Şimdi Ara

Alfa Romeo 156 2.0 tspark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
8.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar başlıkta belirttiğim araç nasıldır? Parça, usta sıkıntısı veya kronik problemleri var mıdır? ÖÖzellikle fiat marea 2.0 hlx modeline göre ne gibi artı ve eksileri vardır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark

Alfa Romeo 156, 1997-2005 yılları arasında üretilen, orta boy bir aile sedan otomobilidir. 2.0 Twin Spark motoru, 155 beygir güç ve 187 Nm tork üreten, 2.0 litrelik, dört silindirli bir benzinli motordur.

Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark, performans meraklıları arasında popüler bir seçimdir. Güçlü motoru ve hassas direksiyonu ile sürüş keyfi sunar. Ayrıca, şık tasarımı ve konforlu iç mekanı ile de beğeni toplamıştır.

{Alfa Romeo 156 2.0 TS yorumlar}

Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark'ın kullanıcı yorumları genellikle olumludur. Kullanıcılar, aracın performansını, sürüş dinamiklerini ve tasarımını övmektedir. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar yakıt tüketiminin yüksek olabileceğinden ve aracın bakımının pahalı olabileceğinden bahsetmektedir.

{Alfa Romeo 156 2.0 TS}

Genel olarak, Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark, performans ve şıklık arayan sürücüler için iyi bir seçimdir. Güçlü motoru, hassas direksiyonu ve konforlu iç mekanı ile keyifli bir sürüş deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alfa 156 2.0 lar genelde selespeed şanzımanlı otomatik oluyorlar mk1 selespeedler biraz sorunlu arıza çıkarırsa masraf açabilir ama mk2 olanlar daha iyi o konuda. Bende mk2 2005 1.6 distinctive 156 var deri,sunroof gibi artı özellikleri var sadece bose ses sistemi yok 2.0 larda deri sunroof bose oluyor genelde usta olarak İstanbulda anadolu ve avrupa yakasında birsürü usta var diğer iller hakkında bilgim yok, parça fiyatları diğer araçlarla aynıdır hemen hemen bilmeyen cahiller atlayıp abi Alfa parçaları pahalıdır diyebilir kronik olarak varyatör problemi vardır bunun anlaşılması için ilk çalıştırmada araç dizelvari bir ses ile çalışır bir zararı yoktur ben kendi aracımı aldığımda varyatör arızalıydı tamir kitiyle yaptırdım 60 bin daha sorunsuz geçecek. Bunların dışında mareaya göre daha güzel ve spor bir araçtır tasarımı çok güzeldir hiçbir arabaya benzemez motor sesi ve çalışma karakteristiği yine çok güzeldir. Size tavsiyem bütçe yetiyorsa mk2 almanız. İyi forumlar.

• turbocharger41 kullanıcısına yanıt
    Gayet bilgilendim teşekkürler hocam
    Mk2 bütçemin üstünde malesef. Manuel şanzıman tercih edeyim o zaman ben

• Çok anın olur. 2-3 yıl biner satarım kafasındaysan kararını değiştirir. Ustası parçası çok milletin boş laflarına bakmayın. Varyatör sadece calisma aninda ses yapiyor isininca kayboluyor sesi. Sorun olarak gormek bile gereksiz. Ön takım hassas yasadiginiz yerin yollari bozuksa hic almayin.

• kısmetse ben de bu yıl içinde almayı planlıyorum, 20-30bin tl aralığında daha iyi bir araç kesinlikle yok. fakat 2.0 ts makyajlı olarak manuel neredeyse yok. bu yüzden 1.6 bakınıyorum. ss şanzıman bildiğim kadarıyla yarı otomatik tek kavrama şanzıman dışında her şeyi göze aldım fakat manuelde hala ısrarcıyım. neyse uzatmadan fazla bildiğim kadarıyla ts (gerek 1.6 gerek 2.0) lpg ile uyumu verimli olmayan motorlar bu konu ne kadar gerçeği yansıtıyor? biliyorum bu araçlar lpg ile kullanımı haketmiyor fakat türkiyede benzin fiyatları malum ve yılda 20bin kmye yakın yapacağım.
  • Al canavar gibi kulan millet sana gıpta ile baksın Düşmanlar çatlasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

Hocam manuel mk1 de çok güzeldir orijinal olmasına dikkat edin yeter güzel bi 17 yada 18 jant ile arabayı çok şık yapabilirsiniz. Eğer ilan bulursanız linkini atın elimden geldiğince bilgilendiririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V
    16 yıl önce açıldı
    alfa romeo 159 1.8 mpı - lpg?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

quote:

Hocam manuel mk1 de çok güzeldir orijinal olmasına dikkat edin yeter güzel bi 17 yada 18 jant ile arabayı çok şık yapabilirsiniz. Eğer ilan bulursanız linkini atın elimden geldiğince bilgilendiririm.

Şimdilik takibe aldığım bir ilan yok aslında. Acelem yok kafama yatan bir araç bulursam alırım. Şimdilik kriterlerim deri koltukve sunroof olması. Dediğiniz gibi güzel de bir jant takımıyla apaçi tabirle biblo gibi araç olur

• Hocam alfa romeo ozellikle eski modelleri cidden cok sıkıntılı olabiliyor alfa servisine iyice göstermeden almayiniz. Etrafımda 98 ve 2000 yillarinda alfa ve pejo kullanan ne kadar arkadasim varsa cok çekti. Ama dedigim gibi onceki sahibiyle de cok alakali bir durum. Iyi bakilmis arac sorun cikarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zilgar -- 6 Şubat 2016; 20:08:47 >
  • hocam kesinlikle 156 almayın eski bir alfa kullanıcısı olarak tavsiyem bu yönde
  • Bu modellerde LPG uyumu yok mu?

• quote:

Bu modellerde LPG uyumu yok mu?

Sözde var ama , lpg kaynakklı bir tomar sorunla karşılaşıyorsunuz zaten araç narin birde lpg'li olunca sanayiden çıkmazsınız söyleyim.

aracın motoru yağ eksilterek çalışıyor normal değerler 5 bin km ye 1 lt ama lpgli olunca 5 bin kmye 2 litre civarına çıkıyor, motor yağınızı rutin şekilde kontrol etmeniz gerekiyor, Ayrıca buji patlatabiliyor, bujilerin pipo dedikleri bir parçası var ona zarar verebiliyor. Bakın benim bu araçtan canım çok yandı sizinkiside yanmasın diye uyarıyorum. Yemin ederim ki marka fanatikliği yapmıyorum, juliyet alacam deseydiniz ses çıkartmazdım ama 156 mı dinlenerek kaçın.

Yaşanması olası sorunlar ( Lpg kaynaklı yada değil )
    - Akış debimetresi bozulması - hava kirliliğinden sanırsam
    - Oksijen sensörleri - bu sensörler devamlı bozuluyor nedenini bilmiyorum
    - Benzin pompası bozulması - LPG kaynaklı
    - Ateşleme sorunları - Yukarıda bahsettiğim pipo , buji kabloları vs vs
    - Varyatör - Bir alfa klasiği o cırrrrrr sesini duymak lazım
    - Zayıf alt takım - Kesinlikle otoban asfaltı istiyor araç
    - Motorun yağ eksilterek çalışması

Daha bir sürü sorun yaşadım da aklıma gelmiyor şu an için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

quote:

Bu modellerde LPG uyumu yok mu?

Sözde var ama , lpg kaynakklı bir tomar sorunla karşılaşıyorsunuz zaten araç narin birde lpg'li olunca sanayiden çıkmazsınız söyleyim.

aracın motoru yağ eksilterek çalışıyor normal değerler 5 bin km ye 1 lt ama lpgli olunca 5 bin kmye 2 litre civarına çıkıyor, motor yağınızı rutin şekilde kontrol etmeniz gerekiyor, Ayrıca buji patlatabiliyor, bujilerin pipo dedikleri bir parçası var ona zarar verebiliyor. Bakın benim bu araçtan canım çok yandı sizinkiside yanmasın diye uyarıyorum. Yemin ederim ki marka fanatikliği yapmıyorum, juliyet alacam deseydiniz ses çıkartmazdım ama 156 mı dinlenerek kaçın.

Yaşanması olası sorunlar ( Lpg kaynaklı yada değil )
    - Akış debimetresi bozulması - hava kirliliğinden sanırsam
    - Oksijen sensörleri - bu sensörler devamlı bozuluyor nedenini bilmiyorum
    - Benzin pompası bozulması - LPG kaynaklı
    - Ateşleme sorunları - Yukarıda bahsettiğim pipo , buji kabloları vs vs
    - Varyatör - Bir alfa klasiği o cırrrrrr sesini duymak lazım
    - Zayıf alt takım - Kesinlikle otoban asfaltı istiyor araç
    - Motorun yağ eksilterek çalışması

Daha bir sürü sorun yaşadım da aklıma gelmiyor şu an için.

Anladım hocam sağolun ben en temizi 2.0 marea alayım

• eski bir Marea'cı olarak Marea tavsiye ederim. Yola yapışan bir çılgındır kendisi.
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    3 Yıldır yürüyen yapısı ve motoru aynı olan 147 kullanıyorum. Nickinizi forumdan da Hatırlıyorum.

Dediğiniz sorunlardan varyatör ve ön takım dışında bir sorun yaşamadım. Buji patlatma olayını da ilk defa sizden duydum.

Kısmetse manuel 2.0 TS 156 mk2 alacağım.

Temiz olduğuna inandığınız hiçbir Alfa Romeo'dan korkmayın.

• Mk2 1.6 manuel kullanıyorum. Benim ilk alfam olduğu için biraz acemiligime geldi o yüzden ilk aldığım zamanlarda güzel masraf yaptım. Varyatorü ses yapıyordu değiştirdim,ne olur ne olmaz diyerek problem olmamasına rağmen triger seti v kayısı devirdaim gergi rulmanlarinialir almaz değiştirdim.aldığımin 5. Günü marş basmadi yolda kaldım gittim hemen Marş motorunu degistirdim şarj dinamosunun komurleri bitmiş dinamonun komple bakımını yaptırdım dinamonun rulman kollektor hepsini değiştirdim.sol aks kafasi ses yapıyordu değiştirdim,debriyaj alt üst merkezini değiştirdim üzerindeki akü bitikmis sıfır bosh akü taktım,4 tane gy efficent grip performance lastik aldım. Yag filtreler zaten rutin olarak değişti. Bu saydığım masrafı aldığım ilk 2 ayda yaptım. Yapılması gerekenler yapılmamış arabaya. Hepsini ben yaptırdım. 11 aydır kullanıyorum ilk 2 ayda yaptığım masraflardan sonra 9 aydır sıkıntısız sorunsuz icim rahat bir şekilde keyifle biniyorum. Size tavsiyem ya. Gerekli bakımları yapılmış ve faturaları ile bunu ispatlayabilecek gerçek bir alfistiden alın,ya da kaportası yürüyeni düzgün arac bulup kenara en az 3 bin tl koyun bakimlarini siz yaptırın. O zaman araçtan aldığınız keyif tarifsiz olur. Bir japon gibi yağını suyunu koyup eşşek gibi binilecek araba değildir 156 lar. Ancak gerekli bakımları zamanında yapılırsa sürpriz masraf açma ihtimali de çok düşüktür. Ben 9 aydır büyük bir keyifle biniyorum. Bir sonraki aracım da yine bir Alfa olacak. Tabi bu sefer daha tecrübeli olacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 10 Şubat 2016; 9:39:05 >

• Bence alfanı TS motorlarından uzak durarak en iyisini yaparsınız @-epica-

Hocam bende aracımı çok severek almıştım ama yaşadığım sorunlar canıma tak etti o yüzden sattım vw ye geçtim şu an 15000 km de bir servise gidiyorum o kadar. Kaldı ki şu an ki aracımı Alfadan çok daha ağır şartlarda kullanıyorum. @FatihMehmet*
  • quote:

Bence alfanı TS motorlarından uzak durarak en iyisini yaparsınız @-epica-

Hocam bende aracımı çok severek almıştım ama yaşadığım sorunlar canıma tak etti o yüzden sattım vw ye geçtim şu an 15000 km de bir servise gidiyorum o kadar. Kaldı ki şu an ki aracımı Alfadan çok daha ağır şartlarda kullanıyorum. @FatihMehmet*

Zaten Alfa nazik arabadır bakım özen ilgi ister siz odun gibi hissiz vwye alışmışsınız bencede sizin için doğru bir karar olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

quote:

Bence alfanı TS motorlarından uzak durarak en iyisini yaparsınız @-epica-

Zaten Alfa nazik arabadır bakım özen ilgi ister siz odun gibi hissiz vwye alışmışsınız bencede sizin için doğru bir karar olmuş.

Kesinlikle Alfacı avuntuları ile süslenmiş cümleler ile laf sokma çabaları içerisinde olmanız komik gerçekten, hani bir sene kullanmamış olsam anlayacağımda

1,6 lt 120 hp olan
    0-100 ü 11 küsür saniye olan
    100 km de 12 lt benzin yakan

Bu aracın nesi hissiyatlı açıklar mısınız ? Yoksa yine Alfacı masalları olan yok efendim "Ferrari Alfa yarış pilotuyduda, yolda Alfa görünce şapka çıkartmıştı da" , " Alfa Romeo bir kültürdür de, clublarımız , fanlarımız varda" , "Şu buluşma senin bu buluşma benimde, Alfa alınca araba almazsın bir yaşam tarzı alırsında" gibi cümleler mi kuracaksınız.

Yukarıdaki cümleleri 4c, 8c , gibi özel Alfa sahipleri kurabilirde, altı üstü yukarıdaki teknik özelliklerini yazdığım 1,6 lt lik , seri üretim binek araç sahipleri kurunca komik oluyor. VW de seri üretimle milyonlarca araç üretiyor , Alfa'da. altı üstü 25-30 e aldığınız Alfaya Ferrari, Lambo, Porche gibi lüks segment muamelesi yapmayın lütfen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.