Şimdi Ara

Alfa Romeo 147 beklentilerimi karşılar keyifli bir tercih olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1990-2010 arasında bir çok model araç kullandım. Hantal araçlardan pek haz etmem, araçta benm için öncelik kesinlikle atak olması zevkli olması ve göze hitap etmesi.
    Bu aralar Alfa 147 1.6 (2003-2006) düşünüyorum. Bu yıllar arasında iki kasa var 2005 öncesi ve sonrası.

İlk soru : Bu modeller arasında farklılıklar sadece makyaj mı yoksa varsa neler vardır ?
    2.soru: Daha önce en zevk aldığım araçlardan biriside 2 sene 70bin km kullandığım ROVER 200si (1.6 16V) aracımdı. Bu araç bir süre sonra insanın bir uzvu gibi oluyor ve gerçekten çok keyifli bir araçtır. Bu aldığım keyfi bana 147 verebilir mi ?
    3.Soru : Alırken nelere dikat etmek gerekli ?
    4. soru : Piyasası çok dalgalı olan bu aracın gerçekten şuanda ederleri nedir ?

Yanıtlarınızı bekliyorum saygılar...

• Alfa 147 ben de araştırdım baya. Ciddi anlamda düşündüm de, tabi yeni kasayı, 2005 model sonrasını. Ancak aşırı yüksek bir yakıt tüketimi var, benim 206'm 1,6 16V 110HP 0-100'ü 10sn yakıt tüketimim 6,6lt karma, alfa 147 kullanıcılarıyla konuşuyorum, karma 10lt tükettiklerini söylüyorlar. Ve benim aracımdan daha atak değil kesinlikle. Bu yüzden vazgeçtim.
  • Makyaj var, temiz olsunda ister 2004, isterse 2006 olsun.
    Temiz ve full donanımlı bulursanız memnun kalırsınız, yakıt biraz üzebilir.
    Lpg ile tam uyumu varmı, araştırın.
    Piyasası tam olmayan araçlar temiz ve hasarsız,masrafsiz olduğu sürece kullanırken de satarken sizi üzmez.
    Zaten uygun aldığınız için uygun da satilacaktir.
    Hatasız ve donanımlı bir 147 için 20 bin tl nin altına düşmemesi lazım.
    25 binin üzerine de pek çıkmayın derim.
  • 1.6dan özellikle mk2 kasa 1.6dan performans adına çok birşey beklemeyin 2.0 ile 1.6 arasında fazla yakıt tüketim farkı olmaz ama performans farkı çok olur
  • genel olarak anladığım yüksek yakıt tüketimi var ve yaktığının karşılığını veremiyor performans da... ? o zaman farklı araç önerileriniz ne olabilir ?
  • Evet yakıt tüketimi gerçekten fazla fakat yaktığının karşılığını veremiyor cümlesine kesinlikle katılmıyorum. 1.6 120 bg moturu gayet tatminkar ve sportif olduğunu söyleyebilirim.
    Mk2 yani 2005 sonrası makyajlı kasası da eski yüzününde motorları lpg ile tam uyumlu. Özellike Prins ve Brc. Maddiyatınız el veriyorsa prins tabi ki daha iyi olucaktır.

Bende sizin gibi Alfa Romeo 147 alma arifesindeyim ve Alfa forumlarında sabahlamış birisi olarak söylüyorum test etme şansımda oldu bu aracın verdiği hissi veren hiç bir araç yok.

Alfa forumlarında ve bir çok yerde okuduğum kadarıyla kullanıcıların şehir içinde sakin kullanımda lpgde 20 ila 25 kuruş yaktıklarını söylüyor. 25 kuruş 30 kuruş böyle bir araç için gerçekten normal ve bu fiyata bu kadar donanımlı ve ruhu olan bir araç kullanıyorsunuz.

Net konuşmak gerekirse bu aracın tek sıkıntısı 2. el piyasası ve bende şans işi olduğunu düşünüyorum. Satılmaz satılmaz denilen 1.000 lira masraflı klimasız 99 model boya yanıkları olan 2 parça boyalı Siena'yı karar verdikten 1 gün sonra 11bine sattım.

Bu aracın artıları da eksileri de Alfisti Turkey forumunda detaylıca anlatılmış sayfalarda tartışılmış konular var eğer gerçekten düşünüyorsanız, alıcıysanız ordan araştırmanızı, okumanızı tavsiye ederim.

• Honda 2007-2008 civic hb 1.8 öneririm.
    Ortalama 6.5 litre tüketir.
    6 yaş üstü olduğu için vergisi de uygundur.
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=12218
    .
    Subaru da bakılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle önermiyorum farklı araçlara yönelin. 159 ve Gui haricinde şuan açıkcası herhangi bir alfa aracını gerekli görmüyorum kendi adıma. Yanlış tercih yapmış olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı yüksek tüketimden kasıt neymiş merak ettim ?
    C sınıfında aynı motorlu benzinli arabalarda en fazla 1-1,5 litre oynar,aşırı falan da değil..Normal 1.6 gibi yakıyor işte.Klasik atmosferik işi,araba gitsin istiyorsan 4-6 bin devir arası kullanıyorsun,ki o kısım alfada gerçekten keyifli,e tabi o zaman yakar.Devirli kullanılıp yakmayan araba var da biz mi bilmiyoruz ?
    Kıl tüy birkaç sorunu haricinde gayet güzel araçtır.105 hp'liklere de bakabilirsiniz,hem varyatörsüzdür hem de performans olarak çok büyük fark yoktur 120'likle.
  • 2 tane 147 kullanmış ve hala kullanmakta olan biri olarak söylüyorum sürüş dinamikleri çok başarılı özellikle üst devirlerde ivlenmesi iyidir. Motor sesi 4binden sonra senfoni gibi gelir çoğu zaman teybi kapattırır adama :)
    Yol tutuşu aynı yıldaki golfü geçtim bmw 1 serisine yakındır. Mesela ben aracımı her zaman sakin kullanırım virajda basarım
  • arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum yorumlar için. Yakıt tüketimi çok fazla görünmüyor aslında bana göre zira o dönem araçlarda 1,6 motor seçeneklerinde 9 lt ort. yakıt ise 1-1,5 lt fazla yaksın ayda 1000 km de 75 TL fark ettirir. keyif veriyorsa o da hiç sorun değil.
    Önümüzdeki hafta sonu itibari ile detaylı araştırma ve alternatifleri test edeceğim muhtemel alfa 147 olacak baklm.
    Yorumları olan arkadaşlardan da tabi farklı yorumlar okumak isteriz yazabilirler.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.