Şimdi Ara

Alan Wake 2 [PC ANA KONU] (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
758
Cevap
27
Favori
33.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet baktım 1 hafta önce başlamışlar çevirmeye. Satın alıp bekleyeyim o zaman :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

Öncelikle en sevdiğim oyun türü silent hill, fatal Frame ve parasite eve gibi oyunlar olmuştur hep. 10 yaşımda siyah beyaz TV de bulmaca çözerek ilerliyordum silent hill de mesela ki ne kadar zor olabilecegini tahmin edin. Survivor horror ile büyüdüm ben hocam. konu aksiyon değil ki, yani şart değil oyun sizi rahat bırakmıyor pek oynarken sürekli bir şeyler giriyor araya videolar falan aşırı uzun tutulmuş. yani siz Oyunu değil de oyun sizi oynuyor gibi ve oyun bootloopa çok giriyor bunun pek anlamı yok o yuzden aşırı sikmaya başlıyor bir süre sonra. dediğim gibi sırf oyunu uzatmak için yapılan bir şey olduğunu fazlasıyla hissediyorsunuz oynarken .

Harici olarak düşman çeşitliliği yok nerdeyse bırakın 3-5 i yok sürekli aynı.

Aksiyon istiyorsanız diyorsanız ama Mesela evil within hem aksiyon hem gerilim hem mekan, düşman ceşitliligi bu oyunu 3 e 5 e katlar.

Bir de Yukarıdaki arkadaş lear of feardan bahsetmiş mesela ama o oyunun zaten vermek istediği o ve o şekilde veriyor ki keyif alarak oynamistim çünkü o oyuna o sekilde bilerek başladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Control'daki Alan Wake raporları (önemli spoiler):

Alan Wake 2 [PC ANA KONU]

• JaReD22 kullanıcısına yanıt

Ah be hocam ne 600 u oyun 910 lira oldu çıkışı ile beraber😢

• Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

Oyunun grafikleri değişken hocam. Doku kalitesi ve detay seviyesi anlamında PS4 oyunu gibi hissettirdiği yerler var, ama ışıklandırmanın yoğunlaştığı sahnelerde next-gen'i hissettirmekle kalmıyor, Dx12 Ultimate'in de hakkını veriyor. Oyunun başlarında bile, ormandaki aksiyonlu sahnede obje tabanlı ışıklandırma çok iyiydi. Çam yapraklarının her birinde detaylı parlama vardı. Muhtemelen mesh shader'la alakalı.

Ormandaki gölgelendirme ve pus efektleri de, özellikle gündüzleri çok iyi. Geceleyin de, feneri açınca bütün bitkilerin gölgesi çiziliyor. Konsollarda bile, yerdeki bütün otlar ve çam yaprakları gölge bırakıyor. (Çamların detay seviyesine hasta oldum bu arada. Yakından bakınca çok iyi gözüküyor.)

Alan'lı bölümlerde ise, yeni neslin SSD ve CPU olayını çok iyi kullanmışlar. Işıklandırma ve özel efektler de gene o bölümlerde kendini gösteriyor. Özel efektler, sanki efekt değil de, objeler gerçekten deforme oluyormuş gibi gözüküyor.

Remedy'nin RT konusuna yaklaşımı da güzel. Yansımalar konsollarda bile çok iyi. Yazılımsal RT veya RT-SSR karışımı gibi bir şey yapmışlar. (Digital Foundry videosunda anlatmışlardır. Spoiler yememek için izlemedim.)

Remedy gibi yaratıcı bir firmanın next-gen oyun çıkarması iyi oldu. PC'leri, konsollar kadar, eski PC donanımları da kısıtlıyor. Mimarisi 2014'e dayanan GTX 1000 serisinin bitmesi ayrıca iyi oldu. Hala çok kullanıcısı vardı. AW2'den sonra hızla azalır. Zaten ona da ilk darbeyi Remedy vurmuştu. DLSS 2.0 ve etkili RT'yi bir arada kullanan ilk oyun Control'dü.

Edit: 1-2 ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Kasım 2023; 1:11:20 >

• bedo20 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten mi ben 320 ye almıştım sonra 599 olmuştu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.alanwake.com/story/alan-wake-2-update-notes/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kuon kullanıcısına yanıt

Evil Within cidden muhteşem. Epic sağ olsun, bedava verince yükledim, oynuyorum. Grafikleri belki çok üst seviye değil ama atmosfer ve ışıklandırma ayrıca gölgeler müthiş.

Bununla beraber Evil Within Survival horror daha çok. Alan Wake 2 ise daha çok Psychological horror. Yani aksiyonun daha az olması, psikolojik öğelerin daha çok olması normal. Bence ikisini karşılaştırmak pek isabetli olmaz.

Layers of Fear ise saf, hiç su katılmamış psikolojik korku oyunu, aksiyonu sıfır ama öyle bir atmosfer, hikaye ve görsel hikaye anlatımı var ki hala favori korku oyunu serimdir LOF.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 2 Kasım 2023; 12:58:3 >
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

Merhaba.Çok makbule geçti demişsiniz, lütfen bu linkteki ayarlara, siyah ekrandaki ayarlara nereden ulaşabileceğimizi söyler misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mavizamanda

Merhaba.Çok makbule geçti demişsiniz, lütfen bu linkteki ayarlara, siyah ekrandaki ayarlara nereden ulaşabileceğimizi söyler misiniz?

Hocam bende sanal çözünürlük pek işe yaramadi grafik ayarlarindan render çözünürlüğünü kalite seçtim dlss kullanıyorum ve aşağıda paylaştığım ayarları yaptım şimdi enfes oldu.

Alan Wake 2'nin yapılandırma dosyaları %LOCALAPPDATA%\Remedy\AlanWake2 konumunda bulunur ve yapılandırma dosyasının adı renderer.ini'dir.

Oyunun ayarlarında yapılandırılamayan birkaç kullanışlı ayar vardır:

m_bVignette: kenar ayrıntısını devre dışı bırakmak için bunu "false" olarak ayarlayın

m_bDepthOfField: alan derinliğini devre dışı bırakmak için bunu "false" olarak ayarlayın

m_bLensDistortion: lens bozulmasını devre dışı bırakmak için bunu "false" olarak ayarlayın

Bu üçünü devre dışı bıraktıktan ve ayarlarda film grenini (m_bFilmGrain) ve hareket bulanıklığını (m_eMotionBlur) devre dışı bıraktıktan sonra oyun ÇOK daha keskin görünecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 2 Kasım 2023; 16:6:59 >

• Path tracing On/Off karşılaştırması.

Yansımalar dışındaki en büyük fark artan saturation.
    1:50 de yere vuran ağaçların gölgesi rt off iken hareket ediyor rt on iken hareket yok önemli bir detay kaybı ağaçlar sallanıyor sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 2 Kasım 2023; 16:53:57 >
  • NexusMod bugün bir mod yayınladı ve mesh shader devredışı bıraktığını açıkladı. Oyun şuan 1 serisi kartlarda en azından açılabilir duruma geldi.

Mesh shader sonrası fps artışı olduğu söyleniyor. Henüz bir video falan gelmedi incelemek lazım. İlgilenenler için linki bırakıyorum.

nexus mods :: alan wake 2
    Alan Wake 2 older graphics cards
    https://www.nexusmods.com/alanwake2/mods/14?tab=files

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• oyun 1.08 yaması ile optimizesi dahamı kötü hale geldi yoksa banamı öyle geliyor

• En ucuz nasil alabilirim su an? Alan wake, quantum break ve control oynayacagim oncesinde, bir iki ay beklesem mi ne dersiniz?

• Hayatımda bir oyunun bir bölümünden en fazla bu kadar nefret edebilirdim. Bu bölüme kadar iyi hoş oynadığım oyuna bu bölüm yüzünden 3 gündür girmedim tiksindiğimden. Yeni az önce bitirdim. Abi daha cringe ne olabilir? 30 dakika aptal şarkılarını ve şapşal danslarını izleyerek gideceğim yönü aradım. Çareyi sesi kapatmakta buldum, hayatımda daha çok sıkıldığım bir an olmadı. Basit ve çok bilinen bir söz vardır ''oyunun oyun olduğunu anladığın zaman içinde bulunduğun oyun keyif vermez'' bu heriflerin oyunlarında bunu yaşıyorum ben. Oysaki Alan Wake 1 oyun hayatımda çok önemli, hatta kült bir noktadaydı benim için.

Hayır sanki gerçeğe çok yakın harika dibimizi düşüren bir grafik varmış gibi gerçek insanları oynatıyor ya bu firma ayar oluyorum. Grafik denilen tek şey 'ışıklandırma' diye insanların beynini yıkayan şu Nvidia'ya harbi helal olsun.

Oyunda mimik namına bir şey yok, Saga olsun Alan olsun odun gibi oyunun başından sonuna aynı mimikle gidiyorken şak diye araya gerçek insan suratı koymak aşırı tiksinç. RT RT diye reklam basıyorlar daha aynalarda yansımamız bile yok RT açık olduğu halde, RT olmadan bile olması gereken gölgeler yok. RT ile reklam kasan keklik avına çıkmış firmalara karşı hep RDR2'yi örnek veriyorum. Oyunda RT'nin R'si yok bütün RT'li oyunlardan daha kaliteli gölgelendirme ve yansımaları var RDR2'nin. Özellikle aynalarda.

Firmalar üşenip yapmaları gereken işi yapmayıp RT ye dayanıp onunla yapıyorlar buna da yeni nesil diye insanların dibi düşüyor. 4080 kullanıyorum, AMD filanda değil yani. Bu oyunun grafiklerini arşa çıkartanlar TLOU2'yi falan hiç görmesinler zaten. Bölüme sinirlendim sinirimi buraya döktüm. Ulan grafiksiz oyunlar sizi.

• Şu RT PT gibi saçma salak teknolojilerin vallahi diyorum yasaklanması lazım ya. Ulan optimizasyon yapmayı unuttular zamanında ne kartlarla ne oyunlar oynadık biz ileri teknoloji diye yutturuyorlar iki tane ışık yansımasını. Hayır grafik olarak öyle ahım şahım bir farkı da olmuyor gerek var mı bir iki yansıma göreceğiz diye sistemleri can çekiştirmeye? Şu görselde performansa etki eden ayarlara bakın ya şaka gibi bunun da optimizasyonunu yapmayıp dlss e fsr ye dayıyorlar sırtlarını. Nvidia teknoloji geliştiriyoruz diye oyun sektörüne öyle bir kazık attı ki…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Evet sadece kazık. Tamam, bu sözde ''teknolojinin'' güzel tarafları da var ama aşırı abartılıyor humanity tarafından. Güzel, ama olmasa da oluyor, olmasa da daha iyisi yapılabiliyor(du). Zaten ne çıktıysa şu DLSS'in başının altından çıkıyor. Oyun dünyasının katili oldu özellikle PC tarafında. Yani 4*** serisinde bile native çözünürlükte ultra ayarlar hayallerde arkadaş. Bu günlere DLSS olmadan alın teri ve kanla gelseydik çok daha farklı yerlerdeydik Alan Wake 2 [PC ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 3 Kasım 2023; 22:18:46 >
  • bedo20 kullanıcısına yanıt
    Humble da 599 olması lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar oyunun ayarlarında dlss yoktu . Ekran kartını dlu ile sildim tekrar yükledim düzeldi fakat şimdi de bir anda sanki mürekkep dökülüyormuş gibi baktığım yer siyah oluyor . Bunu çaresi var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandemi2 -- 4 Kasım 2023; 14:32:29 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.