Çevreyolu/otobanda zaten akıllı sürüş yapıyorum, direksiyon zaten kendi kendine dönüyor Benim zaten en sevdiğim ve başarılı özelliklerinden birisi. |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (30. sayfa)
-
-
Direksiyon titreme problemiyle ilgili sorunum devam ediyor. Yine 4 teker balans bozulmuş çıktı ki bu imkansız. Daha geçen ay balans yaptılar ve aracı çoğunlukla çevreyolunda kullanıyorum. Tekrar balans yapıldı.
Daha önce bu durumla ilgili sorun yaşayıp rot başı değişikliği yapan olmuştu. Benim de gacırtı sesi devam ettiği için genel merkeze parça değişimi talebinde bulunuldu ve onay alında. İtalyadan rot başlarının gelmesini bekleyeceğiz, bu sırada arabayı kullanmaya devam edeceğim
Bu bağlamda servis titreme işinin rot başıyla alakasız olduğunu savunuyor. Ancak her seferinde balansın nasıl bozulduğuna dair fikirleri yok. Bozuk yola, su birikintisine giriyorsunuzdur deseler de bu konuyla benim sürüş rotamın alakası yok. Ben ilgili servisin ismini vererek konunun teşhisiyle ilgili (rot başı değişimi) görüşmelerini istesem de ikna edemedim. Ama en nihayetinde parça değişikliği onayı alındı bir şekilde. Umarım bu konu artık çözüme kavuşur.
Bu süreçte değişik olaylar da yaşamaya başladım servisin tavrıyla ilgili ama bunları süreç devam ederken yazmayacağım. Servis sonrası verdiğiniz değerlendirme puanları canlarını fazlasıyla sıkabiliyormuş, bunu gördüm. Size de tavsiyem ne tecrübe ediyorsanız o şekilde puanlama yapın, kimsenin gönlünü hoş tutamaya çalışmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu konuyla ilgili foruma girerse mehmet hocamın da son durumunu öğrenmek isterim @mehmetipek63
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selam arkadaşlar bugün aracımı satmak için biriyle anlaştım. Arabayı iki buçuk ay önce sıfır almıştım. Ancak ekspertiz sonucuna göre sol sürücü kapısında boya, sol ön çamurlukta civatalarda işlem gördüler. Bu konuda ne yapabilirim? Bilgisi olan var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Lokal boya mı komple mi hocam ? Fabrikada bazen çift kat boyanabiliyor. Ayrı bir konu açmanızı öneririm, benzer sorun yaşayanlar oluyor ister istemez
Yapabildiklerini daha önce de duymuştum ama bunu alıcıya söylemeleri gerekmez mi? Pazartesi günü Mengerler ile mesaim başlayacak bakalım nasıl olacak göreceğiz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosnaktolga -- 25 Kasım 2023; 18:44:2 >
Gecmis olsun.
Deneyimli eksperler boya kalınlığınin orjinal olup olmadığını anlıyor diye duymuştum. Boya kalitesi istenen standartta olmadığında fabrikada 3 kereye kadar tekrar boyanabiliyormus.
Her noktada yüksek mikron çıkması aklima bu durumu getirdi.
Eger öyleyse servisten aracin orjinal boya kalinliklarinin izin verilen aralıkta olduğu ile ilgili bir yazı talep edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başka bir expere(otorapor) gittim . Fabrikada boyandığı bilgisini verdiler . Onlar da 2 3 kat boyayabiliyorlar duruma göre dedi. Orijinal diye yazdılar rapora
Herkes anlayamaz, boya var der geçer kendisini güvenli bölgede tutmak için dediler .
Yarın mengerlerden yazı almaya çalışacağım.
Benim tahmin ettiğim gibi çıktı. Satışın bozulması kötü olmuş ama
Bu durum benim için dezavantaj yaratıyor ama . İnsanlar boyalı diye yaklaşacak ben belge alsam dahi.
Farklı yapabileceğim bir durum olur mu acaba ?
Dünkü araç sahibine tekrar yazacağım ama sanmıyorum kararından vazgeçsin
Vida ayarlamaları, çift kat boyamalar çoğu markada var hocam artık. Tüm araçlarda değil tabi şans işi, o da seni bulmuş. Şahsen fiyat bana uygun geliyorsa boya işi için sorun çıkarmam. Benim araçta da 2 kapı altında boyasız göcük düzeltme var
Herkese merhabalar
Geçmişte alfa 159 kullanmış biri olarak tonale ile yeniden deneyimlemek isteği oluştu.
Sormak istediğim birkaç tane soru var bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Ben bir arkadaşımdan 1.6 dizel aracı ikinci el olarak teslim almayı planlıyorum
Öncelikle sormak istediğim konu şu bu araçlarda çift kavrama şanzıman mevcut
Konfor ve performans olarak genelde iyi bir şanzıman türü olsa da DSG Kaynaklı problemler çift kavrama şanzımanlarda ben de ciddi bir ön yargı oluşturdu. Sorunsuzluk anlamında bu şanzıman ile ilgili görüşünüz ne olur
İkincisi Apple CarPlay kablosuz çalışıyor mu
Performans olarak çok üstdüzey bir performans beklemiyorum ama sonuçta bu dizel bir araç gürültülü çalışacaktır ben yalıtımını nasıl olduğunu merak ediyorum. Gerek motor sesi gerek yol sesi yönünden yeterli konfor sağlıyor mu?
Şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1.5 mhev için konuşacak olursam;
Şanzımanın konfor ve performansı dsg ye göre hissedilir derecede kötü. Dizeldeki 6 ileri, benzinlideki 7 ileri, nasıl bi fark var açıkçası bilmiyorum. Ancak şanzıman alman getrag üretimi yağlı çift kavrama, bu sebeple sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Benzinlideki elektrik motoru sayesinde kalkışlarda daha az kavrama kullandığı için en azından kavrama ömrü daha uzun olacaktır.
Kablosuz apple car play fena çalışmıyor, zaman zaman sapıttığı oluyor çoğunda olduğu gibi. Bu konuda pek şikayetim yok
Lastik sesi bence az değil. Tabi lastik markası ve jant boyutuna göre değişebilir. Bendeki en kötü kombinasyon, 20 inc ve turanzalar var. Motor sesi devir çevirince benzinlide de geliyor, şikayet edilecek düzeyde değil
Sinan koç otoparkta geçen hafta dizelini test etti, izlemenizi tavsiye ederim
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu benim için oldukça belirleyici olacak, açık konuşmak gerekirse önce sağlamlık ancak bu standartları da bir arabada da konfor da bence çok çok önemli.
Merhaba. Dizel modellerdeki şanzıman Fiat grubunun uzun yıllardır kullandığı 6 ileri tct şanzımani.
Bildiğim kadarıyla herhangi bir kronik arızası yok.
Ancak yeni nesillere gore biraz yavaş bir şanzıman.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
🙏🙏🙏
bir sorum olacak.tonale de start a basınca,aracın farları yanmaya başlıyor.bu araçta farlar kapalı iken araç içinde bekleyip müzik dinleme imkanı yok mu?yani multimedya çalışırken illa ki farlar açık olmak zorunda mı ?ben kapatacak bir tuş bulamadım farları?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X