Şimdi Ara

Alfa Romeo 159 mu yoksa BMW 320d mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iki araç arasında gidip geliyorum ikisini de araştırdım ancak çok fazla bir karşılaştırma yapamıyorum otomobil konusunda o kadar bilgiye sahip değilim,muhtemelen iki araçta 2006-2007 model arası alınacak.Görünüş olarak alfa bana daha cazip geliyor ancak arkadaşlarım bmw öneriyor bu konuda fark lı önerisi olan veya bu ikisini kıyaslayabilecek var mı ?
    Ek olarak alfa ile aynı fiyata 2006 model Jaguar x-type 2.0 d alınabiliyor.Jaguarı çok araştırmadım güvenlik olarak ikisinden de bir tık düşük kalıyor diye.

Edit:Aracı ya Bulgaristan dan ya da Almanya dan alacağız ortalama 3-6 sene arası kullanılır daha çok yarı öğrenci yarı aile arabası olacak.Yurt dışından alımda ortalama bmw ile alfa arasında 10 bin tl gibi bir fark var bu fark ile tam donanım bir alfa alınabiliyor üstünde bir kaç oynamada yapılabiliyor.

Önereceğiniz başka bir araç olursa genellikle 2004-2008 seneleri arası bu araçlara yakın önerilere de açığım
    Aynı zamanda aynı markalara ait farklı model önereceğiniz olursa çok iyi olur 159 yerine 166 gibi gibi.
    Yardımcı olanlara teşekkürler şimiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PortakalsızSoda -- 7 Mayıs 2018; 19:4:46 >

• İkinci el 320. E 90nin pestlili çıkmış dolu piyasada dikkatli temiz bulunup alınırsa yıllarca binersin

Alfada parça sıkıntı olabilir satarkende e90 dan zor satarsin
  • Alfa almanı 2.el açısından önermem.
  • Robert Lewandowski RL9 kullanıcısına yanıt
    Hocam bayağı araştırdım parça sıkıntısını bir çok alfa kullanıcısı eskide kaldı artık diyor, özellikle ankara-istanbul-izmir gibi bölgelerde çok kolay diyor,satma sıkıntısı tam olarak nasıl olur ortalama 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum aracı elden çıkartması çok mu zor olur yoksa e90 a göre bir tık zor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

Alfa almanı 2.el açısından önermem.
    Temiz bulması mı zor yok sa çabuk eskiyen bir araç mı ?
  • PortakalsızSoda kullanıcısına yanıt
    E90 daha rahat satılır diye düşünüyorum ama temizlik daha önde

156 bulursun temiz düşük km o daha cabuk gider gidip hasar kayıtlı 5-6 parca 200 bin km e90 zor satarsin

Tek 2 secenekmi var başka marka bakmayı dusunuyomusun
  • PortakalsızSoda kullanıcısına yanıt
    Genelde alfalarda düşük km bulamıyor millet bildiğim kadarıyla alan uzun yol yaptığı için sürekli
  • Alfa alırsanız büyük şehirlerde parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: PortakalsızSoda

Temiz bulması mı zor yok sa çabuk eskiyen bir araç mı ?

Alıntıları Göster
    Ben Alfa almaya niyetlendim. Çevredekilerle konuşunca vazgeçtim. Sanayide çalışan bir aile dostumuz daha önceden almış ve motorla ilgili sorun yaşamış. Parçası işçiliği derken bir şekilde halletmiş ancak aracı satmaya gelince müşteri bulmakta zorlanmış. Yanlış hatırlamıyorsam modeli 156 veya 159 diye söylemişti.
  • 163 luk Bmw 3.20D ile 159 ise ben 159 u secerdim.
  • Robert Lewandowski RL9 kullanıcısına yanıt
    Alacağımız araç ortalama 2004-2008 seneleri arası olacak bir çok markaya baktım genellikle bu senelerdeki modelleri pek hoş değil ancak öneriniz olursa açığım
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    156 olma ihtimali çok yüksek genel olarak kronik sıkıntıların tamamı 159 da giderilmiş deniyor ama ne kadarı doğrudur bilemem.
  • eski bir alfa kullanıcısı olarak verebileceğim tek tavsiye : UZAK DURUN, KAÇIN, DİNLENİN YİNE KAÇIN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

eski bir alfa kullanıcısı olarak verebileceğim tek tavsiye : UZAK DURUN, KAÇIN, DİNLENİN YİNE KAÇIN.
    Niye böyle dediniz ki
  • 2008 ve üzeri 159'ların bilinen kronik arızası yok, aracın nasıl kullanıldığı çok önemli. Dizel için konuşursak 1.9 JTD motor zaten Alfa haricinde başka bir çok araçta kullanılan bir motor. Tam otomatik şanzımanı da Aisin marka, Ford-Opel-Saab-Mazda-Citroen-Peugeot-Volvo gibi markaların da bazı modellerinde kullandığı bir model.

Bakımları aksatılmadan düzgün yapılmış ve hor kullanılmamış ise 159 alınabilir. Ancak almadan önce detaylı bir mekanik ekspertiz şart, motor-turbo-şanzıman ve ön takımlar dikkatle incelenmeli.
  • quote:

Niye böyle dediniz ki

Alıntıları Göster
    Dışarıdan çok güzel gözüküyorlar ama ustalar çakal olmuş devamlı yüksek fiyatlara arabanızı tamir etmek istiyorlar. Tamam parça sıkıntısı yaşamıyorsunuz ama fiyatları uçmuş durumda.Ayrıca araçlar çok nazik devamlı otoban asfaltı istiyor. Ben burada alma yazanları dinlemeyerek aldım hemde temiz olanından buldum fakat her ay 1 hafta sanayide bıraktım aracı. Şimdi vw amarok sahibiyim 2014 te sıfır aldım periyodik bakımlar hariç servis görmedi.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam ,ama çok arada kaldım bir sizin gibi diyenler var bir de yine kullandım hiç sıkıntı yaşamadım diyenler var.Siz hangi model kullanmıştınız ?
  • quote:

Anlıyorum hocam ,ama çok arada kaldım bir sizin gibi diyenler var bir de yine kullandım hiç sıkıntı yaşamadım diyenler var.Siz hangi model kullanmıştınız ?
    Sizin aklınız takılmış bir kere alın kendiniz deneyimleyin :) Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.
  • Türkiye'de olsa fiyat avantajından dolayı Alfa derdim ama madem yurtdışı modelli bir E90 320d alın. Hatta olursa F30'a çıkın mutlaka, 318d, 316d bile olur.
  • quote:

Alfa dediğin üzerine alfa etiketi vurulmuş fiat. Avrupanın en kötü işçiliği onlarda. Arkadaş gerekli uyarıyı yapmış.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.