< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 16 Kasım 2019; 11:23:16 > |
Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (10. sayfa)
-
-
Bu konuda açık var ve deli vurgun yapıyorlar haberlerde çıkar yakında
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Gumruk sunum ücreti ve bir şey daha vardı minimum 12-13 tl gelecek zaten.
Üstünde 8 dolar yazan 24 dolara aldigim band4 e 20.43 TL ödedim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
vergiye karşı değilimde saçma sapan sistemleri cidden keşke bankalarka anlaşma yapıp %20 kesinti yapsalardı daha mantıklı olurdu..1 tl lik ürüne 15 tl lik vegi çıkması çok saçma..
son yıllarda postacılar aliexpresse çalışmaktan canları çıkıyordu işe yaradı bıçak gibi kesildi bu vergi olayından sonra, devletin elini ayağını öpecek esnaf veya ptt çalışını doludur memnun olan kesimde var yani cılkı çıkmıştı son seneler 15 yaşında çocuk bile babasının kartıyla alışveriş yapıyordu çinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ekim 2020; 13:58:41 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemvergiye karşı değilimde saçma sapan sistemleri cidden keşke bankalarka anlaşma yapıp %20 kesinti yapsalardı daha mantıklı olurdu..1 tl lik ürüne 15 tl lik vegi çıkması çok saçma..
son yıllarda postacılar aliexpresse çalışmaktan canları çıkıyordu işe yaradı bıçak gibi kesildi bu vergi olayından sonra, devletin elini ayağını öpecek esnaf veya ptt çalışını doludur memnun olan kesimde var yani cılkı çıkmıştı son seneler 15 yaşında çocuk bile babasının kartıyla alışveriş yapıyordu çinden.
En geç 3 haftada Türkiye ye geliyor 3 ayda Türkiye deki işletmeden kıpırdamıyor
-
bugün bana da soktular bunun gibi bir kazık. geçen ay 0,83$a / 6,37 TL'ye kablo aldım. kapıda ise 16,37 TL vergi ödedim.
yani damga vergisi ve gümrük sunumunu düşünce, ürüne 6,37 TL, vergisine ise 7,57 TL ödemiş oldum. 1 dolarlık ürüne bunu yazdılarsa, gelmesini beklediğim 150 dolarlık ürüne kaç para isteyecekler acaba. allah bunların belasını versin, haram zehir zıkkım olsun inşallah.
-
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmachtEn geç 3 haftada Türkiye ye geliyor 3 ayda Türkiye deki işletmeden kıpırdamıyor
Alıntıları GösterHavaleli bir şey alınabilir mi(50x50x40) fiyatı 150-200$ civarı. Vergisini en fazla %40 keserler diye düşünüyorum ama sorun geçer mi? Yasaklı listesinde değil, bir veya iki adet, araba parçası gibi ticari algılanacak bir şey de değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .T. -- 7 Ekim 2020; 14:36:16 > -
Bir de şunu soracağım: özel kargo şirketleri mi ptt mi? Özel kargo şirketi ile gelip, ürün gümrüğe takılırsa vekalet vermemiz gerekiyormuş. Gümrüğe takılan malı çekme konusunda onlar mı daha başarılı olur, yoksa kendimiz gidip almaya çalışsak biz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .T. -- 7 Ekim 2020; 14:35:13 > -
Sunum ucreti denilen bir gaspetme olayi vergiden ziyade sikinti. Bos pakete dahi sunum 12-13 TL sunum ucreti oduyorsunuz. Sen zaten kargo teslimatindan para kazaniyorsun, vergini de aliyorsun, e ne bu sunum sacmaligi? Sadece ama sadece, b*k ettikleri ekonomiyi insanlarin ozgurluklerini kisitlayarak duz mantikla duzeltmeye calismalari sonucu koymuslar bu sacmaligi. Amac alisveris yaptirmamak. 3 yasindaki yegenim daha mantikli dusunur, pehh.
-
14 lira geldiyse şükür edin şu an minimum 20 lira alınıyor, 50 kuruşluk üründe alsanız en az 20 lira ücreti mevcut.
-
Bence de haklısın. İnsafsızlık. Daha adil vergi sistemi olmalı.quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemvergiye karşı değilimde saçma sapan sistemleri cidden keşke bankalarka anlaşma yapıp %20 kesinti yapsalardı daha mantıklı olurdu..1 tl lik ürüne 15 tl lik vegi çıkması çok saçma..
Bu arada 11 ay önceki konuya neden yanıt yazdın dostum.
@lazer__ biliyor mu konuyu, ona da sorayım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Bence de haklısın. İnsafsızlık. Daha adil vergi sistemi olmalı.
Bu arada 11 ay önceki konuya neden yanıt yazdın dostum.
@lazer__ biliyor mu konuyu, ona da sorayım.
Alıntıları GösterKero yine şaşırtmadı. Lafa geldi mi "memurlar yatıyor" , lafa geldi mi "Çin alışverişleri yüzünden ptt memurları perişan oldu." Vah vah tüh tüh
Bunların hasedi kıskançlığı bitmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 8 Ekim 2020; 12:55:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yoo suriyeli afgan pakistanli müslimlere vergi kesilmiyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X