Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çin atasözü der ki "Makata duhul olan şemsiye açılmaz"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

Customs olarak geldiği için öyle, gift olarak gelse vergi ödemezdin diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Sen yenisin galiba hocam... Bi dene istersen. Artık sınırdan geçen sineğe bile vergi kesiyorlar.

• Son 3-4 aydır Aliexpress den sipariş ettiğim 4 adet ufak tefek takipsiz siparişlerimin hiç birsi bana ulaşmadı. Mecburen süre dolunca hepsinin para iadelerini aldım.
    Para iadelerini talep ederken inanın utandım ve vicdan azabı yaşadım. Satıcıların suçu yok, hepsi senelerdir alışveriş yaptığım güvenilir dükkanlar.
    Ne oluyorsa, takipsiz kargolar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kaybolup gelmiyor.
    Sanırım yakında Aliexpress takipsiz kargoları Türkiye’ye göndermeyi yasaklayacak.. Bu konuda çok şikayet var..
    Şimdi takipli olarak sipariş vermeye bile çekiniyorum. Kafalarına göre orantısız ve yüksek vergiler çıkma ihtimali de çok yüksek..
    Aliexpress’in Türkiye’ye ofis açması belki çözüm olur, ama ona da müsade etmezler..

• Zamanında vergi sınırına girmesin diye ürün tutarı rastgele düşük yazdırıldığı için artık ürün indirim zamanına bile denk gelse adam düşük yazılmış olabilir diye farklı değer üzerinden hesap yapabilir.

Ben de 50 tl bir ürün istedim, 14,5 tl görünüyor vergi gönderi takip sayfasında. Muhtemelen minimum tutar bu oldu arkadaşların yazdığı gibi.

Benim merak ettiğim hem gümrük hem kdv mi olacak bu değerin üstünde alırsak, yani %18+%18 şeklinde mi?
  • Eylem yapılmadığı sürece bu şekilde devam edicek. Daha bunlar başlangıç, Biz tecavüze razı geldiğimiz sürece bu böyle devam edecek... O yüzden bize iyi oluyor müstehaktır. İnşallah vergileri dahada çok arttırırlar, Firmaların ve zenginlerin vergisini biraz daha düşürürler inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 24 Ekim 2019; 9:35:18 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Bende haziran ayinda farkli saticilardan 5 farkli kulaklik almistim. 3 tanesi geldi ama 2sinden haber yoktu. Disput actim iade aldim öyle olunca. Baya bekledim ama. Demek ki mallar ülkeye geliyor ondan sonra kimvurduya gidiyor

• Müstahak bence bize, biraz daha yükseltsinler gümrük vergilerini.
  • Defalarca konuştuk bunları.. kısa bir cümle söyleyeceğim bütün bu olayı özetleyen.. OY VERMEYİN arkadaşlar..çevrenizde de hala körü körüne bunlara oy atan sığırlar varsa ya durumun vahametini izah edip yanlıştan dönmesini sağlayın ya da o insanlarla ilişkiyi kökünden kesin..

Önümüzdeki genel seçim ülkenin kaderini belirleyecek.. ya hepten batacağız ya da aydınlığa çıkacağız..

Bakın Lübnan kaç gündür sokakta.. artan vergiler yüzünden.. insanlar hakkını arıyor.. bizim millet barış pınarı harekatı ile meditasyon yapıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 24 Ekim 2019; 9:41:35 >
  • Maleguard kullanıcısına yanıt
    hocam arabada kaldı atmadıysam bakıp hbr veririm.
  • Bu ülkenin yönetimini devlet adamlarından koparıp almaları üzerinden çok zaman geçti biliyorsunuz.

Ülkeyi yönetenleri açıklıyorum; 24 ayar fiyatına 22 ayar bilezik satan eski sarraflar, onlarca taksi hattı olanlar, devlet ihalelerinden köşeyi dönen eski mütahitler, yeni ürünleri fahiş satabilen bu yüzden yerli üretimi yok etmeye yeminli ithalatçılar, anlaşmazlıklar üzerinden pusuda bekleyip emiklenen ve bu yüzden yasalarda çözümü üretmeye ayak direyen bürokrasi ve hukuk.

Yani komşusunu, çevresini, tuttuğunu becermeyi erdem sayan senin benim, anamızdan babamızdan ögrendiğimiz kültürümüz.

Sorunu uzakta arama!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 24 Ekim 2019; 9:50:5 >
  • Valla ben de iki sefer 5 liraya aldığım ürünlere 11 tl vergi ödeyince artık ucuz ürün almanın manası olmadığını anladım.

Geçen kulaklık aldım. Kutunun üzerinde 2 dolar yazıyordu. Toplam 14,5 TL vergi ödedim.

Çoğu gümrüğe sunum ücreti. Bu bildiğin haraç yani. Vergi falan değil.
  • 0.34 sent olan 4 farklı ürünün herbirine 11.50 tl ücret ödedim.Pakedi açmak için ayrı bir vergi birde sabit vergi alıyorlar.Ancak tek kişiden aynı kargoda birkaç şey alırsanız o zaman karlı oluyor.
  • aliexpressden 10 senedir birşeyler alırdım şimdiye kadar 1000 alışverişim oldu gerekli gereksiz alır gelmesini heyecanla beklerdim.
    bu zamana kadar herşey geldi son maliye bakanı çokomelli vergiyi tabana yaycaz demesinden sonra 10 kargom gelmedi

bende 1 dolarlık ürüne 14 tl ödedim artık alışverişi kestim birşey almıyorum artık

bunun için etkinlik düzenleyip tüm herkez imzasını atmalı cimere toplu halde yazmalı
  • Aliexpress bitti diyebilir miyiz ? 4 liralik seye 12 lira vergi odedim gecen ay.

• Para lazım para.
  • Kaçıncı konu bu ben bilmiyorum. Arkadaşım en az 11 tl vergi çıkar boş paket gelse bile. Almayın artık, ben almıyorum.
  • Son zamanlarda çok değişiklik oldu, 6 ay önce toplam 15 TL ödedim şimdi geldi 37 TL ödemesi kullanmamızı istemiyorlar bence
  • 28 günce önce bir kablo sipariş ettim ve halen gelmedi..
  • tugays77 kullanıcısına yanıt
    ben 2 tane aldım kordon, 15tl gümrük verdim
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Birde şöyle bir durum var gelecek olan bu vergilerde nasıl bir iyileştirme yapacak. Zira Ecevit ten sonra kurtarıcı olarak gelen AKP Ecevit in çıkardığı ötv den emeklilik yaşına bir geri çekme yapmadı hatta üstüne ekledi.

Siyaset ve parti işleri yandaşlarını destekçilerini koruyan sistemler. Bakalım bi gün düzelecekmi...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.