Bildirim
ALFA 147 Mİ GOLF 5 Mİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2nci el hariç her konuda 147.
2 sene 80 bin km kullandım.
2nci eli alırken uygun fiyatli olacağı icin satacağınız zaman uygun fiyat verirseniz ve aracınız sıkıntısız ise sorunsuz satarsınız. Şahsen ben ilanım aktif olduktan 3-4 saat sonra aracı sattım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kahraman202
2nci el hariç her konuda 147.
2 sene 80 bin km kullandım.
2nci eli alırken uygun fiyatli olacağı icin satacağınız zaman uygun fiyat verirseniz ve aracınız sıkıntısız ise sorunsuz satarsınız. Şahsen ben ilanım aktif olduktan 3-4 saat sonra aracı sattım
147 alırken nelere dikkat edilmeli? Birde kronik arızası varmı? Son olarak hangi donanım paketi tercih edilmeli. -
selesspeed şanzumana dikkat edin yeter gerisi halledilebilicek sorunlar. mümkünse geçmişini bilmediğiniz selesspeed alfa almayın... -
alfa 147 -
Alfa...
Her ne kadar Alfa sever olsam da, Alfa 147 pasif güvenlik açısından başarısız bir otomobil.
Golf V daha güvenli bir otomobil, Euro-ncap testlerinden de görebilirsiniz.
LPG+1.6 motor ile Golf sizi üzmeyecektir, ama trafikte temiz bir 147 gördüğünüzde içiniz de gidecektir.
-
24 bine Alfa daha mantıklı olur golfe nazaran daha az hor kullanılmışını alabilirsiniz. Parayı ve 2.eli bir kenara bırakırsak birbirine zıt iki araç. Alfa tasarımıyla ön plandayken Golf5 tasarımcısı başarısızlığı yüzünden Vw den kovuldu. Alfada motor ve sesi herşeyken Vw motoru önemsemez dededen yadigar motor kullanır ama motor maliyetinden kıstığını güvenlik konfor kaliteli iç-dış mekan ve malzemelerle telafi eder. 147 mk2 tercih ederdim Alfa alacaksanız malum site yerine alfistiturkey den bakın -
quote:
Orijinalden alıntı: m.C.k.
Her ne kadar Alfa sever olsam da, Alfa 147 pasif güvenlik açısından başarısız bir otomobil.
LPG+1.6 motor ile Golf sizi üzmeyecektir, ama trafikte temiz bir 147 gördüğünüzde içiniz de gidecektir.
Alfa sever iseniz 147'nin 2000 yılında, Golf 5'in 2003 yılında piyasaya sürüldüğünü, 147'nin 2001 yılında EuroNcap'e girdiğini ve o donemde 5 yıldız almanın ne kadar zor oldugunu (2001 Passatin 4 yıldız) en az benim kadar siz de bilirsiniz. Ayrıca Alfa'nin bu testten sonra güvenlik anlamında 147'de bir takım geliştirmelerde bulunduğunu, ancak tekrar teste sokmadigini da biliyorsunuz herhalde.
LPG 1.6 hitler motor hangi konuda uzmeyecektir? Performans mı, yakıt tüketimi mı? Tarihi eser bir motordan bahsettiğimizi hatırlatırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: m.C.k.
Alfa sever iseniz 147'nin 2000 yılında, Golf 5'in 2003 yılında piyasaya sürüldüğünü, 147'nin 2001 yılında EuroNcap'e girdiğini ve o donemde 5 yıldız almanın ne kadar zor oldugunu (2001 Passatin 4 yıldız) en az benim kadar siz de bilirsiniz. Ayrıca Alfa'nin bu testten sonra güvenlik anlamında 147'de bir takım geliştirmelerde bulunduğunu, ancak tekrar teste sokmadigini da biliyorsunuz herhalde.
LPG 1.6 hitler motor hangi konuda uzmeyecektir? Performans mı, yakıt tüketimi mı? Tarihi eser bir motordan bahsettiğimizi hatırlatırım.
2 tane 147 kullanış biri olarak bikaç bişey eklemek istiyorum.
1-24bin tl ye canlı diri tasarımı muazzam bi alfa 127 alınabilirken aynı paraya golf ya yüksek kmli olucaktır yada pert kayıtlı olucaktır.
2- Güvenlik konusundaysa 147ylen 70 kmle rahatlıkla girdiğim viraja acaba meganeyle 50 km ile girebilirmiyim diye giriyim dedim araba kaç spin attı bilmiyorum Allahtan gece vaktiydi ve arkamdan kimse gelmiyordu herkez biliyorki çarpışma testlerinde megane 5 yıldız almıştır...Öyle 5 yıldız yerin dibine batsın virajdan sonra elim ayağım titriyodu.
3-LPG konusunda aracım lpgli ve çok memnunum güncel fiyatlarlar karma tüketim 30 kuruş yakıyor.
4- Tasarım olarak Alfa VW nin çok önünde ki 2006 model golfle 2006 model 147yi yanyana koyduğumuzda herşey ortada olur.
5-Alfa alıcaksan kesinlikle ustaya göstermeden alma.
-
@muzaffersan;
Hocam senin arabayı Facebook'ta Alfa Türkiye'de gördüm sanırım. Makyajli mavi ise doğrudur. Maşallah diyeyim :)
@disasterx, @emresaglam
147'nin kronik sayılabilecek ağır bir sorunu (şanziman vs) yoktur. Sıkıntılı durumlarını yazayım.
1. En cok duyulanı "varyatör" problemidir. Bu problemde sadece sabah 1-2 sn "girrr" seklinde dizele benzer ses gelir, sonra kaybolur. Ses haricinde herhangi bir problem yaratmaz. Yaglama (50 tl) ile 2-3 ay idare eder, ancak triger kayısı degisim zamanı trigerle beraber degistirilebilir. (300 tl civarı) Kısa ömürlü bir parça degildir.
2. Sert suspansiyonlu bir araçtir. Ayrıca cok soguk havalarda ilk 500 m alt takımlardan gacirti gelir, sonra kaybolur.
3. 99 ile giderken 3000 devir çevirir.
4. Motor sesinden hoslanmayanlara 3000 devir sonrası gürültülu gelebilir
Olumlular;
1. 7000 devir çevirebilen, kolay devirlenebilen LPG'ye uyumlu bir motordur.
2. Yol tutusu 15 jant dahi olsa bir cok araçtan (golf dahil) iyidir.
3. Cok seri bir araçtir.
4. Motor sesi hacmine rağmen etkileyicidir.
5. Özellikle distinctive donanımda ic mekanı cok kalitelidir.
Alfatex kadife döşeme, çift yönlü dijital klima, arka koltuklarda klima çıkışı, cruise control, arka koltuklara kadar uzanan perde havayastiklari vs
6. Tasarımı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 29 Ocak 2014; 23:38:05 >
-
kesin alfa -
bende alfa derim ama nedendir hiç anlamam hep alfa tavsiye edilir ama alfa sahibi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.. -
@kahraman202
Evet mavi aracın sahibiyim teşekkür ederim :)
Son yazdığınız olumlu ve olumsuz yazılanların hepsine katılıyorum özellikle distinctive deki alfatex döşemelere hastayım o koltuklarda ömür geçer kumaşı çok kalitelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffersan -- 29 Ocak 2014; 23:57:04 > -
quote:
@muzaffersan;
Hocam senin arabayı Facebook'ta Alfa Türkiye'de gördüm sanırım. Makyajli mavi ise doğrudur. Maşallah diyeyim :)
@disasterx, @emresaglam
147'nin kronik sayılabilecek ağır bir sorunu (şanziman vs) yoktur. Sıkıntılı durumlarını yazayım.
1. En cok duyulanı "varyatör" problemidir. Bu problemde sadece sabah 1-2 sn "girrr" seklinde dizele benzer ses gelir, sonra kaybolur. Ses haricinde herhangi bir problem yaratmaz. Yaglama (50 tl) ile 2-3 ay idare eder, ancak triger kayısı degisim zamanı trigerle beraber degistirilebilir. (300 tl civarı) Kısa ömürlü bir parça degildir.
2. Sert suspansiyonlu bir araçtir. Ayrıca cok soguk havalarda ilk 500 m alt takımlardan gacirti gelir, sonra kaybolur.
3. 99 ile giderken 3000 devir çevirir.
4. Motor sesinden hoslanmayanlara 3000 devir sonrası gürültülu gelebilir
Olumlular;
1. 7000 devir çevirebilen, kolay devirlenebilen LPG'ye uyumlu bir motordur.
2. Yol tutusu 15 jant dahi olsa bir cok araçtan (golf dahil) iyidir.
3. Cok seri bir araçtir.
4. Motor sesi hacmine rağmen etkileyicidir.
5. Özellikle distinctive donanımda ic mekanı cok kalitelidir.
Alfatex kadife döşeme, çift yönlü dijital klima, arka koltuklarda klima çıkışı, cruise control, arka koltuklara kadar uzanan perde havayastiklari vs
6. Tasarımı
Dediklerinizi dikkate alıyorum fakat kafama takılan bişey var bende fluence 1.6 benzinli var 99 la giderken 3000 devir çeviriyonve bu benim canımı sıkıyo devir sorunu olmayan araç tavsiyelerinizi alabilirmiyim
-
Opel Vectra, Otm Honda Civic'lerin son vites oranları baya uzun diye biliyorum. Isterseniz o hassasiyetinize gore konu acın, bu başlık altında o konuda fazla tavsiye gelmez
Bir 147 sahibi olarak yazayım.O fiyata alacağın Golf hem baya boş hem de FSI gibi keyifsiz bir motora sahip olacak.
147 şu konularda Golf'e fark atacaktır.Tasarım, yol tutuş, sürüş keyfi, çeviklik, donanım.
Golf ise sadece çok az farkla daha süspansiyon konforu konusunda başarılı olacaktır o kadar.Bu saatten sonra ikinci el değer kaybı konusunda da ciddi bir fark oluşamaz.Muhtemelen Golf'ü satmak istediğinde daha kolay satarsın.
147'nin mekanı alt yapısı 2001'e dayanan, 24-25'e temizi bulunan bir araca göre çok kaliteli.Hatta iç mekan kalitesi halefi Giulietta'dan daha iyidir.Makyajlı alırsan dist paketiyle gelen Alfatex kumaş döşemesine aşık olacaksın öyle diyeyim.
Ben 105'lik versiyonunu aldım, varyator yok.Dolayısıyla bu sorunum da yok.Varyator 120'liklerde var ama abartıldığı gibi ciddi bir sorun değil.Teamüllere uyarak kullanıldığında uzun ömürlü bir parçadır.Sorun çıkardığında da yapacağı şey ilk 1-2 sn dizel sesi o kadar.147'nin alt takımları zayıftır.Soğuk havada bazen gıcırtı sesi gelebiliyor.Takık olduğum halde ciddi soğutacak bir sesle karşılaşmadım.O seviyeye geldiğinde alt takımları yeniliyorsun.Bu da altından kalkılmayacak bir maliyete sahip değil.
Alfa alırken kilit nokta eski sahiplerinin iyi bakması.Hor kullanmış bir Alfa, ikinci üçüncü sahibine ciddi sorunlar açabiliyor.Japonlar gibi hor kullanmayı tolere edemiyor.10 yaşında bir Golf'ün de ömrü billah sorunsuz yürümeyeceğini hatırlatmak isterim.
muzaffersan ve vet147 ben alfa alırken sağolsunlar çok yardım ettiler, ikisi de benden çok daha tecrübeliler bu konuda.
Muzaffer alfatexi özlediyse arada gel benim koltuklarda çay içelim şaka maka baya oldu görüşelim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 30 Ocak 2014; 14:18:31 >
-
Bişey bilmesek Golf V Tofaşın bir arabası zannedicem.Konuda ki mesajlara bak -
quote:
Orijinalden alıntı: Meissner
Bişey bilmesek Golf V Tofaşın bir arabası zannedicem.Konuda ki mesajlara bak
+1
Alfayı çok severim ama malesef tatlı beladır. Aşk arabasıdır. Golf ise tartışmasız şekilde sıkıntı çıkarmayacak bir araç. Herşeye rağmen ikisi arasında kalmak zor seçimdir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Meissner
Bişey bilmesek Golf V Tofaşın bir arabası zannedicem.Konuda ki mesajlara bak
07-08 model 70.000 km altında temiz Golf5 ini 24 bine sat o zaman arkadaşa Biz bütçeye göre konuşuyoruz. Mesajımın neresine itiraz ediyorsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 30 Ocak 2014; 18:39:49 >
Benzer içerikler
- kasko motor arızasını karşılar mı
- motor ısınınca yağ lambası yanıp sönüyor
- kraftvoll ne malı
- yağ değişim ücreti
- mmt şanzıman robotu fiyatı
- dacia fiyat listesi
- chery icar 03
- byd iş ilanları
- ford focus 2024 fiyat listesi
- renault clio 2022 fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X