Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle almaya devam ederseniz, toplanan vergilere bakacaklar vayyyy iyi iş yapmışız biz diyecekler.

Vergi adı altında paranızı kaptırmayın bu bozuk düzene.
  • Arkadaşlar nereye İTİRAZ edeceğiz.

Konunun ana maddesi kaynadı gitti.

Bende 11.28 tl olan ürüne 14.50 tl vergi ödedim

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Bu hükümetin yaptığı sadece kendi cebini ve yandaşlarının cebini doldurma çabası. Başka birşey değil. Yerine kim gelirse bunlar kadar zarar veremez ülkeye ondan eminim..

• Hocam ne yapacağız. Yol gösterin o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: melart

0.34 sent olan 4 farklı ürünün herbirine 11.50 tl ücret ödedim.Pakedi açmak için ayrı bir vergi birde sabit vergi alıyorlar.Ancak tek kişiden aynı kargoda birkaç şey alırsanız o zaman karlı oluyor.
    İşin garibi paketi açmadan bile gümrüğe sunma ücreti alıyorlar .1 centlik ürün alsan dahi kafadan 8₺ gümrüğe sunma,70 kuruş da damga vergisi

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

Bende haziran ayinda farkli saticilardan 5 farkli kulaklik almistim. 3 tanesi geldi ama 2sinden haber yoktu. Disput actim iade aldim öyle olunca. Baya bekledim ama. Demek ki mallar ülkeye geliyor ondan sonra kimvurduya gidiyor
    Hocam benim öğrendiğim kadarıyla UKİM de 3-4 tane ekip var. Bunlar dışarı ile bağlantılı. Genelde takipsiz gönderiler geldiği zaman ayrı bir yere alıyorlar. Tek tek içini açıyorlar. Yükte hafif, paha da ağır olduğunu anlamak için çetenin dışarıda çalışanı gelip birlikte bakıyorlar.

Sonra da bu malları sisteme bile sokmayıp çöküyorlar ve istanbul'un bir çok pasajında nakte çeviriyorlar. Muazzam paralar dönmeye başladı. Mafya da işin içerisinde. Takipsiz ama "boşver yeaaa" dedikleri kargolar anca ulaşıyordu ama o kadar birikmiş durumda ki.

Ticaret Bakanlığı hiç bir şey yapmıyor, yapmayacakta. Ve bu işin içerisinde üst kademeden insanların olduğu dedikoduları var ne kadar doğru bilmiyorum ama çökme durumu doğru.

Bu arada aliexpress'ten volume anlamında ciddi düşüşler var. Takipli yollatırsanız mutlaka gelir ama vergisi ile gelir.

Ben alışverişi almanya'daki çocukluk arkadaşımın adresine yönlendirme kararı aldım. Her yaz gelir TR'ye. Arabası ile, ailesi ile. 1 torbaya koy getir dedim. Tamam dedi.

Şimdi gelelim işin tepki göstermesine. 2013'te gezi protestoları goygoy'a çevrilmeseydi belki bir şeyler olurdu ama 15 temmuz travması da dahil olmak üzere bu ülkede mütedeyyin kesim dışında protesto edecek grup dışarı çıkmaz.

ha bu forumda Ak Parti'ye körlük derecesinde saplantılı insanlar da var. Bunlar da bu düzenden geçiniyorlar. Umarım bu körlükleri kendilerine vurur da gelip buraya "Vah yandım" derler. Zerre umurumda değil artık kendileri.

• Gülsemmi ağlasammı 😂😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mrvolkan kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Örnek olarak aklıma onlar geldi. Belki başka siteler de vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dumura Uğrayamayan Adam

Sen yenisin galiba hocam... Bi dene istersen. Artık sınırdan geçen sineğe bile vergi kesiyorlar.

Alıntıları Göster
    Valla benim diğer ülkelerde tecrübem var ana TR'de yok, olması gerekeni söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Örnek olarak aklıma onlar geldi. Belki başka siteler de vardır.
    Danimarka'da 10-150 Euro arası %25, üstü %33.5 vergi. TR'de %5633677888.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 24 Ekim 2019; 23:35:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayakbiyik

Hocam ne yapacağız. Yol gösterin o zaman.
    Satın almayın diyor arkadaşımız.

İlla alacaksanız y.dışı bağlantılı ve TR'ye gelip giden birine gönderin. Bu fahiş vergileri ödemeyin.
  • Aliexpress ülkendeki Ali babanın bakkal dükkanı değil, Dünyanın sonundaki Çinde bulunuyor,
    ne alırsan al en az 15 TL vergiden başlıyor bunun nedeni gümrük masrafı,
    Bankanın havale eft para taransfer ücreti gibi bir şey, onlar sanal iş için alırken
    Gümrükde Çin gemileri gelip Limanı çarpıp tarumar edip zarar ziyan edip gidiyor bunların masrafı alınıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Hocam benim öğrendiğim kadarıyla UKİM de 3-4 tane ekip var. Bunlar dışarı ile bağlantılı. Genelde takipsiz gönderiler geldiği zaman ayrı bir yere alıyorlar. Tek tek içini açıyorlar. Yükte hafif, paha da ağır olduğunu anlamak için çetenin dışarıda çalışanı gelip birlikte bakıyorlar.

Sonra da bu malları sisteme bile sokmayıp çöküyorlar ve istanbul'un bir çok pasajında nakte çeviriyorlar. Muazzam paralar dönmeye başladı. Mafya da işin içerisinde. Takipsiz ama "boşver yeaaa" dedikleri kargolar anca ulaşıyordu ama o kadar birikmiş durumda ki.

Ticaret Bakanlığı hiç bir şey yapmıyor, yapmayacakta. Ve bu işin içerisinde üst kademeden insanların olduğu dedikoduları var ne kadar doğru bilmiyorum ama çökme durumu doğru.

Bu arada aliexpress'ten volume anlamında ciddi düşüşler var. Takipli yollatırsanız mutlaka gelir ama vergisi ile gelir.

Ben alışverişi almanya'daki çocukluk arkadaşımın adresine yönlendirme kararı aldım. Her yaz gelir TR'ye. Arabası ile, ailesi ile. 1 torbaya koy getir dedim. Tamam dedi.

Şimdi gelelim işin tepki göstermesine. 2013'te gezi protestoları goygoy'a çevrilmeseydi belki bir şeyler olurdu ama 15 temmuz travması da dahil olmak üzere bu ülkede mütedeyyin kesim dışında protesto edecek grup dışarı çıkmaz.

ha bu forumda Ak Parti'ye körlük derecesinde saplantılı insanlar da var. Bunlar da bu düzenden geçiniyorlar. Umarım bu körlükleri kendilerine vurur da gelip buraya "Vah yandım" derler. Zerre umurumda değil artık kendileri.

Alıntıları Göster
    artık vurmaya başladı bence bir çok AK PARTİ'li tanıdıklarım , kandırılmışız demeye başladı
    bende daha beter olun diyip gülüyorum

eğer bu takipsiz gelen ürünlerdeki dediğiniz olay doğruysa haram zıkkım olsun
    çocukları dahil tüm sülalesinden çıksın

• 2 ₺lik üründe alsan 300 Tl lik üründe alsan 14.52₺ gümrük vergisi gayet normal, ufak şeyleri isipariş etmeyin içerden alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 26 Ekim 2019; 15:22:49 >
  • Satıcıların topdan getirtmesi ve yurt içinde dağıtması ürünü ucuza maaledecektir, şu an yerli sitelerde çok ucuza ürünler var ne gereği var bireysel çine sipariş veriyosun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Satıcıların topdan getirtmesi ve yurt içinde dağıtması ürünü ucuza maaledecektir, şu an yerli sitelerde çok ucuza ürünler var ne gereği var bireysel çine sipariş veriyosun ?
    Ne diyorsun arkadaşım sen?

Satıcı toptan getirdi diyelim. 1 dolarlık ürünü 1.2 dolara satmayacak ki.

Hangi kablo 1.2 dolar? Hadi aradaki gümrük masraflarını da katalım.

1 dolarlık ürüne 49 TL isteyen esnafa mı güveneceğim he ?

İyice körleşmişsiniz!

Neden bireysel vermeyelim? 1'e 10 kim kazanıyor bu devirde. Şu zihniyetinizi değiştirin artık ya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 25 Ekim 2019; 16:46:7 >
  • gümrük sunum ücreti vergiler dahil 5.40 idi onada mı zam yapmışlar bugün 1 siparişim geldi 14.50tl aldığımda kırılmaz cam
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Şu han veya pasajların isimlerini alabilir miyiz?

Bu arada vergi, hırsızlık vb. şikayetleriniz için: http://istanbul.china-consulate.org/tur/
    "bize ulaşın" linkini kullanabilirsiniz.

Ek: İspatlanmayan iddia iftira olur. Genel olarak PTT çalışanlarının (taşeronlar hariç) böyle bir işe gireceğini zannetmiyorum. Zaten damat zarf olayını gündeme getirdikten hemen sonra ptt genel müdürü Bozgeyik görevinden alınmıştı. Amaç damadın etrafındakilerin istediği gibi at koşturmasını sağlamaktı.
    Fakat gümrükçüler konusunda birşey diyemem çünkü birkaç ayda bir yolsuzluk olayı ile gündeme geliyorlar.
    Elinizde somut birşey varsa EGMye ihbar edin, örtbas edeceklerini zannetmiyorum. Bu iktidar gidince dosyalar yeniden açılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 26 Ekim 2019; 15:30:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maleguard

hocam sonucu banada söyleyebilir misin geldiğinde 217tl lik bi alışverişim oldu hangimizin önce gelirse haber etsin
    Kardeş benim kargonun günahı belli olmuş geçen sormuştun 279 tl almış olduğum ürün nasıl bir vergilendirme yapmışlar anlamadım %20 yi göze almıştım

Gümrük Vergisi 5.71 TL
    Damga Vergisi 0.7 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti 8.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti 0.0 TL
    Toplam 14.41 TL

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.