merhaba, benim aracımda da aynı şekilde. Otonom sürüş olan modellerde direksiyon üzerinde ellerin tespitini yarayan sensörler (hands off detection) sanırım bu bölgede ve bu sebeple bu alan çok ısıtılmıyor olabilir diye düşünüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOnale -- 28 Kasım 2024; 10:2:45 > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (92. sayfa)

-
-
Bugün kadranda "anahtarınızı bataryası düşük" uyarısı aldım. Anahtarların bataryasini 2 yılda bir değiştirmek gerekiyor anlaşılan. Anahtarlarda CR 2032 batarya varmış, ben raf ömrü uzun olduğu için Duracell olanları öneririm. Yedek anahtarın içinde de erimez o sebeple.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar yaklaşık 10 gündür dizel tonale kullanıyorum, Bursa şehir içi kullanımda yakıt tüketimi 8 litreye yaklaşıyor tüketim değeri bana biraz fazla geldi, sizce nasıl? Araç genelde kısa mesafe kullanılıyor ama sakin kullanan biriyim, özellikle büyükşehirlerde kullanan arkadaşlar kendi tüketimlerini yazabilirlerse memnun olurum.
-
Kışın kısa mesafede motor ısınmadığı için normal sayılır. Bu koşullarda en az yakan dizeller bile 6-6.5 litre yakıyor.
1.5 Hibrit Speciale, Ankara şehiriçi kısa mesafe yazın 6, kışın 7.5 litre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtturan_ -- 29 Kasım 2024; 21:48:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba tonale 1.6 hybrid sahibiyim. Ankara'da havalar soğuduğundan beri sağ taraftan düşük hızda gaza bastığımda titreme sesi gibi rahatsız edici bir ses geliyor. Bu durumla karşılaşan veya fikri olan var mı? Bir çeşit trim sesi sanırım ve rahatsız ediyor radyo kapalı iken.
Ses tam olarak nerden geliyor, mesela benim sağ koltuk ayna ve mikrofon kismindan geliyor ses orayi ittirdigimde kesiliyor ama tabi belli bir sure sonra tekrarliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.5 benzinli ile ankarada ortalamam 6.4lt şu an. Kısa mesafede dizelin pek bir yakıt avantajı yok ve 1.6 mjet rakiplerine göre bir tık fazla yakar
Benim sol önden geliyordu, servise söyledim müdahale ettiler. Şimdilik ses yok gibi
Sağ tarafta tam yeri saptayamıyorum emniyet kemerinin orası veya camlar olabilir diye düşünüyorum. Garanti devam ediyor, servise gitsem yalıtım falan bir şey yaparlar mı acaba??
Servise bırakacaksanız, test sürüşü yapacaklar, ses testte çıkacak, onlar da yerini bulacaklar anca öyle :) ben periyodik bakımda hallettirdim, harici biraz zaman ister
Hocam aslında bu 6.4 ortalama Tonale'deki Mild-Hybrid sistemin veriminden kaynaklı ilk kalkışlar, park manevraları, trafik içi beklemeler elektrik motor ile olmasından dolayı emin olun standart 1.5 Turbo bir C Suv ile aynı rota kullanımda ortalamanız 9lt altına kolay kolay inmez hele ki hız ortalaması 20-30 km civarı ise.
-
Ses olayı bendede var. Pedallar ile direksiyon arasında bir yer bazen çıtır çıtır ötüyor. Mild hibrit versiyon gerçekten çok randımanlı ve ekonomik ortalamam şu an 5,8 ile 6 arası karışık tüketim . C suv araç için çok iyi.
-
Tabi ki hocam, fiatın mhev sistemi çok verimli + motor sağlam. Tek sıkıntısı bazen şanzıman kararsızlığı yaratıyor, daha doğrusu geçişi hissettiriyor. Bununla beraber ilk kalkışları elektrikle yaptığı için şanzımanın kavrama ömrü diğerlerine göre daha uzun olacaktır
Aynen ,1.5 MHEV motor çok verimli ... ayağı gaz tepkilerine iyice alıştırınca şanzımandaki kararsızlık ve sarsıntı minimum oluyor. Şanzıman ömrü daha uzun olacak doğru fakat batarya ömrü ne olur görecez ..
Bu tablo çok faydalı oldu teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ne demek hocam
-
-
Lastik konusu da maalesef ülkemizde araç seçimi konusunda olduğu gibi manipülasyona uğrayan bir konu piyasa dizaynırları tarafından.
Örneğin Yokohoma-BF Goodrich-Cooper piyasanın en değerli görülen markalarından hiç bir eksiği olmayan hatta bazı segmentasyonlar da çok daha üstün olan markalar. BF üzerine arazi lastiği yok.
-
EcoContact'ı Opel Astra aracımda fabrika çıkışlı gelince kullanmıştım da kötü bir lastikti. Pek tavsiye etmiyorum. Yol gürültüsü alırdı ve tutuşu da iyi degildi. Wintercontact ts870 kış lastiklerime gecince dünya varmış diyordum, kış lastiğinden bile kötüydü yani. En mantıklısı PremiumContact gibi dursa da UltraContact sanki daha güvenli bir sürüş saglayacakmis gibi bir izlenim verdiğinden bir tık yükseldim ona.
Tonale ile gelen Bridgestone'lar ölse de değiştirsem diye can atıyorum, hiç memnun değilim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X