Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.898
Cevap
53
Favori
101.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tonale de park sensörü çok mu hassas arkadaşlar.

1- Tümsekli yollarda bazen uyarı olarak park sensörü hatası veriyor ama kısa süreli

2- İlk defa arabayı calistirdigimda devre dışı hatası aldim nemli bezle kameraları sildim kendiliğinden geçti ama o süreçte park sensörü devre disiydi

Kontrol tuşuna bastığımda açmak için sensörü 4 kere falan kısa beyaz yanıp soruyordu

Başına gelen oldu mu bunun sebebi çok hassas olması mı

Selamlar

• Arkadaşlar araçlarımızda cam suyu bittiğinde uyarı vermiyor mu? Aracımda uyarı olmamasına rağmen cam suyum bitmiş böyle bir durumla karşılaşan oldu mu
  • tugay.09 T kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki cam suyu bittiğinde uyarı veren sistem yok. Biz de bitince öğrenmiştik..

• nbydere79 N kullanıcısına yanıt

Cam buğu yaptığında, aşırı yağmurda ve karda, güneş ışığı tam karşıdan vurduğunda çarpışma önleyici devre dışı kalıyor (kamera ile ilgili) fakat park sensörleri farklı, tamponda bulunan minik yuvarlak sensörler onlar, kamera silmekle alakası olmaması lazım. Hiçbir tümseğe yaklaşırken ötmedi fakat birkeresinde takıldı, sürekli öttü arabayı durdurup tekrar çalıştırınca sustu. bir kereye mahsus yaşandı

• nbydere79 N kullanıcısına yanıt

Bizim otoparktaki tümseğe bazen ön kamera bile açıyor :) açısından kaynaklı sanırım. Güncellemelerden sonra park sensörleriyle ilgili hata almadım hiç. Öncesinde takılma sorunu olmuştu

• Arkadaşlar DİKKAT!

Aracınıza yetkili servis haricinde liftte işlem yaptırırken mutlaka başında durun. Ben aracın lastiklerini değiştirmek için Continental bayisine gittim, aracın altına takoz koyup yol şeklindeki komple kalkan lifte almaya çalıştılar ancak aracın alt kısımları plastik olduğu için eşikteki marşpiyel çıtalarının klipsleri zarar gördü. Continental bayi onarım için yardımcı oluyor klipsleri bulup onarım yapacaklar ancak belirtmek istediğim nokta şu;

Tonale araçları lifte almak için ön/arka marşpiyele yuvarlak kapak yapmışlar (aşağıda işaretledim), önce bu kapaklar tornavida ile açlıp sonra tam o noktadan araç şasisine doğrudan ahtapot tipi lift kolları takılmalı. Bu cidden zahmetli bir işlem ve servis dışında bunu bilip dikkkat edebilecek bir lastikçi vs. bulabilmek çok zor. Benim araçta en son manuel kriko ile tüm lastikler tek tek sökülerek işlem yapıldı, bilginiz olsun.

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

• tamerbilisim kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o parçaları direkt çıkarttırdım ya. Bir şey fark etmiyor nasilsa. Bir gün lastik patlasa yolda kalsak kaldıramayacaz arabayı.
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

araçlarımızda zaten kriko ve yedek lastik yok ama lastikçi gelse bile işi zor. Çıkarıp atmak mantıklı ancak uzun vadede çamur ve pislik tutabilir diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar selamlar Tonale almayı düşünüyorum yorumları epeyce okudum ama yine de karasızım

Hangi modeli almak lazım

• tamerbilisim kullanıcısına yanıt

Klipslerin kırılmasının da araca bir zararı yok, servisten bilgi aldım. Benimkiler kırık, yaptırmadım duruyor. Hafif bir açıklık var görüntü de, o da kapı açılınca farkediliyor sadece. Büyük ihtimalle ekspertizde kırıldı

• Dremresakarya D kullanıcısına yanıt

Donanım olarak ne istediğinize bağlı. Birine ti donanım yeterli gelirken, bir başkası deri koltuk isteyebilir. Veya bazı insanlar cam tavan istemezken, bazılarının en önemli kriteri olabiliyor

Kendi özelimde, koltuk ısıtma ve soğutmayı istesem de deri koltuk tercih etmem. O yüzden luxury paket benim için eleniyor

• Dremresakarya D kullanıcısına yanıt

merhaba, ucu açık bir soru olmuş. Öncelikle sıfır mı lacaksınız yoksa 2. el mi? motor tipine karar verdiniz mi? (dizel, mhev, phev)

Aracın standart TI donanımı birçok markaya kıyasla zaten yeterince dolu, otonom sürüş 360 kamera, deri-ısıtmalı-soğutmalı koltuk vb. isterseniz ek paketlere yönelmeniz gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerbilisim -- 9 Aralık 2024; 11:41:14 >
  • Arkadaşlar aracıma kış lastiği taktırmam gerekiyor çıkma lastik bakıyorum ancak malumunuz lastik ebatlarımız çok spesifik sıfır bulmak bile zorken haliyle çıkma bulmakta zorlanıyorum. Sadece bir defa yapacağım bir yolculuk için güvenlik endişesiyle taktıracağım lastiklerle ilgi sorum şu aracın üzerinde 235/40/R20 lastikler mevcut bulduğum lastikler 235/50/R20 yanaklarından 10mm daha geniş, aracında bu boyutta lastik kullanan birisi var mı farklı boyut olarak en fazla hangi boyutları deneyimlediniz?

245/40R20 kullanıyorum. Farklılık hissedilmiyor. Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtturan_ -- 10 Aralık 2024; 17:4:33 >
    Piyasada bolca 245/40/R20 var, hiç denemedim ama hiç degilse ondan alın bence
  • İyigünler , 1,5 mhev tonale sahibiyim. Son bir haftadır elektrik mode geçici olarak kullanılamıyor, yakıt ve yağ yenileme devam ediyor şeklinde uyarı alıyorum. Arabayı her çalıştırdığımda bu uyarı çıkıyor. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı ?

yanak yüksekliği değiştiği için lastik genel çapı da değişecektir, lastik hesaplama siteleri üzerinden farkı hesaplatın fark %3'ü geçmiyorsa kabul edilebilir deniyor genel olarak. Birde tam dönüşlerde ön lastikler belki davlumbaza sürtme yapabilir ya da zincir takma ihtiyacı doğarsa belki sorun olabilir, bilginiz olsun.

• smlrl S kullanıcısına yanıt

anladığım kadarıyla bu uyarıyla sadece ikimiz karşılaşmışız. uzun süre sadece kısa mesafelerde kullanılan araçlarda gerek ana akünün zayıflaması gerekse de havaların soğumasıyla yakıt ve yağ akışkanlığının azalmasıyla aracın kendini korumaya aldığını düşünüyorum. 100-150 km uzun yol yapılınca düzeleceğini düşünüyorum.

• Evet 3 haftadır sadece şehir içi kullanıyorum kısa mesafe.Ondan kaynaklı olabilir. Haftasonu uzun yola gideceğim. Düzelirse yazarım

• Arkadaşlar, buğün MHEV aracımla seyir halindeyken birdenbire gösterge ekranına DNA modu devre dışı motoru kontrol ettirin uyarısı çıktı ve hemen ardından motor arıza lambası yandı. Allah'tan servis yaklaşık 5 dakikalık mesafede idi, hemen yüzeysel baktılar çok doluyuz deyip pazartesine gün verdiler ve ikame araçta vermediler sağolsunlar. Bu arıza başına gelen oldumu. Dostlar.
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.