Şimdi Ara

Alan Wake 2 [PC ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
758
Cevap
27
Favori
33.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşe yarar mı bilmiyorum ama film grain kapatın hocam görüntü biraz daha netleşiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemo94

İşe yarar mı bilmiyorum ama film grain kapatın hocam görüntü biraz daha netleşiyor
    Denedim hocam çok fark yok yapımcı sanırım bunu bilerek yapıyor remedy oyunları hep böyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eve geldiğimde win 11 çökmüş buldum.o sinirle formatlayıp win 10a döndüm ve tüm alan wake 2 saveleri gitti. İnternette bulamadım da.Ne yapabilirim?

• Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt
    Remedy oyunlarında pürüzsüz net görüntü yakalayamazsınız hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik olarak sonunda bi oyun last of us part 2 seviyesine çıkabildi 🙂

• quote:

Orijinalden alıntı: JaReD22

Remedy oyunlarında pürüzsüz net görüntü yakalayamazsınız hocam
    Neden böyle bir yol izliyorlar yani grafiklerin hakkını veremiyor ki bu şekilde

• Abartısız 5/10 oyun. Oyun değil yürüme similasyonu. Yahu toplamda 7 saat oynadım silah siktigim yarım saati geçmez o da hep aynı düşmanlar. Tamam atmosfer güzel grafikler iyi ama hepsi bu. Oyunda sanırım süre uzatmak için kisir döngü var sözde sıkışmislik hissi gerilim hissi verecekler diye ama alakası yok olay sadece süreyi uzatmak için. Ayrıca çeşitlilik hiç yok başta düşman neyse sonda da o gerçi sonu getirmedim ama değişeceğini sanmıyorum. Neyse grafikleri iyi berbat bir oyun ötesi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuon

Abartısız 5/10 oyun. Oyun değil yürüme similasyonu. Yahu toplamda 7 saat oynadım silah siktigim yarım saati geçmez o da hep aynı düşmanlar. Tamam atmosfer güzel grafikler iyi ama hepsi bu. Oyunda sanırım süre uzatmak için kisir döngü var sözde sıkışmislik hissi gerilim hissi verecekler diye ama alakası yok olay sadece süreyi uzatmak için. Ayrıca çeşitlilik hiç yok başta düşman neyse sonda da o gerçi sonu getirmedim ama değişeceğini sanmıyorum. Neyse grafikleri iyi berbat bir oyun ötesi yok.
    Hocam aksiyon oyunu arıyorsanız call of duty oynayın korku gerilim psikolojik tür de oyunlar öyle ahım şahım aksiyon vaat etmez böyle bir dertleri de yok vermek istedikleri şey atmosfer, hikaye sunumu, müzik ile yaşatılan gerginlik ve merak unsuru geri kalanlar araya serpiştirilen dinamikler.

Uzun bir oyun 15- 20 saat arası sürüyor bence erken karar vermeyin. Ben oldum olası polisiye, dedektiflik, ajan türü film ve dizileri severim Dexter, 24 bunlardan bir kaçı beni ilk 1 saati kendine bağladı merak unsuru inanılmaz güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 1 Kasım 2023; 9:24:20 >

Gerçekçi yapalım diye olabilir
    Amd ekran kartı varsa ordan keskinlestirme ayarı yapabilirsiniz

• quote:

Gerçekçi yapalım diye olabilir
    Amd ekran kartı varsa ordan keskinlestirme ayarı yapabilirsiniz
    Şöyle bir şey buldum Reddit de düzeldi gözle görünür şekilde.

Alan Wake 2 bulanık çözüm

C:/Users/YOUR_USER_NAME/AppData/Local/Remedy/AlanWake2 adresine gidin ve rendered.ini adlı dosyayı bulun. Herhangi bir metin düzenleyici ile açın ve aşağıdaki alanları false olarak değiştirin:

m_bVignette
    m_bDepthOfField
    m_bLensDistortion

Dosyayı kaydedin ve kapatın. Salt Okunur olarak ayarlamanıza gerek yok (eğer yaparsanız oyunu başlatamazsınız).

Oyuna girdikten sonra grafik ayarlarına gidin ve Film Greni ve Hareket Bulanıklığını Kapalı olarak ayarlayın.

Net ve pürüzsüz görüntünün tadını çıkarın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 1 Kasım 2023; 9:24:37 >

• Sadece böyle oyunları oynayanlar var hatta Dead Island 2 bu oyundan daha iyi grafikleri 3 kat iyi optimizasyonla veriyor ama bunun kadar konuşulmadı.

Her yerde bu oyunu görmemizin sebeplerinden biride sosyal medyada nvidia partneri olan şahıslar aşırı reklam yapıyorlar nvidia teknolojileri olmadan da iyi gözüken oyunu bu grafikleri almak için 4090 şart havası estiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 1 Kasım 2023; 9:46:31 >
    Teşekkürler bugün deneyeceğim :)
    Yine modcular firmanın eksikliğini gidermiş her zaman ki gibi

• quote:

Teşekkürler bugün deneyeceğim :)
    Yine modcular firmanın eksikliğini gidermiş her zaman ki gibi
    Onlar da olmasa yandık zaten :)

fazla mı zekiyim neyim?

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157191846

"ikincisi de oyunda DoF (depth of field) ayarı yok. ama bana öyle geliyor ki oyunda ayarlara konulmamış olsa da sanki bir DoF var ve karakterin dışındaki yerlerde blurlanma oluyor bu sebeple." demiştim bir kaç sayfa öncesinde.

tam tahmin ettiğim şey. oyun DoF var ama kullanıcının ayarlarda ayarlayacağı şekilde bir ayar yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

fazla mı zekiyim neyim?

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157191846

"ikincisi de oyunda DoF (depth of field) ayarı yok. ama bana öyle geliyor ki oyunda ayarlara konulmamış olsa da sanki bir DoF var ve karakterin dışındaki yerlerde blurlanma oluyor bu sebeple." demiştim bir kaç sayfa öncesinde.

tam tahmin ettiğim şey. oyun DoF var ama kullanıcının ayarlarda ayarlayacağı şekilde bir ayar yok gibi.

Evet hocam haklı çıktınız bunu oyun içine koymamışlar biz müdahale edip yapıyoruz film grain ve motion bluru kapatmak yetmiyor bu ayarları yapınca oyun kendine geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 1 Kasım 2023; 10:14:11 >

4K monitöre geçerek çözdüm blur sorununu ben

Spider man-last of us- resident evil 4 remake -Hogwarts Legacy-RDR 2 gibi oyunlardada vardı bu. TAA denilen antialiasingden kaynaklanıyor

Alan wake 2 dede ayarı konulmamış ama aktif olarak çalışan TAA Antialiasing mevcut.

1440pde 60-75fps oynarken

4k monitörde 25-35fps oynuyorum performans yarı yarıya düşüyor ama en azından HD canlı net bi görüntü saglıyor 4k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 1 Kasım 2023; 11:2:25 >
  • Şu oyuna yürüme simülasyonu diyip, oyundaki var olan emeği çöp eden arkadaşlar, Valorant falan var bence onlara girebilirsiniz.

Yahu survival horror’dan bahsediyoruz. Yavaş tempolu, kısıtlı cephane, az düşman ama kendine çeken atmosfer, hikaye ve grafikleriyle efsane olan bu oyuna gerçekten yürüme simülasyonu diyenler ya türe çok uzaktır, ya da baştan art niyetlidir bence. Art niyetli dediğim de hani herkes beğeniyor ama ben beğenmeyeyim de marjinal göstereyim kendimi hahhhdhshs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 1 Kasım 2023; 11:15:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

İşte bu durum için 2K monitörde sanal çözünürlük açıp ekranı 4K ayarlayıp oyunda FSR Quality seçerseniz 2K TAA yerine 2K FSR kullanmış ve TAA dan kurtulmuş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

İşte bu durum için 2K monitörde sanal çözünürlük açıp ekranı 4K ayarlayıp oyunda FSR Quality seçerseniz 2K TAA yerine 2K FSR kullanmış ve TAA dan kurtulmuş olursunuz.

Bunu nasıl yapıyoruz hocam bir rehber var mı bir deneyeyim 2K da oynuyorum bakayim nasıl olacak

Nvidia da DSR diye geçiyor Amd de VSR (Virtual Super Resolution)

Alan Wake 2 [PC ANA KONU]

Alan Wake 2 [PC ANA KONU]

Nvidia da aktif etmek biraz farklıymış mesela burdan 3x seçerseniz oyunda ekran çözünürlüğü için 2K nın üstündeki diğer değerlerde gözükmeye başlar ordan 3840x2160 seçip FSR quaality ile 2560x1440 çözünürlük elde edilir.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.