< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmi2253 -- 27 Kasım 2023; 13:43:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (31. sayfa)
-
-
hemen hemen tüm çift kavramalar dsg den daha güvenilir.
Mekanik yapısının yanı sıra yazılım yapısı da arıza vermeye çok müsait. Hatta o nedenle vites değiştirme zamanlarını değiştiren yeni yazılım falan yapılıyordu.
Belirttiğiniz gibi tonale dizelde ki şanzıman altyapısı egea ve birçok fiat grubu modelle aynı. Tork sınırı yüksek sağlam bir şanzıman. Deneyebildiğim kadarıyla tonale de ki
şanzımanın vites geçişleri v.s. egeadan çok daha iyiydi. Çok daha kararlı çalışıyordu ve gereksiz bağırmıyordu araba. Muhtemelen yazılımda v.s. ince ayarlar yapılmış tonale ye konmadan önce.
Bu arada otopark'ın youtube da tonale dizel versiyon ile ilgili inceleme video su gelmiş.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Araç ile ilgili tereddüdüm kalmadı diyebilirim. Sadece bana önerilen 2. El araç dizel ancak bu zamanda hibrit araçlar var iken dizel mantıklı gelmiyor. Tabi işin içine bütçede giriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada boş durmuyorum, direksiyon güncellemesi için bulduğum herkesi darlıyorum
+++
Dear Mr. Sadik,
Thank you for reaching out and sharing your thoughts.
I genuinely appreciate your suggestions regarding the steering wheel modification. It's feedback like yours that helps us improve and consider new features.
I will ensure your suggestion is passed on to the appropriate team at Alfa Romeo. We always strive to take our customers' feedback into consideration as we continue to evolve and enhance our offerings.
Once again, thank you for taking the time to share your insights.
Yours sincerely,
Ketevan Chikhelidze
Global Support Manager
+++
-
Bu herife nereden ulaştınız hocam
-
Bugün farkettiğim, aşağı eğimli bir yoldan hızlıca inerken ( hız 120 üzeri gibi ) ayağı gazdan çekince yani süzülme esnasında pil rejenerasyon yaparken direksiyonda titreme oluyor
rejenerasyon modunda değilken titreme olmuyor da, rejenerasyon modundayken mi oluyor?
-
Emin değilim biraz daha gözlemleyeceğim ama öyle bir hissiyat oluştu bende bugün. Disk-balatadan mı kaynaklı acaba. Şu rot başları değişsin de yeni servisle olmazsa yeni bir sürece başlarım :)
İnternet ve azim =D
-
Rot başı vidasının tam sıkılmaması tekerde titreşime neden oluyormuş. Az önce denk geldim, bizim titreşim sorununu aklıma getirdi
TARCANLAR TUNİNG EKSPERTİZ KOCAELİyoutubeUSTA HATASINDAN DOLAYI AZ DAHA KAZA YAPACAKTI. USTA ROT BAŞININ VİDASINI SIKMAYI UNUTMUŞhttps://www.youtube.com/watch?v=s98qELGwtpg -
Ben bunu anlattım zaten araştırdım olayı ama servis rot başı titreşim yapmaz diyip kestirip atıyor. Sorunu sadece balansta arıyorlar :)
Tonale'ye zam gelmiş ama "Aralık ayına özel indirim" de yapmışlar. Eğer olay 2023 stoklarını eritmek değilse, liste fiyatına indirim gelmiş diyebiliriz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ust uste 2 3 zam yapmışlardi tam satin aldigim donem. Ikinci el fiyatlari dikkatimi cekti, cok düşük sifirina gore. Binmek icin harika bir arac almışız ama satarken deger kaybi yasayacagiz gibi duruyor.
Ben bu durumu gördüğüm için doğrudan 7 ay 6800km'deki bir tanesini ikinci el almıştım hocam.
Niş markalar ikinci elde çok değer kaybediyor maalesef. Aynı değer kaybetme durumu Jeep, Maserati, DS gibi markalar ya da Peugeot 508, Fiat 500x, Honda Accord gibi markaların tutmayan modelleri için de geçerli.
Hatirliyorum aldiginizi. Iyi yapmissiniz. Gerci artan kurlar ve enflasyon etkisi ile paramiz pul oldugu gibi muhtemelen satin aldigimiz rakamlarin uzerine satariz yuksek ihtimal ama gecis yaparken diger markalar da fiyat artıracağı icin makas acilir diye düşünüyorum. Hayirlisi artik, binmek icin aldim ben sadece ticaret ile ugrastigim icin olasi ekstrem durumlarda hizli hareket edebilmeyi isterdim. Bu arada konu disi olacak fakat 2.bir aracim var vw troc. 3 4 aydir ilanda ve satamadim. Ustelik astronomik bir rakam da istemememe ragmen. Ikinci el ciddi anlamda kitlenmis durumda. Nakit yok ve piyasa zor dönüyor.
Kasım ayında sitesindeki fiyattan daha da aşağıda veriyorlardı zaten, bunun üstüne indirim yapıyorlarsa güzel. Ama yapmıyorlarsa opsiyonları ekleyince 2.3 ü geçiyor
Bu arada indirimden önce 50bin tl zam yapmışlar :D
Türkiye'de keyfine göre arabaya binmek çok büyük lüks. Acil paraya ihtiyacı olabilecek biriyseniz piyasa arabalarından pek şaşmamak gerekiyor maalesef.
Piyasa durmuş durumda. Alfa'yı şu dönemde satmak büyük zarar bence. Mesela şu ilan baya bir kafamı kurcalıyor, 24 ekimde favorilere eklerken 2.2 milyonmuş:
www.sahibinden.comJust a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-alfa-romeo-alfa-romeo-stelvio-suv-2.0-turbo-awd-sprint-otomatik-1085287983/detay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 5 Aralık 2023; 21:24:9 >
-
Valla zaten benim de bir sonraki duragim stelvio veya guilia diye düşünüyordum; simdi siz link atinca kafam karıştı benim de :)
Stelvio zehir zehir :))
Çok ters bir şey olmazsa ben de Tonale'den sonra Guilia ile devam etmek istiyorum. 3 farlı olan 2023 makyajlı modeller 2-3 yıl sonra ikinci elde uygun bir fiyata gelsin, geçiş yaparım sanıyorum. Garip bir şekilde geçen yıl ikinci el Stelvio fiyatları Guilia'dan pahalıydı, şimdi ise Guilia daha pahalı.
Yukarıdaki ilanın sahibi olan Renault bayisine bizim Tonale'yi takasa vermeyi teklif etsek kabul etmez herhalde artık. 1 ayda 400 bin kırdıklarına göre epey dili yanmış olması lazım adamların 2.0 motorun MTV'si de artık epey kayda değer bir seviyeye zamlandı şaka maka.
-
Fenaymış bu da ama sprintleri 200hp getirmişler. Yine de güzel tabi 0-100 7.2sn. Bu fiyattan da satılmıyorsa dükkanı kapatsınlar zaten :))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X