Şimdi Ara

Alçı duvar çatlakları, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler evi tadilata soktum, ev şuan boş, parkeler fayanslar yenilenecek ve duvarlar boynacak ama bir sorun var,

Duvarlar alçı sıva, fakat hemen hemen her duvarda, genelde orta kısımlarda tavandan yere kadar çatlaklar var, bazıları kılcal bazılarına ise tırnak girecek kadar.

Kolon kiriş ve duvarlarda sıkıntı yok, sadece alçı sıva çatlıyor, tamir yapıp boyasamda 1 seneye kalmaz gene aynısı olur diyorlar. Yokmu bu işin bir çaresi, çözüm bulamazsam duvar kağıdı kaplamayı düşünüyorum, hersene bu çatlaklarla uğraşamam, ayrıca çokta kötü gözüküyor, yaptığım onca masraf boşa gidecek

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alçı Duvar Çatlakları: Nedenleri ve Çözümleri

Alçı duvarlarda çatlaklar, ev sahiplerinin karşılaşabileceği yaygın bir sorundur. Bu çatlaklar yalnızca estetik açıdan rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda alçının altında yatan yapısal sorunları da gösterebilir.

Alçı Neden Çatlar?

Alçı duvarların çatlaması çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir, bunlar şunlardır:

• Yapısal hareket: Binalar zamanla yerleşebilir ve hareket edebilir ve bu da alçılarda çatlaklara neden olabilir.
    • Nem değişiklikleri: Aşırı nem veya nem eksikliği alçının genişlemesine veya büzülmesine neden olabilir ve bu da çatlaklara yol açabilir.
    • Yetersiz destek: Alçı, yeterince desteklenmediğinde çatlayabilir. Bu, özellikle duvarın köşelerinde veya açıklıkların etrafında bir sorundur.
    • Sıcaklık dalgalanmaları: Ani sıcaklık dalgalanmaları alçının genleşmesine veya büzülmesine neden olabilir ve bu da çatlaklara yol açabilir.
    • Saten alçı: Saten alçı, düz ve pürüzsüz bir yüzey sağlamak için kullanılan bir tür alçıdır. Ancak daha geleneksel alçı türlerine göre daha kırılgan olma eğilimindedir ve çatlama olasılığı daha yüksektir.

Alçı Çatlaklarını Çözme

Alçı duvar çatlaklarını çözmenin birkaç yolu vardır:

• Küçük çatlaklar: Küçük çatlaklar, alçı dolgu malzemesi ile doldurularak ve zımparalanarak onarılabilir.
    • Büyük çatlaklar: Büyük çatlaklar, alçı yama karışımı veya alçıpan parçaları ile onarılmalıdır.
    • Yapısal sorunlar: Yapısal hareketten kaynaklanan çatlaklar, bir inşaat uzmanına danışılmalıdır.

Alçı Çatlaklarını Önleme

Alçı duvar çatlaklarını önlemek için şu adımları atabilirsiniz:

• Duvarı destekleyin: Duvarı köşelerde ve açıklıkların etrafında uygun şekilde destekleyin.
    • Nem seviyelerini düzenleyin: Evinizde nem seviyelerini düzenleyerek alçının genişlemesini veya büzülmesini önleyin.
    • Sıcaklık dalgalanmalarını sınırlayın: Ani sıcaklık dalgalanmalarından kaynaklanan hasarları önlemek için evin sıcaklığını düzenli tutun.
    • Saten alçıyı dikkatli kullanın: Saten alçıyı kullanırken, daha kırılgan olduğunu ve çatlama olasılığının daha yüksek olduğunu unutmayın.

Alçı duvar çatlakları, yapısal sorunların bir işareti olabilir. Çatlakların nedenini belirlemek ve uygun onarım yöntemlerini uygulamak önemlidir. Bu adımları izleyerek alçı duvarlarınızın uzun yıllar iyi durumda kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • beğen duvarındayım geldi aklıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: prorezonans

beğen duvarındayım geldi aklıma
    Harç attınızmı duvara
  • Hocam daha hiç bişey yapmadık araştırıyoruz, duvar şuan bildiğin düz alçı duvar, ama dediğim gibi çok çatlak var, çatlakları onarıp boyasamda 1 sene içinde gene aynı hale gelirmiş dediler bende çözüm arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Harç attınızmı duvara

Harç derken ne harcı hocam? Alçı harcı yapıp onarmayımı kastediyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forro

quote:

Harç attınızmı duvara

aynen
  • Hicam ben yazin bu isle baya bir dertliydim. Sana tavsiyem ya duvara komple strafor kopuk koy ya da duvarı komple filele...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rutubetli Duvar Boyama
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Harç attınızmı duvara

aynen

Alıntıları Göster
    Bu işin ustası değilim ama alçı işi sıkıntı. Yani oraya alçı ile yama yapman lazım. Onun içinde işin ustası lazım. Çünkü alçının kıvamını iyi tutturmak lazım. Herkes alçı yapabilir ama yaptıktan bir kaç saat sonra düşer yada yeniden çatlar. O nedenle ustası lazım. Ben evde kablo geçirmek için yapmıştım çatladı alçı yaptığım yerler.

• Bende onu düşündüm ama çözüm olurmu ? 1 seneye kalmaz gene aynısı olacaksa manası yok, başka bir çözümü varmı diye araştırıyorum, özel bir macun falan gibi, yoksa duvar kağıdımı yapsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

Hicam ben yazin bu isle baya bir dertliydim. Sana tavsiyem ya duvara komple strafor kopuk koy ya da duvarı komple filele...

Hocam bu fileyi başkasıda önerdi, file çatlamayı önlermi? Birde maliyeti ne kadardır? Ev 130 m2 , eğer çözüm olacaksa mecburen komple fileleticem takribi kaç para tutar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

Bu işin ustası değilim ama alçı işi sıkıntı. Yani oraya alçı ile yama yapman lazım. Onun içinde işin ustası lazım. Çünkü alçının kıvamını iyi tutturmak lazım. Herkes alçı yapabilir ama yaptıktan bir kaç saat sonra düşer yada yeniden çatlar. O nedenle ustası lazım. Ben evde kablo geçirmek için yapmıştım çatladı alçı yaptığım yerler.

Sorma hocam, baş belası bu alçı, bazen diyorum vur duvar kağıdını geç dahada uğraşma alçıyla
  • quote:

quote:

Hicam ben yazin bu isle baya bir dertliydim. Sana tavsiyem ya duvara komple strafor kopuk koy ya da duvarı komple filele...

Hocam bu fileyi başkasıda önerdi, file çatlamayı önlermi? Birde maliyeti ne kadardır? Ev 130 m2 , eğer çözüm olacaksa mecburen komple fileleticem takribi kaç para tutar?

File cok ucuz bir malzeme ve eger komple duvari yaparsan catlama ihtimali azalir. Tahminen sana maliyeti 100 tl maks olur. (Ancak sarf malzeme fiyatini cok net bilmedigim icin bu fiyat biraz tahmin uzere verdim. ) Ornegin benim 4 sene once yaptigim boyada sadece bello bolgelerde atma olmusti ve buralar duvarin filesiz kisimlariydi. Simdi komple fileli ve sikinti yok. Ama garanti catlama olmasin istiyoraan strafor daha garanti bir çözüm

• quote:

quote:

quote:

File cok ucuz bir malzeme ve eger komple duvari yaparsan catlama ihtimali azalir. Tahminen sana maliyeti 100 tl maks olur. (Ancak sarf malzeme fiyatini cok net bilmedigim icin bu fiyat biraz tahmin uzere verdim. ) Ornegin benim 4 sene once yaptigim boyada sadece bello bolgelerde atma olmusti ve buralar duvarin filesiz kisimlariydi. Simdi komple fileli ve sikinti yok. Ama garanti catlama olmasin istiyoraan strafor daha garanti bir çözüm

Hocam strafor kolay hasar görmezmi? Strafordansa ithal duvar kağıdı daha mantıklı değilmi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam strafor kolay hasar görmezmi? Strafordansa ithal duvar kağıdı daha mantıklı değilmi

Starforun ustune tekrardan alci cekilecegi icin normal bir duvardan farki kalmiyor...

• quote:

Hocam daha hiç bişey yapmadık araştırıyoruz, duvar şuan bildiğin düz alçı duvar, ama dediğim gibi çok çatlak var, çatlakları onarıp boyasamda 1 sene içinde gene aynı hale gelirmiş dediler bende çözüm arıyorum.

Alçı duvarı kazıyın ve alçıpan panel yerleştirin.
  • hocam hani su kanal d de bir program var evi yeniliyorlar orda komple kopuk koyuyorlar sonra ustune alci cekiyirlar rutubet nem falan gidiyir

veyada duvar kagidi kapla super olur
  • Bak bunu hiç duymamıştım, ben desenli straforla duvar kaplanacak sandım, üstüne tekrar alçı vurulacaksa olabilir, ya file ya strafor kullanmam lazım anladığım kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

hocam hani su kanal d de bir program var evi yeniliyorlar orda komple kopuk koyuyorlar sonra ustune alci cekiyirlar rutubet nem falan gidiyir

Evet hocam kafamda oda var,

O zaman soruyu şöyle değiştirelim, strafor üstü alçımı yapmak daha mantıklı yoksa kaliteli bir duvar kağıdımı?
  • quote:

quote:

hocam hani su kanal d de bir program var evi yeniliyorlar orda komple kopuk koyuyorlar sonra ustune alci cekiyirlar rutubet nem falan gidiyir

O zaman soruyu şöyle değiştirelim, strafor üstü alçımı yapmak daha mantıklı yoksa kaliteli bir duvar kağıdımı?

eviniz nasil rutubetli mi nemlimi eger nemli falansa mecburen strafor yapacaksiniz

eger nemli degilse duvar kagidi

evinizde cocuk varmi hani duvarlari falan boyayan cocuklar

antibaktariyel olmasi acisindan duvar kagidi iyidir

birde fiyatlari ni bilmiyorum

yani kendinize su sorulari sorun

1-eviniz rutubetlimi
    2 - cocuk varmi
    3- para sikintisi varmi

• quote:

quote:

quote:

eviniz nasil rutubetli mi nemlimi eger nemli falansa mecburen strafor yapacaksiniz

eger nemli degilse duvar kagidi

evinizde cocuk varmi hani duvarlari falan boyayan cocuklar

antibaktariyel olmasi acisindan duvar kagidi iyidir

birde fiyatlari ni bilmiyorum

yani kendinize su sorulari sorun

1-eviniz rutubetlimi
    2 - cocuk varmi
    3- para sikintisi varmi

Alıntıları Göster
    Madem konu ev tadilatından açıldı bende soru sorayım. Odam 10 metre kare civarı. Yerler parke fakat parkeler hem eskidi araları açıldı. Ben bu odaya kendim laminant döşeyebilir miyim? Maliyet ne olur tahmini?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.