< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Kasım 2022; 1:2:28 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
alerji ve geniz akıntısı (56. sayfa)
-
-
Genel olarak önerileriniz nelerdir? Örneğin nem konusunda bile farklı siteler farklı oranlarda olmalı diyor. Tıkanık yatmak çile bir durum..
-
Özellikle son 2 yılda, pandemi çıkışında bu geniz akıntısı ve alerjik rinit rahatsızlığına yakalanıp etkilerini ve sıkıntısını daha çok boğaz bölgesinde yanma/sızı şeklinde yaşayan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Temmuz 2023; 12:41:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlık karşıma çıkınca hapşurdum :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben varım hocam. özellikle covid döneminden sonra çok şiddetli boğaz ağrısı, burun akıntısı ve neredeyse 3 hafta süren bir hastalık dönemi yaşamaya başladım. geçen sene 1 defa böyle bişi oldu bu sene de şimdiye kadar 2 defa böyle hastalık süreci atlattım. komplo teorisi kurmak gibi olmasın ama covid aşısından sonra bu alerji belasıyla daha çok rahatsızlık çeker oldm
-
Arkadaşlar, bizim çocukta da fındık alerjisi var, doktor anaflaksi dedi ama ben şüpheliyim, bir fikir verebilecek var mı, ya da konyada iyi bir alerji doktoru ya da hastanesi, hepinize allah şifalar versin. Deri testi 6*5 çıktı, ige antikoru 28.5 çıktı. Bu yüksek bir değer midir?
Yaklaşık 20 yıl önce başlayan polen alerjim var. Nisan ayı ortalarında başlayıp, Haziran ortalarında sona eriyor. Polen haritalarından gördüğüm kadarıyla Ege bölgesinde bu aylar arasında zeytin poleni başlangıç ve bitişine cuk oturuyor.
Ege bölgesinde baskın polen zeytin ağacı.
Geçirdiğim bir kaza sonucu bulduğum çözüm bu aylar süresince mümkün olduğunca dışarıya çıkmamak.
Çıkmak gerekiyorsa çift maske ile dışarıda dolaşmak. Tek maske fazla etkili olmuyor. Çift maske %80 gibi bir koruma sağlıyor.
Alerjiniz olan polenleri bir süre solumak resmen vücudu zehirleyen bir şey.
1 saat solumak 2 günümü zehir ediyor.
Birde ya araçlardaki polen filtreleri hikaye bir işe yaramıyor yada arabanın sağından solundan polenli hava basıncında etkisiyle illaki giriyor.
Yani arabada bile maske takılması gerekiyor.
Ev yada iş yerinde pencereleri açmamak kaydı ile maske takmaya gerek yok.
Pandemi ile beraber maske kullananlara veremli-kanserli muamelesi azaldığı için artık çok dikkat çekmiyor.
20 yıllık polen alerjisi geçmişi olup, son 2-3 senedir bu yöntem ile rahat etmiş biri olarak paylaşmak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 15 Ocak 2024; 2:36:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de İzmirdeyim. Bende de zeytin polenine aşırı bir alerji var. Ama benim alerji Şubat sonu mart başı gibi başlıyor haziranda şak diye bitiyor. Bilmiyorum şubat sonu ne çıkıyor ama bu sene gerçekten havanın da kötü olmasından dolayı gidişat kötü. Benzer şekilde ben de dışarıda maske ile çözüm buldum. Çift maske olayını deneyeceğim.
Pandemi öncesi dişciye giderdim başımı dikerdim akıntı vs gelmezdi. Ağzım açık uzun süre dururdum. Dişciye gidemiyorum şimdi. Pandemi öncesi böyle birşey yoktu bende. Şimdi geniz akıntısı var dişci yaslan geriye doğru başını dik dediği an 1-2 dk anca durabiliyorum ağzım açık. Geniz akıntısı boğazıma doğru geliyor midem bulanıyor ve sürekli yutkunma hissi yapıyor. En azından dişcide şöyle 30-40 dk ağzım açık durabilsem yetecek deniyorum birşeyler ama fayda yok.
-
geçti mi
Merhabalar, 29 yaşındayım ve çocukluğumdan beri yaşadığım burun tıkanıklığı problemim var. Evimizde kedi vardı güzel bir van kedisi :) Meğersem benim kediye alerjim varmış burnum sürekli akıyor ama yıllarca öyle yaşadım. Tabi bu arada alerjik astım teşhisleri, akşamları hastaneden buhar almak falan derken, 2015 yılında kedimiz öldü ve benim ağır olan belirtilerim azaldı. Su gibi akan burun yerine daha az akan ama beyaz yapışkan sümük gelen bir şeye dönüştü, geniz akıntımda devam ediyor. Burnumda eğrilik varmış, diğer burun etlerimde şişmiş neyse ameliyat oldum ve 6-7 ay çok rahattım, bu arada alerji ilaçlarını ve burun spreylerini kullanmaya devam ediyordum. Doktorum alerjik bir bünyem olduğu için burun etlerimin tekrar şişebileceğini ve buna bir şey yapamayacağını söyledi. Burnum tekrar tıkandı Ankara hastanesi alerji imünolojiye gittim, bir kaç test yaptılar koluma çizik atıp ve genel olan şeylere alerjim olmadığını söylediler, kediye olan alerjimde çok düşükmüşmüş. Ama anlamadığım durum şu ki; 5-6 tane KBB doktoruna gittim özel - devlet karışık, hepsinin söylediği şey alerjik burun akıntısı olduğu. Alerji hapları hiçbir etki etmiyor piyasadakilerin hepsini denedim nerdeyse ( levmont, desmont, fixdual, bilaxten v.b. ) , aynı şekilde otrivine dışında hiçbir burun spreyide fayda etmiyor. Bu sorun sadece 2-3 ay polenler çıktığında değil, yıl boyunca sürekli bende devam ediyor.
Gazi hastanesinde radyo frekans işlemi yaptırdım. Etler küçülünce evet rahatladım ama 6-7 ay sonra yine aynı tıkanıklığa ulaştı. Bu arada sigara dumanı, parfümler etlerin şişmesine 10x katkıda bulunuyor.
Ankara'da iyi bir alerji doktoru veya Kbb doktoru önerebilecek var mı ? Ya da yaşadıklarımı yaşayan şifa bulan birisi var mı ?
Uyku deseniz yok, sabahları yorgun, bitkin kalkıyorum. Hiçbir şeye dermanım olmuyor. Ama bir otrivine sıktığımda neşem, enerjim yerine geliyor. Biliyorum zararlı hem de çok zararlı ama bazen iyi geliyor işte :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackxxS -- 3 Temmuz 2024; 11:22:28 >
-
Yaklaşık bir senedir halsizlik kafa da dolgunluk ,kulakta basınç derken ,nöroloji mr EMG , kardiyoloji ,göz tek tek gezdim hepsi temiz sonuç KBB alerji dedi ,anthix ve çeşitli nazonex ve allergo burun spreyleri sıkmama rağmen özellikle sol tarafım kulağa doğru dolgunluk ,gözlerimde basınç resmen hayattan soğutuyor, akıntım yok doktorun dediğine göre etlerde şişme olduğundan tetikliyor imiş şimdi Kortizol hapa başladım ilk 2-3 gün rahatken tekrar başa döndüm arkadaslar var mı bunun gibi olan ,özellikle alerji hapını gece yutmama rağmen ertesi gün hala sersem sersem geziyorum.
Eğer alerjiniz var ise, KBB hekimden sizi yeşil listeyle kaybetmesini söyleyip immünoloji ve alerji hastalıkları hekimine görünmenizi tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim Durum onu gosteriyor şu an alnimjn ortasında bir yogunluk ,uyku halim mevcut gün içinde sürekli değişiyor bu durum, kesinlikle hapsirmam vs yok ,nefes almamda iyi aslında doktorun dediğine göre kemik yapın iyi alerjiden konkalar şişiyor oda sinüslere başına baskı yapıyor, 3-4 aydır alerji hapi ,sprey ne işe yaradigida belli olmuyor , hayattan soğutuyor insanı bu kadar tetkike rağmen alerji çıkması da çok şaşırttı beni ,çörek otu yaginada başladım şifa olur inşallah.
Arkadaşlar alerji testi yapıldı testim temiz çıktı 5 gün öncesi fixdual alerji hapını kesmiştim iki gündür alnimda yoğunluk ,halsizlik hayattan bikma vakası yine baş gösterdi,alerji doktoru sinüzit kaynaklı olabilir dedi ,KBB doktorlari bir kaç farklı doktord burun konka şişmesi sebeb olduğunu söylüyor ,çare ne olacak bilemedim ,ameliyat duzeltirmi yoksa sürekli her sistiginde bir ay alerji hapı kullanmak bir müddet sonra insanı deli ediyor,mutsuzluk tavan ,uyku hali çok fazla yapıyor.
Sabahları dilimin arkasında koyu akıntı oluyor tükürerek temizlemeye çalışıyorum 3-5 dakika
Bu geniz akıntısından dolayı mı oluyor
Hocam, hastanede hangi bölümde alerji testi yaptırdınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X