Şimdi Ara

Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

18 ekim'de satın aldığım wd elements 500gb harici hdd'nin altındaki pabuçlar olmadığından ilk başta biraz tereddüt etim, ama daha sonra bugün bir sorgulayayım dedim garanti durumunu.

ürünün altındaki model ve seri numarası:

ürünün garanti durumunu sorguladığımda sonuç aşağıdaki şekilde:

garanti sonucunda ürünün dış kutusunun 1TBlik bir diske ait olduğu ve bittiği anlaşılıyor ama işin ilginç yanı, crystal disk info'nun verdiği bilgiye göre içindeki disk seagate ve 500GB:

bu durumda ne yapmam gerekir?

(hepsi burada'daki satıcı adını özellikle paylaşmadım, durumu net anlayamadığım için, ama eğer beni aldatıp kullanılmış veya hasarlı bir ürün gönderdilerse, o zaman forum üyelerini o satıcıdan alışveriş yapmamaları konusunda uyaracağım) Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

• Kutulama nasıldı, aynı ürünün varsa netteki videoları ile aynı mı?

Tahminimce Bir yerlerden disk kutusu ve yenilenmiş disk bulunarak ürün haline getirmişiler. Özen göstermedikleri için de farklı markalar bir araya gelmiş. Disk infodaki Çalıştırma değerleri de diskin yeni olmadığın teyit eder nitelikte. Tavsiyem, ürünü iade etmek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 9 Kasım 2022; 19:50:7 >
  • -BUR@K- kullanıcısına yanıt

iyi geceler burak bey.

şu an bizimkilerin yanında kalıyorum bir süredir, diskin kutusu benim evde kaldı.

fakat geldiğinde üzerinde yapışkan bantı vardı ve içinden sanki sıfırmış gibi çıkmıştı.

eve bir fırsat bulup geçince kutunun resmini çekip yine burada paylaşmaya çalışırım.

aksi gibi, şirket verilerini aktardığım disk. bir önceki disk durduğu yerde intihar etti bunu satın almamdan bir önceki haftasonu, zaten oradan bir mide kanaması geçirdim(mecazen) ufak yollu...

şimdi bunu da Allah'a emanet kullanamam, o yüzden yeni bir disk almam gerekecek... aksi gibi bunu iade etsem, 15 günlük süreyi geçirdin diye iade de almaz şimdi satıcı...

neyse bir temasa geçmeye çalışacağım onlarla internetten numaralarını bulup, bakalım ne olacak... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

EDIT: çalışma süresi 10.670 saat yazıyor, ona uyanamadım... 18 ekimden bugüne 22 gün yani 528 saat geçti...

full açık bırakmış olsam 10k saat çalışmış olması mümkün değil... böyle Allahsızlık olmaz yahu... insanlarda ahlak da kalmamış... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

artık ismi saklamaya gerek kalmadı, nasılsa kullanılmış ürün sattıkları belli oldu...

buradan diğer forum üyesi arkadaşlara bu satıcıdan ürün alırken dikkatli olmalarını öneririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 10 Kasım 2022; 1:33:27 >

• bir de şunu merak ediyorum:

windows bunu nasıl wd disk olarak tanıyabiliyor?

nasıl bir numara var bu işin içinde? Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

içindeki disk seagate, ama ürün windows aygıt yöneticisinde wd disk olarak tanınıyor otomatik... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

• srkn kullanıcısına yanıt

Gördüğünüz büyük ihtimal Sata - USB çeviricini kodu.

İade için sabır diliyorum. Umarım sorun çıkarmadan iadeyi kabul ederler. Ürünü nereden temin ettiğine bağlı olarak, satıcı da bu olayda kurban olabilir.

valla, başka bir satıcıyı da internette araştırdım, onlar için de benzer şikayet söz konusu("frankenstein hdd" konsepti... bunu da yeni uydurdum şimdi, belki trend olur bundan sonra forumda... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. )

yeni diskin siparişini satıcı "hepsiburada" olarak geçtim bugün, disk elime ulaşıp aktarım işini hallettikten sonra iade olayına girişmeyi düşünüyorum...

hayatımda ilk kez böyle bir şey başıma geldi, hep mağazalardan fiziksel alışveriş yapardım am şu pandemi olayından sonra iyice sanal mağaza olayına döndüm...

ne diyeyim, kısmette varmış kazıklanmak... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

• srkn kullanıcısına yanıt

Yeni diskiniz hayırlı olsun, umarım tertemiz bir ürün gelir.

Konsept adı çok güzel olmuş. :D Benzeri işleri yapardım ama bu şekilde gizleyerek satmak hiç aklıma gelmedi. Nette benzer yorumlar varsa firma pek durumu umursamıyor her halde.

Uzun süredir internetten ürün alıyorum, nadiren böyle üstünü kapatmaya çalışan ürünü denk geldim. Zamanın getirisi olarak uygun fiyata ürün sahip olmak isteyen kişilerin beklentilerini sömürmek isteyen çoğaldı. Benzer işleri üstünden üçten fazla nesil geçmiş eski bilgisayar ekipmanlarını, yeni kasalara koyarak "Ucuza süper PC" satarak yapmaktalar. Ürün alırken harici satıcı iyi seçmek gerek artık. Kimi zaman Hepsiburada ve Amazon'da da sahte ürün mevzusu oldu, özellikle kulaklıklarda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

headshot... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

daha önce satıcısı heposiburada için sahte/bozuk ürün olayını ben de okumuştum. geçen siparişimde onlardan aldığım satıcı olarak tek sıkıntı kutulamayı çok zayıf yapmışlardı. bir de iki disk birden almıştım, düşünün... Allah korudu, disklerde bir şey çıkmadı çok şükür...

şimdi de o aldığım ikisinin aynısından 750'lik bir tane daha aldım. bakalım inşallah sağlam gelir... dediğim gibi kendi verim olsa bir şey değil de, şirket verisi olunca insan hareket ederken kanser oluyor korkudan... Aldığım WD diskin seri numarasını sorgulayınca farklı bir ürün çıktı. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.