Şimdi Ara

Aldığım Kilolar Belli Olmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iş ve sınav yüzünden dvde çalışıyorum 3 aydır.Ondan öncede 4 ay salonda çalıştım.İlk başladığımda 181cm boy 60 kiloda başladım.şuan 72 kiloya çıktım.Hiç protein yada kilo almak için gainer kullanmadım.bol makarna et ve süt ürünleri tüketerek kilo aldım.Doğrusu hiç göbeğim yok. halen daha kendimi zayıf hissediyorum nedense.Yani hiç çalışmışa benzemiyorum.Örnek vermek gerekirse kıyafetsizken omuz ve kolumu parçalı hali gözüküyor.salondaki hocama rastladım bana benim boyumdaki biri az çok kalıplı gözükmesi için 80 kiloya çıkması gerekiyor dedi.Ama işin kötüsü kilo almamda durdu gibi gainerde nedense almak istemiyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Kilo aldım ama galiba evde iyi çalışamadım.kolumda 34 te kaldı hocam evde dummbellarla kolun 35cm yi geçemez dedi.Evde kilo alabileceğim şekilde nasıl bir çalışma yapmalıyım? Yani hacim artırmak için?

Evde barfix ve 8,10,12 kglik dummbelları ve bench var.şimdi hepsini yazmayıyım ama bilindik hareketleri ediyorum gün gün farklı bölge çalışarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kilo Aldım Ama Belli Olmuyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kilo aldığınızı fark ettiniz ancak bu fazlalıkların vücudunuzda belli olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bu durum, birçok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir.

Nedenler:

• Kas Kazancı: Egzersiz veya yoğun fiziksel aktivite kas kütlenizi artırabilir. Kaslar yağdan daha yoğundur, bu nedenle kilo aldığınızda kas kütlesi artışı vücudunuzda daha az belirgin olabilir.
    • Su Tutulumu: Bazı yiyecekler, ilaçlar veya hormonal değişiklikler vücutta su tutulumuna neden olabilir. Bu, geçici bir kilo alımı gibi görünebilir ancak vücudunuzda şişkinliğe yol açar ve kilo artışını gizleyebilir.
    • Metabolik Farklılıklar: Bazı kişilerin metabolizmaları, aldıkları kalorileri daha verimli bir şekilde yağ yerine kas olarak depolar. Bu, kilo aldığınızı gösteren tartıdaki sayıya rağmen, vücudunuzda belirgin bir kilo artışı olmamasına neden olabilir.
    • Vücut Yağı Dağılımı: Vücut yağının vücudunuzda nasıl dağıldığı da ne kadar belirgin olduğu üzerinde rol oynar. Yağ, göbek çevresi gibi belirli bölgelerde birikiyorsa, bu durum genel kilo alımınızı gizleyebilir.
    • Hormonal Değişimler: Hormonal dengesizlikler, örneğin menopoz veya tiroid sorunları, vücut yağının dağılımını değiştirebilir ve kilo alımını daha az belirgin hale getirebilir.

• Vücut Kompozisyonunuzu Kontrol Edin: Kas kütlesi ve vücut yağı oranınızı ölçen bir vücut kompozisyonu analizörü kullanarak gerçek kilo alımınızı belirleyin.
    • Su Tutulumunu Azaltın: Su tutulumuna neden olan faktörleri belirlemeye çalışın ve gerekirse bir sağlık uzmanına danışın.
    • Metabolizmanızı Hızlandırın: Düzenli egzersiz, sağlıklı bir diyet ve yeterli uyku metabolizmanızı hızlandırabilir ve kas kütlesi kazanmanıza yardımcı olabilir.
    • Vücut Yağı Dağılımını İyileştirin: Kardiyo egzersizleri ve direnç antrenmanının bir kombinasyonu, vücut yağının daha eşit dağılmasını sağlayabilir.
    • Hormonal Dengesizlikleri Kontrol Edin: Hormonal değişiklikler kilo alımını etkiliyorsa, bir sağlık uzmanına danışmanız ve uygun tedavi seçeneklerini görüşmeniz önerilir.

Unutmayın, kilo alımı her zaman vücudunuzda belirgin olmayabilir. Bununla birlikte, yukarıda sıralanan nedenleri ve çözümleri göz önünde bulundurarak, gerçek kilo alımınızı anlayabilir ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BayGlock kullanıcısına yanıt
    Aynı beni anlatmışsın . Kemiklerimiz ince bu yüzden başkası 80 kg de kalıplı gözükürken biz o görünüme 90 kg de oluşucaz belki de . Bunun için de yemek ye . benim 8.ayım hala 1 kg alıyorum . Brnim uzum vadede hesabım 85 o zaman iri görünürüz büyük ihtimal .

• 4 ayda 10 kilo...
    Görünmese de çoğu yağ ve sudur.
    O yüzden de görüntü çok farketmemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

4 ayda 10 kilo...
    Görünmese de çoğu yağ ve sudur.
    O yüzden de görüntü çok farketmemiştir.

Hocam bi 3 ayda salona gittim yani 7 ayda 10-12 kg aldım ama brnim boyumdakiler en az 77-80 olması gerekiyor dedi hoca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.