fakat sesler, grafikler, ortam sizi başarılı bir şekilde kendine bağladığı için büyük bir olay oluyor havasına giriyorsunuz, bir de üstüne en zor modda oynadığım için baya gerildim.
Oyun bana Evil Within 2 ve Resident Evil 4'ü çok andırıyor, fakat bu oyunlardan daha başarılı geldi. İlk Evil Within bence çok başarılı bir oyundu ve konuyu merak ediyordunuz. İkinci oyunu da çok seviyor olmama rağmen ilkinden dolayı konuyu bildiğimiz için gerilim hissi gitmişti. Yani nasıl olsa olan tüm saçma olayların sebebini biliyorduk. İlk Alan Wake oyununu oynadığımız için yine konuyu biliyoruz ki herkese oynamasını ya da tekrar oynamasını tavsiye ediyorum çünkü direk bittiği yerden devam ediyor aslında arada 13 yıl olmasına rağmen. Olayı biliyor olmamıza rağmen şu an oyunda ilerde ne olacak diye merakla bekliyorum. Durumu biliyoruz, bu saçmalıklar neden oluyor onu da biliyoruz fakat oyun bunların üstüne ekstra bir gizem daha atıyor.
Remedy küçük bir ekip olmasına rağmen kalitesini yine ortaya koyuyor. Normalde 'connected universe' ve 'jump scare' işlerini hiç sevmem. 'Jump scare' bana boş korkutma tekniği gelir ki çoğu zaman da korkutmaz. Bu iki sevmediğim olayı Remedy çok iyi bir şekilde yapıyor. Oyunda jump scare çok var fakat rahatsız hiç etmedi hatta sanki böyle bir oyunda olması gerekiyor gibi geldi. Connected universe olayı da Control'de zaten iyice açığa çıkmıştı. Hatta Youtube üzerinden 3 saatlik tüm Remedy oyunları nasıl bağlı diye analiz yapan videolar bile bulabilirsiniz. Alan Wake 2'de de açık açık tekrar belli ediyor her şeyin bağlı olduğunu ama çoğu eserin yaptığı gibi 'bak bak hepsi bağlı birbiri ile baksana' şeklinde yapmıyor. Zamanında Marvel'in iyi olduğu zamanlarda yaptığı gibi çok ince şekilde yapıyor.
Oyun çıkmadan önce 'niye zenci karakter' var gibi yorumlar görüyordum arkadaşlar USA'de yaşamıyorsunuz bunlar sizin sorununuz değil, EU'da yaşayanlar için de geçerli. Bu diversity işleri USA'in sorunları başka ülkelerin umursadığı sorunlar değil. Adamların zaten kültürünü tüketiyoruz sürekli bir de dertlerini ithal etmeyelim. Yabancı forumlarda da konuşuluyordu fakat yeni karakter çok iyi olmuş ve oyuna neden eklendiğini zamanla anlıyorsunuz. Yeni karakteri ve davaları çözme mekaniğini çok beğendim. Aynı zamanda Sam Lake abimizin suratını James McCaffrey'in sesini tekrar duymak beni çocukluk zamanlarıma geri gönderdi. Sonuçta ilk Max Payne'i oynarken bu sesi ve yüzü az görmedik.
Fakat oyunda hoşuma gitmeyen iki kısım var. Birincisi oyunu en zorda oynuyorum ve ilk dodge zamanlamasına alışana kadar bol bol öldüm. Oyun genelde sizi kısmen açık ve büyük bir alana bırakıyor ve doğal olarak bir sürü toplanacak item var haritada. 3-5 item topladınız, bulmaca çözdünüz fakat öldünüz oyun bazen bu topladıklarını saymıyor öldüğünüz için tekrar baştan toplamak ya da her item aldığınız da save almanız gerekiyor. Aynı zamanda açık alan olduğu için bazen girdiğiniz yerlerde düşmanları yok etseniz bile tekrar oraya bakayım dediğiniz zaman düşmanlar tekrar orada spawn oluyor. Bunların dışında hoşuma gitmeyen bir kısım görmedim oyunda.
Kısacası oyun oynuyorum diyen herkese Alan Wake 2'yi tavsiye ediyorum.
-
Arkadaşlar pc için almak istiyorum. Öncelikle hikaye nasıl ve yama var mı sağlıklı mı ? Sağolun
Hocam elinize sağlık. Yama var mı acaba bu oyun için
https://forum.donanimhaber.com/alan-wake-2-turkce-yama-ve-kurulumu-duzenlenmis-makine-cevirisi--157200389
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
oyunu başlarında bırakmıştım şimdi en iyi ücretsiz TR yama hangisi sakin kafa ile başlayacağım
-
Oyun çok iyi çok çok iyi harcayacaginiz en iyi 600 tllerden biri olabilir
El çevirisini bekleyin derim böyle bir şaheseri makine çeviri ile mahvetmeyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X