Şimdi Ara

Alien: Isolation (2014) [PC ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
536
Cevap
7
Favori
25.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir uzay gemisinin ya da uzay istasyonunun içini ne kadar birbirinden bağımsız ve farklı yapabilirler ki ? Filmlere baktığınız zaman ordaki mekanlar da birbirine çok benzer
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

Bir uzay gemisinin ya da uzay istasyonunun içini ne kadar birbirinden bağımsız ve farklı yapabilirler ki ? Filmlere baktığınız zaman ordaki mekanlar da birbirine çok benzer

Tabiki haklisiniz bu konuda.Alien oyununu ilk ps1 de oynamistim o gunden sonra butun seriyi bitirdim filmleride izledim.bu oyunun ayri bir yeri var bende.yeni cikan bu oyun cok cok guzel olmus dedigim gibi ama insan yetinemiyor daha fazlasini istiyor diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LİUX kullanıcısına yanıt
    Oyunun ilerleyen kısımlarında kısa süreliğine, başka bir karakterle farklı bir mekanı keşfetmeye de gideceksin
  • Oyun güzel sürükleyicilik üst düzey. Rahat 10 üzerinden 8.5 alır. Oyunu beğendim diye bu gün Alien'nin ilk filmini izleyeyim dedim bu ne arkadaş sıkıntıdan patladım filmin %70 i boş boş sahnelerle geçiyor. Filmin edeceği puan max 5 imdb saçmalamış yine. 2.filmide indirmiştim ama ilk filmi zar zor bitirdikten sonra izlemeden direk sildim. Gerçi onun yönetmeni James Camerun belki izlenesi bir şeyler yapmıştır ama olan oldu artık. Bir daha Alien filmi izlemem herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MDV

Oyun güzel sürükleyicilik üst düzey. Rahat 10 üzerinden 8.5 alır. Oyunu beğendim diye bu gün Alien'nin ilk filmini izleyeyim dedim bu ne arkadaş sıkıntıdan patladım filmin %70 i boş boş sahnelerle geçiyor. Filmin edeceği puan max 5 imdb saçmalamış yine. 2.filmide indirmiştim ama ilk filmi zar zor bitirdikten sonra izlemeden direk sildim. Gerçi onun yönetmeni James Camerun belki izlenesi bir şeyler yapmıştır ama olan oldu artık. Bir daha Alien filmi izlemem herhalde.

1982 yapımı The Thing'i izle. Her yönüyle Alien'den daha iyi.
  • teşekkürler) indirmeye başladım bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stackalloc -- 18 Ekim 2014; 2:03:12 >
  • Filmin çekildiği tarihe baktın mı hiç dostum? Hala izlerim ve hiç sıkılmam zevkle alakası yok bu konuda olduğuna göre. Zamanının ötesinde bir filmdir bütün otoritelerde bunu kabul etmiştir.

Alıntıdır : Yönetmenliğini Ridley Scott'un yaptığı 1979 yapımı bilim kurgu filmi, çıktığı dönemde büyük ses getirmiş ve 1980 yılında en iyi efekt dalında Akademi ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Hatta Alien, o kadar önemli bir film halini alır ki 2002 yılında Amerika Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilmiş ve korunmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchLord

Filmin çekildiği tarihe baktın mı hiç dostum? Hala izlerim ve hiç sıkılmam zevkle alakası yok bu konuda olduğuna göre. Zamanının ötesinde bir filmdir bütün otoritelerde bunu kabul etmiştir.

Alıntıdır : Yönetmenliğini Ridley Scott'un yaptığı 1979 yapımı bilim kurgu filmi, çıktığı dönemde büyük ses getirmiş ve 1980 yılında en iyi efekt dalında Akademi ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Hatta Alien, o kadar önemli bir film halini alır ki 2002 yılında Amerika Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilmiş ve korunmaktadır.

3 sene sonra çıkan The Thing gerilim hissini çok daha iyi bir şekilde izleyiciyi sıkmadan yaşatıyor. Tarihe bakacaksanız bu iki filmi karşılaştırın o halde. Ayrıca arkadaş doğru söylemiş film korku türünde olmasına rağmen ne korkutuyor ne de heyecanlandırıyor. Bana göre de içi boş bir filmdir.

• Gülmekten başka yapacak bişiyim yok maalesef ama senide anlıyorum Ayrıca The Thing kötü bir filmdir demedim o filmide çok severim. Ama işin aslına bakarsak zaman kavramı çok büyük bir etken bunu anlamamakta ısrar ediyorsun. Günümüzde efektlerin geldiği nokta bir yana korku ve gerilim unsurlarında çok büyük değişiklikler söz konusu. İlk Alien filmini izlediğimde çocuktum ayaklarımın bağının kesildiğini çok iyi hatırlıyorum aynı şekilde The Thing filminde de aynı duyguları yaşamıştım şu an izlediğimde tabiki korkmuyorum yada gerilmiyorum bu filmlerin atmosferi yeter. Yeni nesilin bu filmi izlediğinde korkmaması yada gerilmemesi de bu yüzden çok normal bir durum. Filme kötü demeniz çok anlamsız gerçekten

• quote:

Gülmekten başka yapacak bişiyim yok maalesef ama senide anlıyorum Ayrıca The Thing kötü bir filmdir demedim o filmide çok severim. Ama işin aslına bakarsak zaman kavramı çok büyük bir etken bunu anlamamakta ısrar ediyorsun. Günümüzde efektlerin geldiği nokta bir yana korku ve gerilim unsurlarında çok büyük değişiklikler söz konusu. İlk Alien filmini izlediğimde çocuktum ayaklarımın bağının kesildiğini çok iyi hatırlıyorum aynı şekilde The Thing filminde de aynı duyguları yaşamıştım şu an izlediğimde tabiki korkmuyorum yada gerilmiyorum bu filmlerin atmosferi yeter. Yeni nesilin bu filmi izlediğinde korkmaması yada gerilmemesi de bu yüzden çok normal bir durum. Filme kötü demeniz çok anlamsız gerçekten

Anladığını zannetmiyorum pek. Öncelikle The Thing'i yakın zamanda çıktığı için örnek olarak verdim. Filmin hem bu zamanda hem de çıkış yaptığı dönemlerde insanları korkutması mümkündür. Geçmişte çıkan birçok film bunu halen de başardığı halde bu filmin gelecek nesillere hitap etmemesi kendi sorunudur. Görselliği bir kenara bırakırsak senaryosuyla bizi etkilemesi lazım. En basitinden1957 yapımı olan 12 Angry Men sence neden halen en iyi filmlerden biri? Görselliği için değil o zaman da yaşattığı duyguları halen yaşatabildiği için en iyi filmlerden biridir.

Görselliğe de fazla takilmamak gerekiyor. Öyle Avatar gibi büyük bir sükse yarattığını falan da zannetmiyorum. 11 sene önce çıkmış olan 2001: A Space Odyssey görsel olarak daha başarılı bir izlenim veriyor.
    Kısacası her filmi çıktığı zamana göre değil kendi zamanında gelen filmlerle karşılaştırma yaparak değerlendirmek daha mantıklıdır. Gerçi dolaylı olarak çıktığı zamana göre de değerlendirmiş oluyoruz.

• Olayın filmin çekildiği tarihle alakası yok. Geçmiş zamanlarda çekilen şimdi de izlerken aynı keyfi aldığımız ne filmler var. Alien zamanında görselliğine göre iyi filmlerden biri ola bilir ama şimdi sıkıcı bir filmden öteye gidemiyor malesef. S. Hawking yukarıda örnek vererek çok güzel açıklamış.
  • Steam key 40 lira. İlgilenen pm atsın

• quote:

Filmin çekildiği tarihe baktın mı hiç dostum? Hala izlerim ve hiç sıkılmam zevkle alakası yok bu konuda olduğuna göre. Zamanının ötesinde bir filmdir bütün otoritelerde bunu kabul etmiştir.

Size aynen katılıyorum ve ben de ilk filmi sevmiştim. Gerçekten zamanına göre iyi bir filmdi. Bu kadar iyi bir film olmasa seri haline getirmezler ve bu kadar fazla Alien oyunu olmazdı. Bu oyun da zaten ilk filmi esas almıştır. Zevkler ve renkler meselesi tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 18 Ekim 2014; 13:12:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MDV

Olayın filmin çekildiği tarihle alakası yok. Geçmiş zamanlarda çekilen şimdi de izlerken aynı keyfi aldığımız ne filmler var. Alien zamanında görselliğine göre iyi filmlerden biri ola bilir ama şimdi sıkıcı bir filmden öteye gidemiyor malesef. S. Hawking yukarıda örnek vererek çok güzel açıklamış.

Size göre sıkıcı olabilir ama ben dahil daha birçok insan için hala en iyi bilimkurgu filmlerinden biri olarak görülüyor. Kült olmuş ve birçok farklı sektöre uyarlanan alien gibi bir karakter yaratan filme kafanıza göre artık sıkıcı demek doğru değil bana kalırsa. Siz sevmemiş olabilirsiniz tabi buna karışamam

• Bende yazdıklarınızı okuduktan sonra sizin anladığınızı sanmıyorum. The Thing derken 1982 yılında çekilen filmi kasıt ediyorsunuz sanmıştım siz 2011 yılında çekilen yeni filmi kasıt etmişsiniz. Buradan çıkacak sonuç yaşınızdır çok genç bir kardeşimiz olduğunuz belli. Doğrucu insanlarla hiçbir tartışmaya girilmez girilmemesi gerekir zira sizde ben ne dersem o doğrudur kafasındasınız gördüğüm kadarı ile. Alien filminde gördüğün herşey el emeğidir bilgisayar efekti diye bişi yok ki onu yapacak pc yok o tarihte yaşın gereği bilmiyor olabilirsin. Buna rağmen film en iyi efekt ödülünü almış ve bilim kurgu filmleri için herşeyi ile bir dönüm noktası olmuştur buna konusu ve senaryosuda dahil. Film tamamı ile gerçek mekanlarda çekilmiştir geminin tasarımı bile başlı başına bir sanat eseridir. Size kalsa bunlar hiçbir şey çünkü bütün otoritelerden daha iyi biliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchLord -- 18 Ekim 2014; 17:19:16 >

• quote:

Bende yazdıklarınızı okuduktan sonra sizin anladığınızı sanmıyorum. The Thing derken 1982 yılında çekilen filmi kasıt ediyorsunuz sanmıştım siz 2011 yılında çekilen yeni filmi kasıt etmişsiniz. Buradan çıkacak sonuç yaşınızdır çok genç bir kardeşimiz olduğunuz belli. Doğrucu insanlarla hiçbir tartışmaya girilmez girilmemesi gerekir zira sizde ben ne dersem o doğrudur kafasındasınız gördüğüm kadarı ile. Alien filminde gördüğün herşey el emeğidir bilgisayar efekti diye bişi yok ki onu yapacak pc yok o tarihte yaşın gereği bilmiyor olabilirsin. Buna rağmen film en iyi efekt ödülünü almış ve bilim kurgu filmleri için herşeyi ile bir dönüm noktası olmuştur buna konusu ve senaryosuda dahil. Film tamamı ile gerçek mekanlarda çekilmiştir geminin tasarımı bile başlı başına bir sanat eseridir. Size kalsa bunlar hiçbir şey çünkü bütün otoritelerden daha iyi biliyorsunuz.

2011 yapımı filmden bahseden kim? özellikle de belirtmeme rağmen anlama kapasiteniz bu boyutta olduktan sonra sizinle tartışmanın gereksiz olduğunu fark ettim.

• venomtrk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Belgeselini bile izledim ilk film ile ilgili bulabildiğim herşeyi izledim hatta inanılmaz bir emek var gerçekten. Bu emeğe en azından istisna göstermeli filmi yada türü sevmiyorsa bile helal olsun demeli
  • Kurduğunuz cümle yanlış özellikle belirttiğiniz hiç bişi yok bana laf atmayın lütfen.

Sizden Alıntı: "Öncelikle The Thing'i yakın zamanda çıktığı için örnek olarak verdim."

Onun yerine The Thing filmi Alien filmi ile yakın tarihlerde gösterime girdiği için deseniz çok daha net olurdu anlatılmak istenen gereksiz polemiğe gerek yok güzel kardeşim. Aralarında dört yıl fark var film sektörü için yakın bir tarih sayılmaz bu bir yılda bile teknolojide neler değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchLord -- 18 Ekim 2014; 19:09:50 >
  • İlk karşılaştığımız adamı alien öldürdükten sonra tram' e binip bölüm atlıyoruz ama; orayı yüklerken save hatası veriyor böyle bir sorunla karşılşan oldu mu?

Bu hatayla karşılaşan yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigen -- 21 Ekim 2014; 16:37:17 >
  • The Thing'in yeni çekileninin sonu 1982 versiyonun başına güzel bir açıklama getiriyor. Arka arkaya izleyin bence sıkılmazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.