Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1070. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.704
Cevap
228
Favori
1.248.538
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10681069107010711072
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlasmazlik baslatinca biyle bir yazi cikiyor bilen varmi

• soccer10 S kullanıcısına yanıt
    Hangi siteden aldın?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

Aliexpresss

Aliexpress satici.black shark

O gelen paketin üzerinde vergiler yazıyor ya onun fotoğrafını çek ve aliexpress'e peşin olarak gümrük vergisini ödemene rağmen Sanyu Post ile göndermiş olduğunu ve Türkiye'ye giriş yapınca ikinci kez vergi alındığını ve onun iadesini iste..

Malzeme hic gelmediki cinde hala tasnif merkezinde islem gecikmesi doyor

75 güne kadar eline geçmezse o zaman aliexpress'te itiraz aç.. şu aliexpress'te mal postaya verildikten sonra geriye doğru sayan bir sayaç var ya o bittiğinde itiraz aç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 10 Mart 2023; 23:27:38 >
  • fat304h kullanıcısına yanıt
    150 Euro'yu geçiyor diye müşavir ile çek derler, 13-14 bin lira da vergi ve masraf toplamı olarak sana mal olur...

• Şuan da Aliexpressten alışveriş yapmak nasıl? Şu tarz montlar almak istiyorum, Türkiye'de satılmıyor bu tarz montlar olanlarında ücretleri çok uçuk. Sepette 308 TL vergi çıkıyor, ekstra başka ücret çıkar mı? Birde eskiden anlaşmazlık açınca para iadesi rahatça yapıyorlardı, şimdi nasıl peki?

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!aliexpress.com
    581.01TRY 25% OFF|Erkek peluş sıcak ceket kış düz renk dikiş gevşek hırka ceket erkek rahat uzun kollu fermuar turn aşağı yaka ceket| | - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005004929491087.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5f12406aFKon0V&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur

• Benim de 13 Mart'tan bu yana "İthalat gümrük muayenesi tamamlandı" yazıyor. Gerçi teslimat tarihi 29 Mart olarak görünüyor ama , yine de merakta kalmadım değil.

Ayrıca aldığım ürünü TR'de butik bir teknoloji firması aynı fiyata satıyormuş. Durduk yere başıma iş aldım yani. Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! 

• Arkadaşlar 275 ile başlayan gümrüğü ödenmiş kargoları ptt mi getiriyor aras mı? Farklı şeyler söylenmiş tam anlayamadım. Gümrükte uzun süre bekletiliyor mu bir de? Zaten gümrüğü ödenmiş hemen geçmesi lazım ama...

• Bir ayda en fazla 5 kargo kuralı daha geçerli mi bir de?

• Selamlar, sinotrans makzume ali express ten aylık 5 adet limiti dolduğu için kargoyu göndermiyor çok fazla para istiyor onlara ödeyemeyeceğini ilettim geri iade de etmiyorlar 70 gün bekleyip anlaşmazlık disputie ni açmalıyım? paramı geri iade alabilir miyim?

• Kizilgri kullanıcısına yanıt

Maalesef (alıcının kendi ülkesindeki) gümrükte yaşanan sorunda para güme gidiyor. Aliexpress gümrükte yaşanabilecek (işlem sayısı sınırı, yasaklı ürün vb nedenlerle takılmalar gibi) sorunlardan alıcıyı sorumlu tutuyor. Dispute açsanız bile lehinize sonuçlanmaz. Çözümü varsa siz çözeceksiniz (maliyetli de olsa). Yoksa maalesef siparişin ve paranın üstüne soğuk su...

Uzun yıllar Aliexpressten alışveriş yapmış biri olarak bilgilendireyim.

-işlem sayısı olarak aylık 5 adeti geçmeyin.

-ticari miktar veya mahiyette ürün almayın. (örneğin tek pakette dahi olsa bir üründen 20-30 tane gibi ticari sayılabilecek miktarda ya da metal dedektörü gibi ticari kullanılabilecek mahiyette)

-sim kart takılan saat, tablet, telefon gibi cihazlar yasaktır.

-tohum, sporcu takviye gıda ürünleri, kesici-delici-yanıcı-patlayıcı araç/gereç, kozmetik ürünleri, gıda, elektronik sigara vb yasaktır.

-gümrük sorunları hariç olmak üzere alıcı koruma süresi her zaman sizi korur. Süre dolduktan sonraki 10-15 gün içinde dispute açarsanız (en fazla bir hafta daha bekletilirsiniz) paranız kesinlikle iade edilir.

-Aliexpressten gelen ürünlerin gümrük işlemlerini genel olarak ülkemize girişte (Çinli firmanın büyük ortağı olduğu) sinotrans firması hallediyor. Ürün gümrükten geçince pttye teslim ediliyor ve size takip edebilmeniz için mesaj geliyor.

-"Uzun mesafeli nakliyat merkezine vardı" şeklindeki aşama ürünün genellikle gümrük muayenesi öncesi depoya gelmek üzere olduğu aşamadır. Genellikle birkaç gün içinde muayeneye girer ve gümrük muayenesinden sorunsuz geçerse teslim edilmek üzere ptt'ye geçer.

-Eğer ürün çinden çıkmadan önce sorun yaşarsa (tasnif merkezinde kaybolursa, Çin gümrüğüne takılırsa) herhangi bir sorun yaşamazsınız, bir ilerleme olmazsa dispute yoluyla iade alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 4 Nisan 2023; 0:21:28 >

• Elusnuga kullanıcısına yanıt

Genel olarak ptt getiriyor. Sinotrans çinden buraya getirip gümrüğe beyanı ve teslimi işlerini yürütüyor. Gümrükten geçince ptt alıyor ve size getiriyor. Zaten pttden mesaj almışsanız derin bir oh çekebilirsiniz. Ama mesajı sinotranstan alırsanız terlemeye başlayabilirsiniz.

• bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt
    Sağolun bilgi için sonuç almam zor sanırım, süresi dolunca anlaşmazlık açarım son çare işe yararsa yarar yaramazsa yapacak birşey kalmıyor.

• bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt

Anladım teşekkürler. Bir haftadır "arrived at linehaul office" ibaresinde bekliyor ikisi de. Normal midir? En son geçen yaz bir şey almıştım hiç böyle değildi

• Elusnuga kullanıcısına yanıt

Linehaul aşaması Genelde 2-3 gün ila bir hafta on gün arasında değişiyor. Normal sayılabilir. Benim de 2 gündür aynı durumda bir ürünüm var. Geçenlerde aldığım bir başka siparişin linehauldan sonra gümrüğe sunulması 3 gün kadar sürmüştü.

• Arkadaşlar selamlar herkese,kargo takip bilgilerimde global cainiao sitesinde ''Arrived at linehaul office'' ibaresi geçiyor daha dün tamamen çinde görülen ürün aşaması şimdi bulunduğum şehire geçmiş sadece delivered kaldı,herhangi bir yeni takip numarası atanmadı,aliexpresste baktığımda ''uzun mesafeli nakliyat merkezine vardı'' yazdığını görüyorum'' ürünüm ne alemde şuanda acaba :)

Edit:Yukarıda belirtilmiş sorularıma cevaplar,ancak direk bulunduğum şehire geldiği yazıyor cainiao sitesinde orasını anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gardanadam -- 4 Nisan 2023; 11:58:18 >
  • 
Sayfa: önceki 10681069107010711072
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.