Arkadaşlar derin fikirlerinize ihtiyacım var. Aldatma üzerine bir konu gerekiyor. Aldatma derken yanlış anlaşılmasın kadın-erkek aldatması değil olay sadece. Bir emlakçı'nın evi gezdirip kontratı bağlayıp aslında satışta olmayan bir evi satması gibi. Düzenbazlık , sahtekarlık , kandırma içeren dramatik ve orijinal fikirlerinize ihtiyacım var. Tabii ki kadın-erkek aldatması da bir kandırmadır ve olabilir ama yaratıcı fikirler arıyorum. Yardım edebilirseniz bana çok mutlu olurum
Kısacası kafanızda yarattığınız , kurguladığınız bir aldatma-kandırma sahnesi olursa
A firması piyasa fiyatı 2000TL olan telefonu 1000TL'den internet sitesine koyar. Ama altına ufak bir not yerleştirir. Siparişlerin teslimatı 1 ay sonra yapılacaktır. Telefonun bu fiyatta olduğunu gören bir sürü insan siparişte bulunur. 1 ay geç verilmesi onlar için önemli değildir. Bu kadar siparişten sonra A firmasının kasasında yüklü bir para toplanmış olur. A firması parayı hemen bankada işletir. 1 ay sonra A firması internet sitesinden bir açıklama yaparak; telefonları tedarik edemediklerini ama kimsenin telaşlanmaması gerektiğini, paralarının 24 saat içinde tekrar müşterilere geri iade edileceğini söyler ve paraları iade eder. Böyle yaparak A firması elinde hiçbir mal yokken ve satış yapmamışken kasasına bir miktar para yerleştirmiş olur.
O kadar çok ki, nereden başlayacağımı bilemedim. Hadi kendi sektörümden basit bir örnek vereyim.
X müşterisi, A bankasından kredi kullanmak için müracaat eder. A Bankası X müşterisinin evinin değerlemesi için K firmasına değerleme talebi gönderir. K firmasıda P isimli sokaktan çevirdiği bir vatandaşı "eksper" diye X müşterisinin evine gönderir. P isimli eksper X müşterisinin evini sallamasyon bir şekilde değerler veya sahte imza ile rapor üretip A bankasına K firması aracılığı ile iletir. X müşteriside böylece hem sahte eksperin evini değerlemesi sonucu mağdur olur hem ödediği paranın karşılığını alamaz hemde çekeceği krediden olur. İşte olay bu.
Daha çok tiyatro sahnesinde izleyebileceğimiz şaşırtacak bir aldatma arıyorum.