< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (102. sayfa)
-
-
Hayır sadece ön kapılarda var.
-
Bununla ilgili parça değişimi oluyormuş. Bende yok ama meraktan sordum servise. Aslında rezistanslar çalışıyor ama komut iletilemiyor tarzı bişey söylediler. Bununla ilgili beyin değişiyormuş, parça italyadan sipariş 1-2 ay beklenebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Volvonun S90 ve XC90 üst versiyonlarında bulunan Bowers Wilkins ses sisteminindeki saund hiçbir ses sisteminde alamadım. Mercedes S kasadaki Burmester ses sistemide dehşet tabikide bunlar belli bir meblanın çok üstündeki araçlar, bizdeki harman kardon ses sistemide iyi ve tatmin edici daha iyisi tabikide olabilirdi ama boş tonale ile Bende kıyaslamam. Ayrıca müziği Spotify mı YouTube müzik mi yoksa flash bellek ile mi dinliyorsunuz hepsinde ses kalitesi başka çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veloce61 -- 9 Ocak 2025; 20:47:3 >
Harman kardon için ben de ilave 1-2 görüş bildirmek istiyorum.
Aracın standart ses sistemi çoğu arkadaşın belirttiği şekilde zaten beklentinin üzerinde, ancak benim şahsi değerlendirmem harman ses sistemi özellikle üzerine para verilerek mutlaka alınmalı diyecek kadar ciddi bir fark yaratmıyor.
Araçta toplam 14 tane hoparlör ve ilave anfi olmasına rağmen tuning yapılırken orta tonlar ön planda tutulmuş, bu sebeple enstrüman ve vokal sesleri çok net alınabilirken maalesef tiz ve bass tonlarda bu netlik çok hissedilmiyor. Örneğin ne kısık seste ve yüksek seste bagajdan gelen tok/temiz bir bass ben duyamıyorum. Tizler baslara göre daha iyi ancak onlar da nispeten daha iyi olabilirdi.
Aracın EQ ayarı sadece bass/tiz/mid ayarı sunuyor, eğer detaylı grafik EQ ayarı yapılabilse muhtemelen benim gibi beklentisi olanlar için daha tatmin edici olabilirdi.
Bundan önceki aracım Volvo s60 Standart donanım ses sistemi olmasına rağmen bass tonlar için daha iyiydi diyebilirim.
Bu arada konu altında bu kadar müzikle yakından ilgili insanı görebilmek beni memnun etti, geçmişte benim de seslendirme ve kayıt işleriyle bir dönem uğraşım olmuştu belki beklentim bu sebeple biraz daha yüksek.
-
Herkese merhaba,
Aracımı alırken 3 yıllık bakım paketi almıştım. Bugün de aracımı 30.000 bin bakımı için Ankara otoya bıraktım. Normalde para ödemeyi beklemiyordum ama ön fren balatalarımın bittiğini tutarın 18.000TL olduğunu söylediler. En fazla 250 KM daha götürür dediler. Gerçekten bu kadar pahalı mı balatalar ve bu kadar çabuk biter mi? Deneyimi olanlar paylaşabilir mi?
-
Aynen katılıyorum hocam, bende müzik çalarken şarkıya göre yaylıların senfonik armonisine dikkat ederim . Keşke bizdeki harman kardon ses sistemi daha kaliteli olsaydı üstüne verdimiz para gözümüze gelmezdi. Aynı ses sistemleri bile farklı markalarda daha başka daha farklı bu birazda aracın maliyeti ve sınıfı ile ilgili Stelvio daki ses sistemi nasıldır bilemiyorum.
Bende mesela ornek vermem gerekirse Peugeot Focal ses sistemi bariz olarak ustun Tolnale'den.Neden Hi-fi bir sistem koymamislar anlamadim.Ses kalitesi olarak Ford'larda bulunan B&O ile benzer gibi duruyor.
Biraz erken bitmiş gibi geldi. Dışarda değiştirirseniz garantiyi etkilemez, 18bin tl çok fahiş fiyat. Gerçi o servisin 20bin küsür tl dediği bakımı aynı içerikle otokoçta 13.500tl'ye yaptırdığım için çok şaşırmıyorum. Keşke o servise götürmeseydiniz, rezistans işiniz de çoktan çözülmüştü :)
Hocam ses kartı - enstrüman - mikrofon, amatör coverlar yapıyoruz kendimizce bu işin egitimini almadık tekstilciyiz aslen, abletonda işlemeye çalışıyoruz :) ama boş paket tonale kulaklarımı yok etmişti lakin dediğim gibi o araca özel bir problem olabilir. genel olarak da tiz tonlara daha yatkın olduğum ve sevdiğim için bir problemim yok harman kardon sistemiyle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Otokoç'a gidin hocam, AnkaraOto'dan ağzımız yandı buradaki birkaç arkadaş :D Otokoç bariz bir şekilde daha yetkin bir servis ayrıca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 10 Ocak 2025; 18:8:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracınız fren kitli ise Alfa Yedek te MOPAR marka 18053 TL servis tam fiyat vermiş ama esas sıkıntı bu parça İngilterede 205 Sterlin yani Türkiye fiyatının yarısı
Giulietta aracımda da fren kiti vardı ben Bosch marka olanı 1/3 fiyatına almıştım ama araştırdığım kadarıyla Tonale de orijinal ekipmandan başka muadil marka yok.
-
30 bin km'de kolay kolay balata bitmez. Hibrit sistemde zaten frenler daha az kullanılıyor.
Benim sağ fren kaliperinden ufak bir ses geliyordu, Bursa'da Mengerlere gittim. Sökünce aracın yanına çağırdılar, balataların iyi olduğunu pimden geldiğini söyleyip hemen hallettiler.
2 bin km sonra 38 binde bakıma başka şehirde servise gittim. Ertesi gün arayıp Balata değişse iyi olur vs yılbaşı öncesi kampanyadan 14 bin TL dediler. Kabul etmedim. Bakım harici ne kitlesek politikası yapan servisler var malesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtturan_ -- 10 Ocak 2025; 20:8:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araçlarımızdaki pilin sağlığını ,kapasite kaybı var mı vs nasıl ögrenebiliriz?8 yıllık garanti suresinden once yuzde kaça duserse degistirilebilir ücretsiz?ya da degistirilmesi gerekir?8 yıl sonunda biz degistirmek zorunda kalsak maliyet ne olur?plug in olmayanlar icin soruyorum.tesekkur ederim.
Mhev'de batarya garantisinin 8 yıl olduğuna emin misiniz ? Benim bildiğim aracın geneli gibi 3 yıl, garanti uzatırsanız o da uzuyor. Genel elektrikli araçlar için konuşursak garanti süreci içerisinde pil sağlığında %70 sınır olarak kabul ediliyor. Mhev'de küçücük batarya var zaten, ölçebildiklerini sanmıyorum
Tonale almayı düşünüyorum 1.6 dizel ve 1.5 160 bg arasında kararsizim. 1.6 bilindik ustasi parçası bil fiat motoru, 1.5 hybrid nasıldır? Sağlam mı?
Hocam servisler bitmeyen balataya da bitti diyebiliyorlar siz dışarıda güvendiğiniz başka bir ustaya da gösterin muhtemelen bitmemiştir
Yüksek voltaj aküsü olan araçlar için 8 yıl veya 160.000 km (hangisi önce dolarsa) ayrıca belirtilen kilometre ve yıl içerisinde batarya sağlık durumu %70’in altına düşmesi durumunda yasal garantisi bulunmaktadır. yazıyor sitede,mhev bataryası degil midir bu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atiba84 -- 12 Ocak 2025; 22:37:38 > -
serviste de 8 yıl demişlerdi yanlış anlamadıysam.Erkay da
-
Bende 1.5 MHEV var gayet memnunum. Yakıtı karışık 6 litre . 7 ayda 20 bin km yaptım dizeli aratmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X