Şimdi Ara

albea- hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 model 88.000 km de 1.3 multijet albea aracım var. Araç şehirler arası yolda 2500-3000 devir aralığında vites değiştirmem ve 2000-2500 arası seyrim sonucu km de 21 kr yakıt tüketiyor.şehir içinde ise yaptığım hesaba göre yine aynı belirttiğim devirler arası seyretmeme rağmen 100 km de 8.8 litre yakıt sarfediyor.mazotun 4.5 tl olduğunu hesap edersek buda kmde 38 - 39 kr a denk gelior.bu yakıt çok fazla dizel araç için. 1-Aracımda motor donanımı olarak bi sıkıntı olabilirmi ?
    2-aracı kullandığım devirler normalmi.dizele biraz yabancıyım. Birde albea 1.3 multijet ler 2003 ten 2013 e kadar hepsi 70 beygir gücüne mi sahip ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle şunu söyleyeyim, aracınız eski tip yazılıma sahip buda 2005 in aralık ayında değişti. Yani 2006 model araçlarda yazılım çok daha farklı. Gaz tepkimeleri vs birsürü değişiklik var tabiki buda tüketime etki ediyor. Eski yazılımla 5 kuruş civarı fazlalık yapması gerekir. Örneklendirirsek. Bende Fiat Albea 2006 1.3 Multijet 16V sahibiyim.Aracım yeni yazılım içeriyor, şehir içi tüketimim 25 kuruş, litre hesabıyla 5-6 litre arası değişiyor. Uzun yoldada 20-25 kuruş civarı.

Araçların hepsi 70 HP gücünde geçer ama bahsettiğim yazılım ufak bi değişikliği sağladı. 2006 öncesinde 69HP 180NM Tork 2006 sonrası 70HP 182NM Tork vermektedir.

Bide şehir içinde kullanımda o ekranda yazan değerlere pek aldanmayın, kendiniz depoyu doldurarak ölçüm yapın, böyle yaptığınızı varsayarak cevap verdim. Sadece ekrandan yola çıkıyorsanız pek dikkate almayın o yazamnalrı şehir içinde sapıtıyor.Ve düz yolda gerekmedikçe 3000 devire çıkmayın 1800 devirinde altına düşmeyin tüketiminiz daha düzgün olur. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mı İ30 mü yardım lütfen
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.