Arkadaşlar merhaba, Araba; ikinci el 50 binde 2019 Astra J kasa modeli aldım, eksper ve bir usta aracı gormeden once gormustu, eksperin notunda , "yag kacagı var motorda" seklinde idi, goturdugum usta da birşey yok normal diyerek bana güven verdi ve ben de aracı aldım. Ancak 1 hafta sonra farkettim ki aracta yag kacagı artıyor, kendi ustama goturdum, pistonlar kırık masrafı cok dendi, arabayı aldıgım kisiye veya ekspere dava açmalımıyım sizce? kazanırmıyım? Satıcı bu konuda bilgisi olmadıgını soyluyor, ve eksper nasıl bulamadı o zaman diyor, 1 hafta da sen yaptıysan nereden bileceğim diyor, dava açsam acaba o mu haklı olur ben mi? |
Aldığm araçta piston kırık olabilirmiş, dava açmalımıyım?
-
-
Eksper arabanın pistonunun sağlam olup olmadığını nasıl anlayacak motoru mu açıyor eksper? Ya da belirgin bir ses vesaire yok ise zaten kimsenin aklına piston kırık vesaire diye de gelmez
-
peki sizce tüketici haklarına gitmelimiyim? ne yapayım ?
-
İki durum birbirinden ayrı gibi görünüyor.
Arkadaşın dediği gibi motoru açmadan piston kırık olup olmadığı nasıl belli olacak.
Yağ kaçakları var dediği muhtemelen kapaktaki conta terleme vs yapmış olabilir, anca öyle bir belirti gözle görülebilir.
Bunun haricinde araç yağ yakıyor olsa eksozdan duman vb görülmesi gerekir. 1 haftada nasıl kırar eder o da ayrı konu.
Gerçi hoş, bazen bu tip saçmalayan araçlara motor-up vs gibi katkı maddeleri atıp o an için sıkıntısız çalışmasını sağlayıp devam edebiliyorlar. Ancak yine de ispat etmek sıkıntılı bir süreç olabilir.
Eksper nasıl anlayabilir, kompresyon ölçümü, duman var mı yok mu vs şeklinde yapabilir, ancak bunlar zaten yoksa da pek tespit yapılamaz öyle dışarıdan bakma ile.
-
Piston kırık olsa motor yerinde duramazdı...
-
Ben git ya da gitme diyemem bu doğru değil. Karar sana ait. Sadece şunu diyorum ki dışarıdan bakmayla piston kırık mı değil mi belli olmaz.
-
Marka model bilmeden 1.4t diye girdim konuya. Öncelikle geçmiş olsun
Piston kırık olsa titreme, performans düşüşü, beyaz duman atma gibi ek göstergeler olmaz mıydı ? Yolda kalan bile çok kişi oluyor. Astralarda kronik bu sorun
Hiç olmazsa motor arıza ışığı yanmalıydı. Belki de yandı ve sildiler. Bunun tespiti yapılıp satıcıya karşı kanıt oluşabilir. Satıcının bilmeme ihtimali yok bence. Kompresyon testi yapmadan eksper de bilemez bunu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan aslında titreme duman atma tekleme yok, sadece yag kacagı var ve 3-4 tane ustaya goturdum hepsi piston kırılmıs kullanmaya devam edersen daha da büyük problemler cıkacak diyor,
anladıgım kadaryıla tam kırılmamıs pistonlardan bir tanesi herhalde çatlamış/kırılmış ama tam perforamnsı bozacak noktaya gelmemiş, en azından benim teknik bilgim olmadıgı için boyle anlıyorum,
aslında arabayı alırken hiç tanımadıgımız gittiğimiz usta yag kacakları normal terleme dedi, o yüzden de acaba son goturdugum ustalar mı abartıyor diyorum emin olamıyorum
daha onemlisi eger satıcı da bilgisi yoksa, cünkü belirti vermediğinden, acaba mahkemeyle ugrassam kaybedermiyim? bosuna mı ugrasmıs olurum bilemedim size danısayım dedim :(
-
2019 Astra j var mı yav benim bildiğim en son 2015 sonrası Astra k
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Var Sedanlar j kasa
1.4t ise lspi nedeniyle bir çok kişi sorun yaşadı piston kırdı. Eksper arıza kodu görmezse ve yol testinde lspi sorununa işaret eden çıt çıt seslerini duymazsa anlayamaz sesi duyan herkes de anlayamaz. Yağ kaçağı olması tek başına bir neden değil. Ekspere dava açarsan kazanacağını düşünmüyorum. Satan kişi büyük ihtimalle bilerek satmıştır. 50 binde bir araçta yağ kaçağı varsa kaçarak uzaklaşman gerekirdi. Geçmiş olsun.
Düzeltme: alıcı iadeye yanaşmıyorsa çıkacak masrafın yarısını talep edin. Bildiğim kadarıyla satıcıya dava açılabiliyor sonuçta eksper raporunda pistonla ilgili bir bilgi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaninei -- 3 Ekim 2024; 17:0:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam geçmiş olsun astra J 1.4lerin kaderi bu…
Ek olarak 2019 model 50binde araçta yağ kaçağı nasıl olur. Burada işkillenmeliydiniz. 2014 model dizel aracımda bile bir gram yağ kaçağı yok. Bir tek buna işkillenirdim almadan önce. Hadi terleme olsa neyse.
Experle sürüş yaptınız mı? Aracın gidişinde herhangi bir problem mevcut mu? Kompresyon testi yapıldı mı?
Ne kadar yağ eksiltiyor? İlk seriler sıkıntılı derlerdi sonradan sorun giderildiği söylenmişti. Bir de otomatiklerde daha çok oluyor diye biliyorum araç otomatik mi?
Hangi ildesiniz bu arada izmirde ise size bir yer önereyim oraya gösterin aracı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 3 Ekim 2024; 17:9:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yani işin garibi arabada tekleme vb yok, eksper sürüs yaptı bir gariplik bulamadı, motor gucu %80 yazıyor ekspertiz kagıdında, eksper buna normal dedi 5 yıllık - 6 yıllık , bir aracta ,
bazı arkadaslar yag damlatan arabayı almakla hata etmissin demis ancak sonucta eksper e guvendim ve sonrasında goturdugum ustaya guvendim, bunlar arcı gorup bu yag kacagı anormal bunda birşey var deselerdi almazdım tabii :/
normal bu kadar olur seklinde yaklastırlar,
suanda da arabda titreme tekleme vb yok, sadece yag kacagını goren ustanın demesi pistıonun kırılıyor oldugu , bende emin olamıyorum, birkac yere daha goturdum kimisi birşey yok bin git diyor, kimisi de aman sakın kullanma bu halde diyor,
siz olsanız napardınız?
-
Hocam git yetkili servise götür onlar baksın , kafan rahat etsin, masrafı varsa parçalar v.b öğrenirsiniz dışarıda yaptırırsınız.
Satıcıya dava anlamsız, adam basmış kırmış derse ne diyeceksiniz ispatı yok,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 3 Ekim 2024; 17:57:45 >
Sedanda kullanılan motor SIDI değil MPI. Bu motorda LSPI olmaz. Insignia'da da kullanıldı, hiç böyle bir piston kırma şikayeti duymadık. Sanırım sorunun daha doğru tespit edilmesi lazım. "Astra" ve "1.4T" yanyana gelince ilk akla LSPI gelmesi normal ama birden fazla 1.4T var.
-
Pistonu kırılan motor nasıl çalışmaya devam edebiliyor biri bana izah edebilir mi?
Bir motorun pistonu kırılsa o motor silindir kafası patlatır, süpapları parçalar.
Sanırım segman fragmentasyonundan söz ediliyor. Yani yağ segmanı veya kompresyon segmanı kırılmış/çatlamış, o kastediliyor. Böyle bir durumda segmanın kırık kısmı silindir cidarında kalan yağı süpüremeyeceği için o yağ yanma odasına girer ve egzozdan beyaz duman atılmasına sebep olurdu. Kırığın yerine bağlı olarak ayrıca motor kartere kompresyon kaçırır, yağın köpüklenmesine ve yağ eksiltmeye sebep olurdu.
Bu durumda yapılacak en iyi şey kompresyon testidir. Basit bir testtir ama nedense yapılmaz. Oysa motor hakkında çok şey söyler bu test.
-
selam! kompresyon testi yapıldı , 3 tane piston 100 üzeri vuruyor , bir tanesi 90 civarı vuruyor , o 90 civarını vuranda problem var diyor usta, yani o 90 olanda çatlak/kırık vs var diyor, dogrumudur sizce?
-
Ya dostum servise götür detaylıca baksınlar, usta usta gezmeye gerek yok. Vaktine zamanına yazık. Servis yüksek ücret isterse de gider dışarıda yaptırırsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aracı yetki belgeli bir oto alım satım firmasından aldıysanız kanun şunu diyor,
"Türkiye'de, İkinci El Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 15 ve 16'ncı maddeleri gereği oto galeriler, 8 yaşa ve 160.000 kilometreye kadar olan otomobil ve arazi taşıtları için 3 ay boyunca motor, şanzıman, tork konvertörü, diferansiyel ve elektrik sistemine garanti vermek zorundadır."
sanırım kanun bireysel kullanıcıyı kapsamıyor. Bir avukata danışın bence.
-
Astra 1.4T ların 150 liklerinde lspi sorunu vardı (bazı 1.0 ve 1.6 turbo serilerinde de var onları araştırmak lazım. Kronik Opel garanti kapsamında yapıyordu tabi şartları nasıldı bilemem (düzenli bakım yapanlara vs olabilir) vuruntu oluşması ve piston segman sübaplar zarar görüyor.
Usta ezbere de konuşuyor olabilir. Astra K için piston zarar görme olayı çok duydum. Ama J kasada piston zarar görme kol çıkarma vs duymadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Piston kırık olsa motor yerinde duramazdı... |
Marka model bilmeden 1.4t diye girdim konuya. Öncelikle geçmiş olsun
Piston kırık olsa titreme, performans düşüşü, beyaz duman atma gibi ek göstergeler olmaz mıydı ? Yolda kalan bile çok kişi oluyor. Astralarda kronik bu sorun Hiç olmazsa motor arıza ışığı yanmalıydı. Belki de yandı ve sildiler. Bunun tespiti yapılıp satıcıya karşı kanıt oluşabilir. Satıcının bilmeme ihtimali yok bence. Kompresyon testi yapmadan eksper de bilemez bunu |
Benzer içerikler
- yağsız kalan motor ne kadar çalışır
- arabanın camı kendi kendine açılıyor
- otoparçasan güvenilir mi
- gaza basınca gelen şıkırtı sesi
- bursadan istanbula nasıl gidilir
- mg 7
- renault logan
- honda civic 2022 fiyat listesi
- trafik cezası itiraz dilekçesi
- 8 yerli otomobil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X