Garanti 2 yıl hocam. 1 veya 2 yıl uzatılabiliyor ama bir yıla 7bin isterken 2 yıla 19bin tl gibi bişey istemişlerdi. Rakamlarda oynama olabilir ama fark böyle bişeydi. İndirimli rakamlar tabi bunlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (26. sayfa)
-
-
4. yıl bir seylerin bozulma ihtimali epey yüksek diye anladım ben bunu şahsen
Fenaymış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de servise o şekilde söyledim. Normalde 2 sene alınca biraz daha indirim olur, demek ki aracına güvenmiyor alfa romeo dedim. Risk arttığı için fiyat da artıyor dedi sadece :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracımız erken bozuluyor diyecek hali yok sonuçta :)
Reddit'teki r/alfaromeo subreddit'inde takılıyorum bir süredir. Yurt dışında Tonale'nin yüzüne bakan yok tabii, herkes Guilia ve Stelvio kullanıyor (özellikle de quadrifoglio olanları). Herkes aracından çok memnun, 5 yıldır yağını suyunu değiştirdik ve çalışıyor diyen çok kişi var. Normal bir alman ne kadar güvenilirse bu da o kadar güvenilir diyorlar.
Tonale'deki motorun ve şanzımanın Egea Hybrid tarafından da kullanıldığını göz önünde bulundurusak çok da arıza çıkartmasını beklemiyorum ben şahsen.
Eski Opel Astra aracımın garanti uzatması için bu ocak ayında +1 yıl için 2000 tl, +2 yıl için 4000 tl istemişlerdi diye hatırlıyorum. Ama Opel'de 65 bin km'ye kadar sürüyordu bu garanti. Alfa'da 130-150 bin km'lere kadar garanti vermiş adamlar. Hiç değilse o açıdan mantıklı, 150 bin km epey yüksek sayılır.
https://www.alfaromeo.com.tr/garanti/uzatilmis-garanti
-
Bizdeki ötv konusundan dolayı malesef kimse 2.0 motora bakamıyor.
Egea motor ve şanzıman altyapısının bunda da olmasından dolayı parça konusunda da sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.
-
Şimdi bi Audi ve BMW'ye baktım da, Alfa epey insaflıymış garanti konusunda:
www.audi.com.trAudi Garanti Plus - Audi Türkiyehttps://www.audi.com.tr/tr/web/tr/servis-ve-aksesuar/audi-garanti-plus.htmlBMW X1'de ise +1 yıl 13.600 tl, +2 yıl 28.500 tl, +3 yıl 40.500 tl.
-
Arkadaşlar merhaba kışlık lastik önerisi olan var mı Tonale için?
-
Hangi paket kaç jant onu da belirtin derim hocam. Benim 20" jantlı edizione speciale çok ara bir ebat olduğu için yalnızca 2 tane kışlık lastik var mesela lastikcim.com'da.
Senin bayi 2023 cam tavanlı veloce ilanı çıkmış hocam :)) baya uygun yazmışlar. Bunlar sıfır araç satabiliyor mu acaba 2. ele bu kadar uygun yazıp ?
Ankara Oto ne zamandan beri benim bayii oldu hocam adamlar ikimizin de canına okudu yalnız.
Bayilerin ikinci elde hayvan gibi düşük fiyat yazması hususuna Koç grubunun bir çözüm bulması lazım. Bu kafayla sıfır falan satamaz bunlar. Gerçi böyle yapıyor olmasalardı Alfa sahibi olamazdım, o da başka bir konu tabii.
Ben ilanı bulamadim bu arada.
Konya koyuncu hocam :D
Ben Continental ts830p aldim.
235 45 19 için de çok seçenek yok maalesef.
Bu hafta biraz erken oldu ama uğraşmamak için taktım lastikleri. Sessizliği 20 derece üstü sıcaklıkta iyi.
Kış performansı ne olur göreceğiz.
Daha önce good year la çok iyi bir tecrübem olmadı. Bridgstone turanzalar stok olarak geldi bu ebattaki performansını hiç beğenmiyorum.
Daha uygun fiyatlı dusunurseniz hankook icept evo3 ten memnun kalmıştım baska bir araçta.
Özellikle kurumsal firmalar ortalamanin çok altında fiyatlar koyuyorlar.
Sanki can derdine düşmüşler sıfırı düşünen yok:)
Koyuncuyu unuttum ya pardon, ayıp oldu
Çok iyi fiyat ya, hayır hasenat mı yapıyorlar napıyorlar anlamadım ki
edit: koyuncu otomotiv pazarlık yapmıyor bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 9 Kasım 2023; 22:29:29 > -
20" bridgestone turanza t005 ile geldi benim araba da. kalkışlarda patinaj çekiyor resmen, ben de memnun değilim hiç.
-
daha öncede dediğim gibi şehir içi tüketim gerçekten çok iyi ama 110-120 km/h hızlarda 6.8 lt bence biraz fazla. bunda sizdeki 20" jantında 0.5 lt fazla yakmasının etkisi vardır diye düşünüyorum. keşke uzun yolda sabit hızlarda elektrik motoru devreye girseydi o zaman daha az tüketim değerleri ortaya çıkardı.
-
Tesla Model Y'nin 19" jantlı versiyonunun menzili, aynı modelin 20" jantlı olanından %6 daha fazla. Jantlar kesinlikle tüketimi arttırıyor. Jantlarım 20" yerine 19"olsa kabaca 6.4 lt yakarmış ki bence 20" jantı gayet mantıksız kılıyor bu durum.
Uzun yolda elektrik motoru esasen devreye giriyor. Yer yer hızlanmalarda vs ek tork ve beygir ekliyor sisteme, kadrandan takip etmek mümkün. Araç ara ara yelken modunu açıyor ama buna rağmen yakıt böyle. Klimanın yol boyu komple açık olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim çünkü o da 1 litreye kadar yakıyordur sanıyorum.
Bence tüketimin yüksek olmasının nedeni vites oranları. O konudaki gözlemlerimi şurada yazmıştım:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156908400
edit: 1.5 mhev modellerdeki bataryanın menzili 3 km civarı bir şey olması lazım. uzun yolda kısa süreli destek sunmak haricinde pek anlam ifade etmiyor. şehir içinde 1-2 km'lik dur kalk trafiğinde batarya bitiyor, sonraki trafik ışıklarına kadar dolmuş oluyor. kolay boşaldığı gibi kolaylıkla da doluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 10 Kasım 2023; 0:1:38 >
-
Benzinli araçlarda hele suvlarda 7 litre civarına kadar yakması çok anormal değil bence. Bir de ilave hibrit sistemi ağırlığını düşününce hiç fena değil.
Dikkat etmeden kullandığımda tsi modellerde 6.5 litre üzeri yakıyor. Eğer sakin 90 100 km/s hizlarla kullanılırsa euro 6 tsi motorlar 5 litrenin altını rahat görüyor.
Tonale 1.5 hibritte gerçekten çalışan bir elektrik desteği var. Çoğu markanin adi hibrit teknolojilerinde sadece kalkista hafif bir destek dışında bir şey yok.
Şehir dışı yakita ben cok takilmazdim sehir içinde sunduğu avantajla zaten şehir dışında yakacağı ilave benzini amorti eder.
Phev modeli de şehir dışında bataryalar bittiğinde 7 litre civari yakıyor. Gerçi şöyle bir avantajı var dağlık yollarda ya da yokuş inerken batarya büyük olduğu icin iyi rejenerasyon kazanımı oluyor. Sonrasında elektrikle bir süre devam edebildigi için ortalamayı dusurabiliyor. Muğla Denizli arası git gel 5-5.5 litre ortalama yakalayabildim bu şekilde. Onun dışında düz yolda hızlanmalar dışında ciddi bir katkı sunmuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Fotoğrafı görünce araç servislik oldu sandım bir an :D benim balansçı usta o kapağı oraya koyan mühendise sövmüştü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X