Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
53
Favori
102.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yavaş bir şekilde geri geri giderken direksiyonu baya bir kırıkken çıkıyor hocam. Bir de rejeneratif frenleme yaparken tıs-tıs-tıs-tıs diye bir şeylerin sürtme sesi geliyor (araba yavaşladıkça frekansı azalıyor). Bu ikisine bir baktıracaktım ama fırsat bulamadım bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 13 Kasım 2023; 20:43:5 >
  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Rejenerasyon yaparken sürtme sesini ben de alıyorum. Sistemin çalışma mantığı ile ilgilidir diye çok onemsememistim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • witness W kullanıcısına yanıt

Sadece bende olan bir şey değilmiş o zaman. Rejenerasyon özelliği olan diğer araçlarda da var mı acaba, bir araştırayım ben uygun bir ara.

Cidden rejeneratif frenleme bu tür sesler yapıyormuş. Benim duyduğum bu videodaki gibi değildi ama benzer şeyler yazılmış hep:

https://www.reddit.com/r/rav4club/comments/kxf9by/horrible_high_pitched_sound_when_braking_toyota

Ek:

https://www.reddit.com/r/rav4club/comments/kxf9by/horrible_high_pitched_sound_when_braking_toyota

Diğer pev sahibi olan arkadaşta ayni sesi sormuştu. Onda da aynı ses oluyordu.

• 6 ayı doldurmadan aracımı satarsam herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?

• bosnaktolga B kullanıcısına yanıt

Sıkıntı olmaz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımda %20 indirim varmış ayrıca, ilk bakım 7200tl gibi bir rakama düşüyor. Onun dışında bakım paketleri kampanyası devam ediyor. +1 yıl garanti uzatımı 7.750tl

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Kasım ayı için mi geçerli bu? Ben Aralık'ta bakima alayım diyordum ama kampanya varsa yararlanmak lazım

Edit: Notlarıma göre Ağustos ayında 8200 liraymis ilk bakım. Bence uygun şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 16 Kasım 2023; 9:24:32 >

Hocam sınırlı süre dediler. Garanti uzatımı için bitişi bilmiyorlar ama bakımı sormadım, teslim alırken sorayım. Otokoç da aynı fiyat dedi, indirimden ötürü serviste yoğunluk var dediler

Ağustos ayı 8200 dü evet, 7200 fena değil vw ayarında :)

• Alfa da garanti uzatımı ücretleri bence makul.

Doğuş grubunda kabaca 3-4 katı bir maliyeti buluyor 4 yıl garanti.

• Dün başıma ilginç bir olay geldi. Deli gibi sağanak yağış varken arabama binip çalıştırdım. Park yerimden çıkıp sürmeye başladıktan sonra park sensörünün bipleme sesinin bir türlü susmadığını fark ettim. Arka taraflardan bir yerlerden hiç kesilmeyen bir biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip sesi geliyordu. Sürüşe devam ediyor olmama ve herhangi bir sensör uyarısı/görüntüsü vs olmamasına rağmen ses kesilmedi. Arabayı açtım kapattım, kapıları kilitleyip yeniden girdim ama çare olmadı. Arabayı sürmeyı bırakıp yakında bir noktaya park ettim. Arabayı kapatıp giderken hala ses geliyordu. Yaklaşık 1 saat arabayı o şekilde bırakmam gerekti. Arabaya geri döndüğümde ses kesilmişti ve dünden beri aynı sorunu bir daha yaşamadım.

Kırık yılın bir başı arabaya dişi cinsiyetli birini bindirdim, onda da gideceğimiz yere gidemedik, rezillik oldu. İlk kez kadın görünce ulumaya mı başladı araba nedir, anlamadım Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

Benim de güvenlik donanımları devre dışı kaldı, çok da yağmur yağmıyodu aslında. Bakımda akü %60 çıktı şarj ettiler. Umarım bununla alakalı değildir. Niye %60 onu da anlamadım :)

Yine rot başlarını yağlayıp aradılar. Ses kesilmezse garantiden değişim talep edeceğiz gibi duruyor

• +1 yıl garanti uzatımı düşünüyorum. Düşünen veya yaptıran var mı ?

• ben iki yıl uzattım diye hatırlıyorum alırken.

phev modeli bu kadar karmaşıkken uzatmak kaçınılmaz oldu.

Fiyatını hatırlayamadım 15-16 bin tl gibi bir şeydi. Batarya garantisi de aynı kapsamda uzatılıyor.

Ben de benim arabada neden arıza çıkmıyor diye düşünüyordum.

Arkada iki bebek olunca ümidi kesmiş demek ki:)

Sensör saçmalaması gibi anladım ben. Eğer tamamen kapanırsa devre dışı kalıyor sensörler ölçümü bırakıyor ya.

O sırada yakınlık uyarısı gibi birşeyler hata verip açık kalmış gibi.

• Merak edenler varsa bakım içeriği bu şekilde

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

• Arkadaşlar bu lift kaldırma kapaklarıyla ilgili, bir iki lastikçiye tam derdimi anlatamadım, lifte alma ya da sağından solundan kaldırma fikri ve lastikçinin abi sen bunu servise götür demesi üzerine kendim çıkardım sonunda.

Aslında tam ne yaptığını bilirsen çıkarması zor değil.

Özel bir alete gerek yok, kalın düz bir tornavidayla her biri bir kaç dakikaya çıkıyor.

Benim başka bir sorum var.

Bende bu lift kapaklarından 3 tane çıktı, sol arkada yoktu, normal mi, sizde de böyle mi (MHEV Hibrit Veloce 2023)

Bir de geri takmadım, lastiklerle beraber bodruma koydum, çok özel bir koruma sağlıyor gibi gelmedi, bir sıkıntı olur mu ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 19 Kasım 2023; 20:14:59 >
  • witness W kullanıcısına yanıt
    hocam bana yazılım hatası gibi geliyor ama belli de olmaz tabii. bugün bir avm'ye girerken tekrar başıma geldi, park ettikten sonra video çekip buraya koyacaktım ama vitesi geriye takınca ses kesildi. ben bu oyunu bozarım... biraz daha arıza vermesine ihtiyacım var ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 20 Kasım 2023; 6:18:15 >
  • son 1-2 haftadır garip bir durum var arabada. geçen park yerinden çıkarken ve direksiyon sağa ya da sola tamamen çevrilmiş vaziyetteyken art arda 2-3 kez tak tuk ses geldi. ilk önce park halindeyken lastigin havası inmiştir ve jant zemine sürtüğünden ses çıkartmistir sandım ama lastik hava basınçlarında sorun yoktu. sonra ön tekerler çamurluğa mı sürtüyor acaba dedim ama lastiklerde sürtmeye dair bir iz yoktu. sonra, yağmur yağdığından dolayı çakıl taşları falan kaymıştır, zemindendir diyip çok da üstelememiştim. problem şu ki, aynı sorun farklı zeminlerde ve farklı zamanlarda tekrarladı. sorunu nasıl anlatsam bilmiyorum, çok hızlı oluyor ve tam olarak ben de anlamadım. sanki bir dişli dönerken atlama yapıyormuş gibi. sanki bir şeyler dönerken kısa süreliğine boşluğa geliyormuş gibi. şanzıman mı acaba dedim ama bu sorunu direksiyonun tamamen çevrili olduğu anlarda yaşamış olunca o da değil gibi geldi. bilemedim. 3-4 kez mi ne yaşadım ve tedirgin etti.

edit: devrik cümleleri düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 19 Kasım 2023; 23:24:11 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.