Şimdi Ara

Alfa Romeo'nun İlk SUV modeli Stelvio ile 1400 KM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumu uzun zamandır izleyici olarak takip edenlerdenim. Çok fazla konu açmam. 1 haftalık Almanya seyehatimizde kullanmak üzere Mercedes C serisi araç kiralamıştık Avis firmasından. Sanırım ellerinde araç kalmamıştı ve bize Tiguan ya da Stelvio'dan birini tercih etme fırsatı sundular. O ana kadar Stelvio'nun adını duymadığımız için ne olduğunu sorduk. Ofisteki arkadaş resimlerini gösterdi ve resimleri gördükten sonra tercih konusunda zorlanmadık. :) Bende adını duymadığım bu araç için bir konu açabileceğimi düşündüm ve aklımda kaldığı kadar bir kaç karalama yapayım dedim.

Araç 2.2 dizel bir motora, 4 tekerlekten çekiş sistemine, 210 beygirlik güce ve 470 torka sahipti. Bu özellikler 8 ileri çift kavramalı bir şanzımanla birleştiğinde 6.6 saniyelik fabrika verisi olan 0-100 hızlanmasına sahip oluyordu. Bunu deneme fırsatım olmadı ama son hız olan 215 km/saat fabrika verisini tutturduğunu söyleyebilirim. Aracın son hızı sanırım sınırlandırılmış zira 8. vites 3200 devir civarı o hıza ulaşıyor alet.

Araç Alfa Romeo'nun ilk Suv modeli olma özelliğine sahip. İç tasarım sanırım Gıulia'nın aynısı. Hatta araç içinde belki Gıulia'nın yükseği demek mümkün olabilir.https://www.alfaromeo.de/ sitesine girdiğinizde bu 2 aracın dansı sizi karşılıyor.

Aracın iç mekanı oldukça hoşuma gitti. Donanım olarak aklınıza gelecek her şey var sanırım ancak benim daha önceden kullanmayıp hayran kaldığım özellik adaptive cruise control sistemi oldu. Aracımda cruise control mevcut ve uzun yolda kullanıyorum. Ancak adaptive cruise control gerek şehir içi gerek şehir dışı kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. Şöyle ki şehir içinde 60 km'ye sabitliyorsunuz önünüzde araç yoksa 60 ile araç varsa aracın hızı neyse o hız ile gidiyor. Aradaki mesafeyi dahi ayarlayabiliyorsunuz. Trafik durduğunda freni kendi yapıp aracı durduruyor. Kaldırmak için az bir gaz verdiğinizde olay aynen devam ediyor. Otoyol kullanımında da aynı durum mevcut. 130'a sabitleyip trafiğe göre kendi kendine hızlanıp yavaşlıyor size sadece direksiyonu tutmak kalıyor.

Ancak aracın ortasında bulunan multimedya sistemini çok kullanışlı bulmadım. Belki daha uzun süre kullanabilsem alışma imkanı daha fazla olabilirdi ancak vitesin alt tarafında bulunan tekeri kullanmak çok kolay olmadı benim için. Bunun yanında bu bölümde Alfa'ya özel D-N-A seçim bölmesi ve multimedya sisteminin sesini kontrol eden diğer teker yer almakta. Bu arada vites topuzu BMW topuzuna epey benzemekte.

D-N-A sistemi ile aracın size farklı şekilde tepki vermesi sağlanmış aynı zamanda süspansiyon da seçiminize göre değişik tepkiler veriyormuş. Dinamik mod en eğlenceli mod. Bu modda gaza korkunç derecede seri tepki veriyor araç, N neutral yani normal mod, A ise "Advanced Efficiency" yani maksimum verimlilik modu imiş. Bizim tuş genelde D'de takılı kaldı. :)

Aracı bıraktığımızda 1414 km yol boyunca 8,2 ortalama elde etmişiz 60 km/saat ortalama hız ile. Bu değer 5,5 olan fabrika verisinin oldukça üzerinde zira bu aracı o ayarlarda kullanmak mümkün değil. Hele 112 beygir C4 kullanan benim gibi bir insan için. 210 beygirlik aracı bulunca pek normal gitmedik.

Sonuç olarak Türkiye sitesini incelediğimde Stelvio'nun dizel motorunun satılmadığını gördüm. Bu aracı Türkiye yollarında görebilmenin pek mümkün olmadığını düşünüyorum zira ülkemizde 2.0 benzinli 280 beygir modeli 475.000 TL'lik fiyatıyla satışta. Araç çok hoşuma gitti ama bu fiyata bu arabayı şahsen ben almam. :)

• Çok etkileyici tasarımı var insanın baktıkça bakası geliyor,Giulia da aynı şekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C serisini 1 haftalık ne kadara kiralamıştınız? Ülke dışına çıktınız mı sorun oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa Romeo son dönem çıkardığı gerek Stelvio,gerekse Giulia modeliyle,premium markalar içerisinde kendini çok ayrıcalıklı konumlandırmakta zorlanmıyor.

Ülkemiz vergilendirme gerçekleri maalesef her iki aracı ulaşılmaz kılmakta.

Emisyona göre adil ve olması gerektiği gibi makul vergilendirme olsa bu araçları yollarımızda bolca görmek kaçınılmaz olur.Bahsettiğimiz durum hayal olmaktan öteye gidemeyecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kragen kullanıcısına yanıt
    6 günlük kira 298 euro idi. Kiralama ofisinde arkadaş başka bir ülkeye geçiş yapacak mısınız diye sordu biz hayır dedik. Yani geçiş mümkün ancak belki özel şartları olabilir. Bunun yanında neredeyse bir araç parası kadar ek sürücü ve ful kasko parası verdik kiralama esnasında,

• Başka bir ülkeye geçerseniz ekstra bir bedeli var,50-100 euro gibi...Onun için sormuştur...
  • Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dynamic
    Normal
    All weather

Dün Kocaeli merkezde kırmızı bir stelvio gördüm. Acayip bir alet.
  • Bence çok çirkin bir araç (linçe hazırım)

Gerçi genel olarak Alfa Romeo'lar bana sivrisinek tipli gibi geliyor. Deneyimlerinizi bize aktardığınız için teşekkürler.

• Mükemmel

• Arkadan şişman heçbek gibi. Önden de detaysız yani biraz basit duruyor. Genel olarak malzemesi kaliteli.

• Valla tipibi beğenmek göreceli. Ben beğendim ama arkadaş ileri giderek angry birds'e benzetti önden gündüz ledi yanarken. Ancak dediğiniz gibi malzeme kalitesi gerçekten çok yüksek. Arka tarafta uyurken camın oraya kafayı koydum yastık gibiydi. Konsol malzemesinin aynısını kullanmışlar sanırım.

• Bu aracı ben niye sevemiyorum anlamadım gitti, eski alfa otomobiller far tasarımı 3 'lü 4 'lü olanlar çok zevkli idi ama şimdikilere bakıyorum bildiğin baykuş tamam mesaj veriyor biz bu hayvanı ilham alıyoruz diyor ama araca da yakıştıramıyorum, bir jaguar 'a bak bir buna.. Volvo bile kendini aştı bu konu da.. Araç kalitesine lafım yokta tasarım olayını aşamadım..
  • Giulia iyiydi ancak Stelvio aynı heyecanı yaşatmadı bende.

• Alfistler kızmasın ama Gerek Guila, gerekse Stelvio'nun ön tasarımları fiyasko maalesef.

159 gibi bir şaheserden sonra bu tasarımlar olmadı bence.

Ama şu bir gerçek, bu araçların altyapı ve yürüyen aksamları, sürüş dinamizmleri BMW'den falan daha iyi.
  • Bunun kırmızısı olacak. Bir de siyah jantlar. Off

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.