Şimdi Ara

aldığım ssdnin hızının yarısını bile göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba arkadaşlar, daha önce TOSHIBA TR200 240GB ssd kullanıyordum geçenlerde CrystalDiskMark ve AS SSD Benchmark uygulamalarından test yaptırdımssdnin hızının yarısını bile alamıyordum bende herhalde arızalı diyerek SanDisk Ultra 3D SDSSDH3-500G modelini aldım dün bilgisayarımı formatlayıp kurdum ssdyi bugün aynı programlarla test yaptığımda ise sonuç 220-230 arası okuma ve 210-230 arası yazma hızını gördüm bende siz değerli bilenlere danışmak istedim.

bilmiyorum ilgisi var mıdır fakat anakartım Gigabyte Z68MA-D2H-B3 işletim sistemim i7 3770k

• hangi programla test yapıyorsunuz ?

• Crystaldiskmark ve as assd benchmark
  • Sata 2ye takiyor olabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crydiskmark'ta eğer SATA 6 yazmıyorsa en yüksek hızı alamazsın. Bak böyle:

aldığım ssdnin hızının yarısını bile göremiyorum
  • Z68 çipseti 2 adet SATA3, 4 adet SATA2 destekli.

gigabyte
    GA-Z68MA-D2H-B3 (rev. 1.0) Specification | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z68MA-D2H-B3-rev-10/sp#sp

https://static.gigabyte.com/StaticFile/Image/Global/bd6dd53c923d966c6b56bb77689b1439/Product/4283/png/1000

SATA konnektörünün beyaz renkli SATA3_0 veya SATA3_1'e takılması gerekiyor.

Sizde durum nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Epirus kullanıcısına yanıt

en soldaki yerlere takılıydı dediğiniz gibi beyaz renkli yere çektim şimdi 400okuma 380 yazmaya yükseldi ssdnin kendi hızlarını alabilmem için tekrar format mı atmam gerekiyor çünkü 560-530 ssd hızı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Sata 300 sata 600 yazıyordu şimdi düzelttik onu sata 600/ sata 600 yazıyor fakat şimdide 420-380 alabiliyorum anca
  • mrhasill M kullanıcısına yanıt
    - Bağlantı tamam

- İşletim sistemini zaten yeni kurmuşsunuz. Yüklü değilse çipset sürücüsünü kurarsınız. Hem GigaByte hem de Intel'in sitesindekiler denenebilir.

- Ayrıca, bahsettiğiniz değerler SSD boş iken sözkonusu. Test yaparken diğer tüm bağlantıları iptal ederek denemeler yapılabilir. Internet/Ağ, SATA cihazlar, USB depolama cihazları gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhasill

Sata 300 sata 600 yazıyordu şimdi düzelttik onu sata 600/ sata 600 yazıyor fakat şimdide 420-380 alabiliyorum anca

Ancak öyle o zaman. Tam 550 olması zor. Zaten SSD'nin limit bu.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Almadan önce bayağı araştırmıştım amazon gibi yerlerde herkes 560 değerini görmese de 500den fazlasını alıyormuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.