Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (16. sayfa)
-
-
Benim servisten aldığım paspaslar bu şekilde görünüyor. Çok bir özelliği yok gibi şimdi alıcı gözle bakınca. Yan sanayi bir ürün.
-
Soğutma suyu sıcaklığını göstermiyor bildiğim kadarıyla. Hararet uyarısı var sadece.
-
Atacın rotlarının ve kollarının değişmesi kararı alındı yurtdışı sipariş ancak parça bekliyoruz gelince montaj ve test. Yapılacak. Bakalım ne olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önceki mesajlar hatırımdan çıkmış, sizin yalnızca direksiyon mu titriyordu hocam? Aracın gövdesi, koltuklar vs. de titriyor muydu?
İnşallah parçalar değişince düzelir, daha da sorun olmaktan çıkar.
Unutmayıp yanıt yazdığınız için teşekkür ederim. Parçalar değiştikten sonra da gelişmelerden haber ederseniz sevinirim.
-
Geçen haftalarda bi uzun yol yaptığımda dikkatimi çekmişti, araba şehir içinde beklediğimden az yaksa da şehirler arası yolda biraz fazla yakıyor. Ankara -> Afyon -> Ankara yaptım ve görece sakin kullanımda 6.8 lt/100km yaktı.
7 ileri şanzımanlı 1.5 hibrit versiyonun vites oranları da uzun yolda çok yakmasına sebep oluyor olabilir. Aşağıda kaçıncı viteste kaç km/s hız yaptığının grafiği var ve 7. vites 2500 devirde 120 km/s, 3000 devirde ise 145-150 km/s yapabiliyor. Önceki aracım 2021 manüel Astra K'da 6. vites 3000 devirde 180 yapıyordu (Golf 8 manüel'in vites oranları da böyle diye biliyorum). Şu oranlar C segment araç için olmamış bence. Maliyeti kısmak için Egea şanzımanı takmışlardır zaten de bari dişli oranlarını değiştirseydiniz.
Kaynak:
www.automobile-catalog.comSession timeouthttps://www.automobile-catalog.com/auta_perf1.php#gsc.tab=0
-
-
Aracın gövdesinde titreme yok direksiyonda 120 km sonra titreme ve bazende direksiyonu cevirince ses var aracın aksiyonu varmış şikayet gelen araçlarda önce direksyon körüklerien yağ basıyorlar bunu yaptılar anack benim araçta direk körük yerlerindeki pullarını değişiyorlar araçta işi kısımlarda titreme yok. Benim aklıma ilk akslarda geldi ama duayen kişi direk rotları değişeiim dedi rotlarda boşluk mu var bilmiyorum parça türkiyede yok direk yurtdışı siptariş gelince takıp test edecekler yine herhalde Benim. Araçta onun dışındaki şikayetllerim var söför tarafı koltuk yükselik kısmın ordan gelen gıcırtı emniyet kemeri yükseklik ayar yerinden gelen tıkırtı gibi bu arada rotlar değişince ayarlama yaparken direksyondaki sola 2 3 derece yamukluğu da söyledim bakalım düzelecek mi
Bunlar ile çözülmezse vazgeçcem araçtan muhtemelen elden cıkarıım 😔
Dikkatimi çekti aracı sürekli auto hold açık mı kullanıyorsunuz ekranda gördümde ben ilk aldığımda arac çok alışamadım araç 5 derece eğimi görmeyince yokuş kalkış devreye girip çalışmıyor bazen geriye kaçar gibi oluyor .auto hold kullanınca araç kalkışta sanki tutuluyor zor kalkıyor hissi var birde vw grrubunda olduğu gibi start stop sürekli aktif degil ayağını frenden çekince araç tekrar çalışıyor ve vw grubunda araç tam durunca araç duruyor gaza basınca çalışıyor ya bu araçta bu yok sordum servise böyle dediler .ben bunun yerine kayma olma ihtimali olan yerlerde küçük eğimlerde el freni çekip öyle kaldırıyorum😂
Direksiyonu çevirince gelen ses ve direksiyon yamukluğu birçoğumuzda var sanırım. Yamukluk için ben de perşembe gününe randevu aldım, bilgilendirme yaparım
Evet autohold sürekli açık. Daha önce 7 seneye yakın Leon kullanıcısıydım. Onda da aynı şekilde autohold açıktı. Bunda da şimdiye kadar sorun yaşamadım kalkışta hafif tutması normal. El frenini devreden çıkarıyor .
start stop konusuna gelirsek leonda bindiğim zaman kapatıyordum direkt . Motor için çok verimli bir özellik olmadığını düşünüyorum start stopun sıcak motoru kısa aralıklarda sürekli kapatıp açmak motora zarar verir düşüncesindeydim. Mutlaka bunu düşünmüşlerdir ama benim tercihim buydu. Tonalede ise start stop yok zaten mhev olduğu için frene bastığımda batarya devreye giriyor benzin motorunu kapatıyor . Start stop tuşu yok bunda bu yüzden .
kaymasını istemiyorsanız autohold açık kullanmanızı tavsiye ederim . Benim için işe yarar özelliklerden biridir o
Aracın sensörleri ötmemeye başladı. Arka, yan hiçbiri ötmüyor şu an. Trafikte başka araç fazla yanaşmıştı, en son orada öttü. Parkederken bi baktım ki ötmüyor. Kontağı kapadım açtım hala ötmüyor. Başına gelen oldu mu ?
Vitesin alt tarafındaki P tuşu aktif mi? Eğer o aktif ise ondan dolayı ötmeyebiliyor. Aracı kapatıp açsanız da o tuş deaktif olmuyor. Ben bir kere basmıştım sonra kendi kapanmadı kontak kapatıp açınca.
Açık hocam, onu da kapatıp açtım tekrar
hocam sizin işlemler sorunu çözerse eğer yazarsınız buraya. ben takipteyim.
bendeki titreme sorunu da direksiyon körüklerinden, pullarından vs kaynaklanıyorsa yandık ama...
-
bir keresinde sürüş esnasında yan taraftaki park sensörleri ile ilgili hata verip 2-3 dakikalığına tüm park sistemini kapatmıştı bende. kameralar vs de çalışmıyordu, komple gitmişti yani. bir müddet bekleyip motoru aç kapat yaptığımda düzelmişti. bir süre sonra sorun kendiliğinden düzeldi mi hocam sizde yoksa hala devam ediyor mu?
-
Tekrar bakmadım hocam, belki de benim de yan sensörler hata vermiştir. Kırmızı ışıkta öttüğünü hatırlıyorum hatta yanımdaki arabaya sövdüm fazla yanaşmış diye :)) sonra 4-5dk içinde eve ulaştım zaten uzun sürmedi. Bugün bi kontrol edeyim
benzer bir durum olmuştu bende de. ön kameraya güneş vurduktan sonra güneş geçse de bir süre daha uyarı vermeye devam ediyor ya hani, öyle bir durum olarak yorumlamıştım ben şahsen. bir daha da bu problemi yaşamadım.
-
Benim aracım dizel bizde var start stop
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X