Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Veloce61
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.916
Cevap
53
Favori
102.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aman hocam servislik olmayalım.

Adam haklı. Eğilip baktım, vida değil değişik bir yöntem ile sabitlemişler. Arka taraftaki kapağın arka tarafında direkt takoz koyulabilecek kadar boşluk var .Orayı neden kapatmamışlar anlamadım. Teslada da takoz varmış ama bunun gibi zor olmadı dedi adam😀

Araç yukarı kalkınca batarya dikkatimi çekti. Ona dikkat etmek lazım tam ortada alt kısımda. Sanki bayağı korumasız gibi geldi bana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bosnaktolga B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun:)

Ben lastikleri takarken dalginligima geldi uzaklaştım bir baktim kaldırıyorlar. Anlatmaya çalıştım ama boş boş baktilar.

Garip gelen sey arabayı dengeleyemediler one doğru yigiliyor kaldirirken. Artik bir şekilde hallettiler de ne yaptılar bilmiyorum.

Ben turanzalari da sattim. Yaz için ultracontact ayirttim. Epey sessiz diyorlar ya bakalım.

8 ay içerisinde iki tonalede iki kez turanza çıkarttım. Daha önce de aynı yerden almıştım adam afalladi araba ayni renk aynı. Biz çıkarıyoruz sen turanza takip geri geliyorsun abi diyor:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • witness W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Lastikçiye gittiğimde ilk o geldi aklıma 😀 kırmayın kapakları dedim . Normal liftte yapamayınca atmış olduğum yere aldılar aracı, sorunsuz hallettik.

Yaz lastiklerinden memnunum ben, önceki aracımda da vardı. Good year Asymmetric 5.

Turanzalardan memnun olmayan bir çok kişi duydum. Neyse ki bana denk gelmedi 😀 Oradan avantajlıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosnaktolga -- 11 Kasım 2023; 22:48:13 >
  • Avrupada Veloce paketler Pirelli P Zero ile geliyor diye biliyorum. Hatta üzerlerinde Alfa Romeo logosu bile vardı. Sanırım Bridgestone'lar Türkiye üretimi, ondan burada öyle satılıyor.

motor1.com
    Alfa Romeo Tonale'nin lastikleri Pirelli'den!
    https://tr.motor1.com/news/567399/alfa-romeo-tonale-lastik-pirelli/

Bu da AR olan bir tanesi:

https://www.lastikcim.com.tr/pirelli-p-zero-pz4-ls-ar-235-40-r20-96v-xl/?dot=2022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 11 Kasım 2023; 22:37:40 >

• witness W kullanıcısına yanıt

Turanzalar kaç km'deydi ve kaça sattınız hocam? Piyasasını öğreneyim de ben se satayım gelecek yaza.

• abandonware A kullanıcısına yanıt
    5000 km deydi lastikler. Birinde kaldirima sürtme izi vardı. Cok ugrasmamak icin 5000 tl ye lastikleri aldığım yere verdim.

Muhtemelen 10 bin civarına satılır ama ara boyut olduğu için ugrastiracakti.

Yaza kadar bekleyip satmayi düşündüm ama o kadar cok zamlaniyor ki eldekini ucuza cikarip fiyat sabitlemesi yapmak daha karlı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witness -- 12 Kasım 2023; 9:5:42 >
  • Bende Good Year Eagle F1 var 235 45 R19

Kışlık vakti yaklaşıyor, Ankarada bu kapağı söyleyince yüzümüze boş bakmayacak, evet abi ya, ben bu Tonale'den daha önce değiştirdim diyecek hangi lastikçiye gideceğiz?

• Arkadaşlar selam, fikrinizi almak istediğim bir konu var.

2016 model C200 sw(dizel) aracım vardı. Onu satıp Tonale 1.5 veloce(ekstralar eklenmiş) araç aldım. Kullanırken çok keyif alıyorum araçtan ama sanki ısınamadığım bir şeyler var gibi geliyor.

Aracım ilanda. Bunu satıp farklı araç alma düşüncesindeyim. Bu düşüncelerden biri Tesla Model Y, diğeri de 2021 model yine c200sw (benzinli ve 4matic).

Sizce ne yapmalıyım? Hangi hareket doğru olur? Ya da hiç kıpırdamayım mı?

Şu an tonale satmak zor hocam. Yetkili bayiler sağolsun piyasasını ekstra öldürdü. Ben de ısınamadığım için ilana çıktım, fiyatı baya kırdığım halde doğru düzgün talep olmadı. Aslında 20+ talep oldu ama çoğu takas üzerineydi. Düşündüğüm araçlarda bu denli indirim olmadığı için ilan süresini uzatmadım ve vazgeçtim

Sahsi fikrim tonale satmak için kötü zaman. Aracınız 18xx gibi bir fiyata 'belki' satılır. Almak istediğiniz araçlar ise gayet güzel, tonaleden sonra mutsuz etmez zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Bir kaç kişi yazdı. Yarın haber verecekler. Durumu netleştirmeden sormak istedim. Takas dediğiniz gibi yazanlar oldu ama istediğim şartlarda araçlar değildi.

Ben alırken 2400 gibi bir rakama aldım aracı. Şu an fiyatlar yerlerde ve daha da düşüyor gibi. Dediğiniz gibi satılması zor bir araç. 2m'e koydum ben . Model Y'nin envanterdeki araçları 2.712'den 2.355'e düşmüş vaziyette. En azından bu fiyata alırsam zararımı bir nebze olsun görmezden gelebilirim diye düşünüyorum.

Teslanın yılbaşında mtvsi 40bin tl olacak, x2 yaparlarsa işler karışır zaten. Anladığım kadarıyla 500bin tl ye yakın zararınız olacak ki dolar da çıktı bu süreçte. Zor kararlar ama ilerde tesla alma planınız varsa şu an tam zamanı olabilir. Makasın kapanacağını düşünmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Tek tedirgin olduğum nokta mtv konusu. x2 yaptıklarında işin içinden çıkılmıyor. Tesla forumunu da takip ediyorum burada. Fiyat düşecek diyenler var, seneye 4m olacak diyenler var. Herkes kendisine hangi durum uyuyorsa, avutmak için o şekil konuşuyorlar. Objektif konuşan bir kaç kişi var. Bu da karar vermem konusunda dezavantaj yaratıyor 

Bu arabada nasıl problemler varsa onda da insanların şikayet ettiği kısımlar mutlaka oluyor.

Mercedes konusunda da insanlar servisten çok şikayetçiler. Ben 1 kere bakıma götürmüştüm, onda da problem yaşamadım.

Şahsi fikrim, elektrikli araçların henüz olgunlaşmadığını ve gelecek yıllarda geçireceği evrimlerin bir sonucu olarak bugünkü elektrikli araçların ikinci elde hızlı değer kaybetme ihtimalinin bulunduğunu düşünüyorum. Toyota, solid state bataryalar için 2028 yılını telaffuz ederken bana elektrikli araç almak pek mantıklı gelmiyor. Bunlar benim fikrim tabii. İşin diğer bir boyutu, altyapının henüz hazır olmadığını düşünüyorum. Altyapıdan kastım şarj istasyonları değil elbette, insanların elektrikli araçlar için henüz hazır olmaması. Mesela, kaza yapmış bir elektrikli aracın kaportasına dokunulur mu yoksa elektrik çarpar mı? Elektrikli araç suya düşerse, elektrikli aracın düştüğü suya girilebilir mi? Bir kaza sonrası kaç hafta boyunca bataryalardaki sıcaklık değişimi kontrol edilmelidir? Bu gibi konularda halkın bilinci arttıktan sonra alınabilir bence.

Tonale'yi ikinci elden satarken ciddi zarar edersiniz hocam. Zor soru, bilemedim. Ben olsam kıpırdamazdım ama bir şey diyemedim.

• Aracı park ederken, direksiyonu kırıp geri geri giderken her seferinde şöyle bir ses geliyor. Bu ses sizlerde de var mı?

Bahsetmiş olduğunuz problemleri bende düşünüyorum. Üzerine ilave olarak ülkede tek servis noktası var. Herhangi bir kazada ne kadar beklerim düşüncesi geliyor aklıma. Mutlaka açılacak ama ne zaman ?

Tonale maalesef öyle aldıktan sonra ciddi anlamda değer kaybetti.

Benden gelmiyor bu ses. Acaba sensörlerle alakalı bir durum olabilir mi? Sensörleri kapatıp geri geldiğinizde aynı ses çıkıyor mu, denediniz mi?

sensör değil hocam doğrudan mekanik bir ses. ilginç bir gacırtı sesi ama nereden geldiğini anlayamadım bir türlü. EV modundayken de içten yanmalı motor açıkken de gelebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 13 Kasım 2023; 20:37:46 >
    Araca gittiğimde bakarım. Dikkat etmedim daha önce . Bilgi veririm size

Eğer elden çıkarmayı düşünüyorsanız galerilerle takas yapmak lazım şu aralar.

Üzerine para alabilecekleri takaslarla dönüyor deniyor şu anda piyasa.

Bir yakınımda eqs bir arkadasimda da eqc var. İkisi de çok keyifli araçlar. Ama birinci araç olarak benim de soru işaretlerim var. Her şeyden önce güncel modellerde menzil o kadar cok parametreden etkileniyor ki uzun yol planlamasi YouTube videolarında anlatıldığı kadar kolay olmuyor.

Ben de tam elektrikli bir model düşünüyorum ama daha kompakt boyutlarda sadece şehir içinde kullanacağım bir şeyler arıyorum. 150kw üstünde güce de hiç gerek yok. Cok güçlü modeller kağıt üzerinde cok keyifli ancak asil hız yapilacak uzun yolda tüketim planlamasindan gaza basmaya korkuyorsunuz. Hem alırken hem mtv açısından düşük kw guce sahip araçlar çok daha mantıklı.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.