Şimdi Ara

Alfa romeo yağ pompası sorunu düzeltildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben alfa romeo 146 1.7 boxer motor araç kullanıyorum. Bu araçların en önemli parçalarından biri olan ve üretilmeyen yağ pompası sorunu var. Bu sorunu 250-450 tl vererek çıkma parça alıp geçici bir süreliğine çözebilirsiniz. Fakat bunun yerine aracınızda bulunan pompayı freze torna işi yapan tornacılara götürerek aşınan helis yapıdaki iki adet dişliyi 150-200 tl ücretle daha sağlam bir şekilde yaptırarak orjinal parça gibi uzun bir süre kullanabilirsiniz. benim aracımın yağ lambası ilk çalıştırdığımda 3-4 saniye geç sönüyordu. daha sonra aynı gün içerisinde defalarca çalıştırdığımda anında sönüyordu. yani sadece ilk çalıştırmada sıkıntı vardı. Ustalar bu şekilde kullanabilirsiniz dedi ama ben yine de işimi sağlama almak istedim. çünkü ilerde daha büyük soruna yol açabilir. Çıkma yağ pompası aldım ve benim aracımdan çıkan parçanın gelen çıkma parçadan daha sağlam olduğunu ustayla beraber gördük. Çıkan yağ pompasını frezeciye götürdüm ve dişlileri yapabileceklerini söylediler. Fakat dişlileri kumpasla ölçüp, aşınmanın az olduğunu ve dişlilerin sağlam olduğunu, sorunun başka bir yerden kaynaklandığını söylediler. Yağ pompasının motora bağlanan vidalarının bir tanesinin ( yağın pompalandığı yere yakın vidanın) vida yerinin bozulmasından dolayı pompa çalışmasına rağmen aradan yağ kaçırdığı için yağlanma tam olmuyordu. tornacıyı çağırdık ve 10 tl ye vida yerini düzeltti. kendi yağ pompasını taktık ve sorun giderildi. Fakat yağ pompasında sorun olan arkadaşlar, aldığınız çıkma parçayı görmeden almayın. çünkü size sorunlu parçayı 450 tl ye satarlar ve geri de almayabilirler. Fakat bu işi frezecilerde daha uygun fiyata ve garantili olarak halledebilirsiniz. Fakat frezeciler arasında da fiyat sıkıntısı var. Eğer bu işi büyükşehirlerde yaptırırsanız 150- 200 tl ye işiniz halledilir. Fakat küçük bir şehirdeyseniz ve 1-2 frezeci varsa o zaman fiyat 3 katına çıkıyor. sonuçta yapacakları iş 3 cm genişliğinde ve 4 cm yüksekliğinde iki tane helis dişli. Fakat sizin ne kadar çaresiz olduğunuzu görürlerse ve işinizde acele ise bana söyledikleri gibi size de 750 tl fiyat verebilirler. Önceki fiyatı başka bir tornacı vermişti, fakat işleri yoğun olduğu için 3 gün sonra yaparız demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytarcanx -- 9 Mart 2015; 17:42:52 >

• Faydalı bir bilgi. Arama motorunun rahat bulması için anahtar kelimeleri arttırayım:

Alfa Romeo 147
    Alfa Romeo 147 yağ pompası
    Alfa Romeo 147 yağ pompası sorunu
    Alfa Romeo 147 yağ pompası arızası
    Alfa Romeo 147 yağ pompası tamiri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Faydalı bir bilgi. Arama motorunun rahat bulması için anahtar kelimeleri arttırayım:

Alfa Romeo 147
    Alfa Romeo 147 yağ pompası
    Alfa Romeo 147 yağ pompası sorunu
    Alfa Romeo 147 yağ pompası arızası
    Alfa Romeo 147 yağ pompası tamiri

Forumun mantığıda budur hocam, teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımı bir yıldır kullanıyorum ve boxer motorları diğerlerinden ayıran en önemli özelliği de motor sesinin farklı olmasıdır. Başka bir sorundan tamirciye gitsem, motor sesini duyunca ilk işi kaputu açtırmak oluyor ve motoru görünce sorun yok diyip kaputu kapattırıyor. Aracın üzerindeki bujiler titanyum buji olup, 4 tane fiyatı 150 tl. Tamirciler alışmış şahin doğan tamir etmeye. Bu tip araçları görünce pek yanaşmıyorlar. Bu nedenle özellikle bmv,volkwogen,mercedes gibi araçların eski modellerinden anlayan ustalara gitmenizi tavsiye edebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.