Şimdi Ara

Spor ayakkabılarım hep aynı yerden aşınıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
27.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, spor ayakkabılarım ile sorunlarım var
    kaç tane spor ayakkabı aldıysam pahalı olsun ucuz olsun hepsinin içindeki süngeri aşındı yırtıldı
    aşınmalar bütün ayakkabılarımda aynı yerde oluyor
    sağ ve sol ayakkabılarımın içe bakan topuk kısmında. sizce neden olabilir tecrübesi yada bilgisi ola var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comfortline -- 6 Nisan 2016; 19:05:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Ayakkabılarının Topuk Bölgesinin Aşınması: Nedenleri ve Çözümleri

Spor ayakkabılar, yoğun aktiviteleriniz sırasında ayaklarınızı desteklemek ve korumak için tasarlanmıştır. Ancak, zamanla topuk bölgesinde aşınmalar görülebilir. Bu aşınmalar, ayakkabının ömrünü kısaltabilir ve rahatsızlığa neden olabilir.

Spor ayakkabılarının topuk bölgesinin aşınmasının birkaç nedeni vardır:

• Ayakkabının Topuk Yırtılması: Topuğa baskı uygulandığında, ayakkabının topuk kısmında yırtılmalar oluşabilir. Bu genellikle aşırı kullanım veya ayakkabının uygun olmayan şekilde takılması sonucu meydana gelir.
    • Ayakkabının İç Arka Kısmı Yırtılması: Ayakkabının iç arka kısmındaki astar da aşınabilir ve yırtılabilir. Bu, ayağın ayakkabının arkasına sürtünmesi sonucu oluşabilir.
    • Ayakkabı Topuğu Erimesi: Bazı spor ayakkabılarında, topuk kısmı kauçuk veya diğer sentetik malzemelerden yapılır. Bu malzemeler, ısı veya sürtünme nedeniyle eriyebilir veya aşınabilir.
    • Ayakkabının Arkasının Yırtılması: Ayakkabının arkasındaki dikişler zayıfsa veya malzeme aşınmışsa, yırtılmalar oluşabilir.

Aşınmayı Önlemenin Yolları:

Spor ayakkabılarının topuk bölgesinin aşınmasını önlemek için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Doğru beden ve genişlikte ayakkabı seçtiğinden emin ol. Çok dar veya çok geniş ayakkabılar, aşınmaya neden olan sürtünmeye neden olabilir.
    • Ayakkabılarını düzgün bir şekilde bağla. Gevşek bağcıklar, ayağın ayakkabının içinde kaymasına ve sürtünmeye neden olabilir.
    • Spor ayakkabılarını sadece amaçlanan etkinliklerde kullan. Örneğin, koşu ayakkabıları basketbol oynamak için uygun değildir.
    • Spor ayakkabılarını düzenli olarak temizle ve bakımını yap. Kir ve döküntüler, aşınmayı hızlandırabilir.
    • Ayakkabılarını değiştirme zamanını bil. Aşırı derecede aşınmış ayakkabılar, yaralanmalara neden olabilir.

Ayakkabılarının topuk bölgesindeki aşınmaları fark edersen, bunları önlemek için yukarıdaki ipuçlarını uygula. Bu adımları takip ederek spor ayakkabılarının ömrünü uzatabilir ve ayaklarını rahat tutabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Para verdin diye sonsuza dek giymek mi istiyorsun kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slobodno

Para verdin diye sonsuza dek giymek mi istiyorsun kardeş

2 ayda 3 ayda oluyor
  • Ayağını kes at sorun çözülür
  • Yemin ederim aynı sorun bende de var.İstersem 10 liraya alayım istersem 150 liraya fark etmiyor.Ayakkabıların tabanları aşınıyor direk topuk kısımları.Bir süre sonra da yanlardan açılmaya başlıyor.Bu yüzden spor ayakkabı alacaksam 30-40 liraya çakma bir şey alıyorum nasıl olsa parçalanacak diye 4-5 ay götürüyor.Normal klasik ayakkabılarda böyle bir sıkıntı olmuyor ama o yüzden klasik ayakkabı tercihim
  • bende de öyle ayakkabıyı giyerken topuğun sürtünmesinden dolayı malzemeside inceyse hemen aşınıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkide on bas parmak tarafi yirtiliyor parmagim kirik ondan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kro, krampon giyiyon demi

ilkokullu alert
  • bunun bir nedeni ve çözümü olmalı ya :) yamuk mu basıyoruz ne yapıyoruz anlamadım. peki bağcıkları iyice sıkı mı bağlıyorsun yoksa gevşek mi bağlıyorsun?
  • bağcıkları iyi sıkmamak ayakla ayakkabı arasında düzenli sürtünmeye o da zamanla aşınmaya neden olur adım atarken ayakkabının ayaktan bağımsız hareketi olmamalı çorap gibi olmalı.
  • Benimde topuk kısmı yırtılıyorda ayakkabısına göre değişiyor. Mesela polodan 120 ye aldığım ayakkabı yırtıldı en son . Götürdüm geri verdim. Üstüne az para ekleyip bi adidas aldım 2 senedir giyiyorum hiçbi sorun çıkarmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • APOTHEON kullanıcısına yanıt
    ben de dediğinden şüpheleniyordum, gevşek bırakıyordum hani iyice sıkmasın koku yapmasın diye,ayağım biraz da çukur gibi düz tabanın aksine onunda basış pozisyonlarında etkisi var mı ona da bakıyorum şimdi.
  • Kilo?
  • hocam dediğinizi aklımda canlandıramadım, mümkünse SS atabilir misiniz?
  • boy kilo 185 90, ayakkabı numaram 43

fotoğraf bana ait değil şikayetvarda buldum ama benimki de birebir aynı. sağ ve sol ayakkabıda içe bakan aynı kısımlar
    Bu mesaja eklenen görseller:

Spor ayakkabılarım hep aynı yerden aşınıyor :(
  • hocam ayağımızın iki tarafında bulunan eklem noktasındaki şişik kemikle ilgisi olabilir mi? ben kendi ayağıma bakınca çok alakasız yerde ama sizinki daha farklı konumlanmış olabilir. Bu kanıya şöyle vardım: bir arkadaşımın ayağında o kemikten iki tane vardı ve temiz kullanmasına rağmen ayakkabıları kısa ömürlü oluyordu.
  • Hocam yüyüş ile alakalı bi durum. Benimde topuklar aşınıyor
  • fotoğraftaki ayakkabılar ters konulmuş normalde bende ikisi de birbirine bakıyor. gevşek bırakıyorum ayakkabıyı hava alsın diye sanki ondan olabilir gibi düşünüyorum. kemik yada çıkıntı yok, aslında ayakkabılara da özensiz davranıyorum bağcık çözme yada bağlama adetim yok , bir kere bağlamışımdır öyle duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: comfortline

bunun bir nedeni ve çözümü olmalı ya :) yamuk mu basıyoruz ne yapıyoruz anlamadım. peki bağcıkları iyice sıkı mı bağlıyorsun yoksa gevşek mi bağlıyorsun?

Her seferinde bağcıkla uğraşmayı sevmem kerata ile hemen giyiveririm ayakkabıyı.Bu yüzden çok sıkı bağlı değil
  • ayakların yamuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.