Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PizzaMuffin

oda birsey mi orta sinif bile araba almiyporsun aldigin arabaninin 1.5 katini devlete oduyorsun ve odedigin kdv nin otv sini oduyorsun onu bile icine katmislar fazla kimsede bilmiyor verginin vergisi nedir anlamis degilim. Su almanlara odedigim vergilerin son kurusuna kadar helal olsun ya utanmadan birde burada cikip almanyada cok vergi aliyorlar diyorlar evet aliyorlar ama onlar sana yol su ferahlik olarak geri donuyor bizde veriyorsun verdigin vergiler sana geri vergi olarak donuyor o.O
    Daha mtv ye zam gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

düşün bir ürün alıyorsun vergisi ana ürün maliyetinden daha yüksek.
    Çin in üretip kâr+kargo ücretini koyup bize gonderdigi üründen daha fazlasını bizim devlet kazaniyor, hem de kılını kıpırdatmadan.

Bu ülkede neden üretim olmuyor neden olsun neden üretime teşvik etsin devletimiz ki?

Oturduğu yerden devlete ciddi paralar geliyor, Çin in çalışıp üretip Turkiyeye gönderdiği üründen, amerikanin üretip gönderdiği telefondan, Almanyanin üretip gönderdiği otomobilden, o ülkelerin kazandigindan daha fazlasını bizim devletimiz kazanıyor, üretime gerek var mi sizce?

Hani hep dalga geçiyoruz ya hava vergisi nefes vergisi yaşama vergisi diye, şaka değil bu ülkenin insani bu memlekette yaşadığı ve nefes aldığı için yerkuredeki en ağır vergileri ödüyor, sırf bu ülkede doğduğu dogmak zorunda kaldığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 23 Ekim 2019; 20:21:41 >

• o parayı ödemelisin saray sana görev yükümlülüklerini yerine getirmenden dolayı müteşekkir.
  • Aynısını dün yaşadım 4 kuruş daha az ödemişim ve benim ürünüm 1 dolardı sizindi 0.20 dolar gözüküyor vergi kısmının daha az olması gerekirdi. Sunum ücreti tamamen saçmalık hem kargomu kontrol ediyorlar hem de bunun bedelini bana ödetiyorlar
  • Vergilendirmenin olmadığı bir kaç ay önce Aliexpress'den 0.92 TL (doksan iki kuruşa) defter etiketi siparişi vermiştim. Geçen aylarda ürün geldi ve 92 kuruşluk ürüne 11 küsür lira vergi ödedim.
  • Ben HARAM ZIKKIM ediyorum çünkü işci adamim yıl ortasinda vergiye dilimine giriyorum o zaman da ZEHİR ZIKKIM ediyorum emeği geçenlere...

• postacı bile bana telefon kabını verirken sitem ediyordu telefon kapağına 15 lira vergi mi olur diye. Vergi dediğin şey %20 ama su gümrük sunma hukuksuzluğu canımı çok sıkıyor!
  • E çok az almışlar. En az %90 vergi almaları lazım.
  • geçen yine batı bizi kıskanıyor...
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Sanki takipsiz cebinden çıkıyor. Öyle bir şey olursa yine tartışma açıp paranı geri alıyorsun ki ben çokça sipariş ettim hepsi de geldi gelmeyen olmadı. En sakat takipsizi kapının önünde bulmuştum biri alsa alırdı o yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 10 liralık hafıza kartı aldim,14.5 lira vergi ödedim bugün

• Yurtdışından ürün alacağınızda gümrüğünü de sizin yerinize öderek, gümrüklü olarak gönderen sitelerden alışveriş yapın. Amazon, hepsiburada gibi siteler gümrüklü satış yapıyor. Ebay, Aliexpress gibi siteler gümrüksüz gönderim yaptığı için ürün geldiğinde kontrol ediliyor ve kontrol etme ücreti alınıyor.
    Gümrüklü gelen paketlerde bu işlem yapılmaz. Dolayısı ile 20 centlik bi urun aldığınızda geldiği yere bağlı 24 ya da 25 cent ödersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından alışveriş yapmak resmi olarak yasaklanmasa da vergiler, kargonun ulaşmaması gibi sebepler yüzünden artık yurtdışından ürün almak hayal oldu. Yasaklardan dolayı Wikipedia’ya giremiyorum bilgilenemiyorum, bookinge giremiyorum otel rezervasyonu yapamıyorum, paypal ile ödeme yapamıyorum, aşırı vergilerden dolayı yurtdışından ürün sipariş edemiyorum. offfffff.

• Kosepti yanlış anlamışsın. 250TL'lik mal alacaksın. Çok abartmadan değerini düşük gösterteceksin. 150TL mesela. Cüzi bir vergi öder alırsın.

5TL-10TL'lik mal alınca 5TL zaten kafadan "gümrükleme zıttırı damga bıddırısı" diye bir vergi alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahaan

Yurtdışından alışveriş yapmak resmi olarak yasaklanmasa da vergiler, kargonun ulaşmaması gibi sebepler yüzünden artık yurtdışından ürün almak hayal oldu. Yasaklardan dolayı Wikipedia’ya giremiyorum bilgilenemiyorum, bookinge giremiyorum otel rezervasyonu yapamıyorum, paypal ile ödeme yapamıyorum, aşırı vergilerden dolayı yurtdışından ürün sipariş edemiyorum. offfffff.
    Paypal de çalışıyor, booking'de. Opera yükle. VPN'i aktive et. Booking de çalışır, Wikipedia'ya da girersin. Bu tarz konularda bizim devleti sallama eşiğini 2000'lerin başında aştık. 19 yıldır hala devletin yaklaşımının değişmesini bekliyorsan, o senin naifliğin.

Paypal için de biraz dolambaçlı bir yol mevcut. Yurtdışı merkezli sanal kart al. 10 Euro yüklemen yeterli. Bu sanal kartın bağlı olduğu banka hangi ülke menşeli onu önceden öğren. Benim aldığım sanal kart Malta merkezli idi. Sonra Paypal'in o ülkedeki sitesine üye ol. Üye olurken bu sanal kartı tanıt. İkinci kart olarak Türk kartını tanıt. Sonra sanal kartı paypal hesabından sil. Al sana paypal.

Sanal kartı neden sil diyorum, bir süre sonra paypal kartın sanal kart olduğunu anlıyor. Bu kartla paypal ile alışveriş yapma. Ben yaptım. Bir süre sonra şüpheli hesap konumuna düştüm. Düzelttirmek için mail atmam falan gerekti.

Sanal kartına yüklediğin parayı başka herhangi bir sitede (mesela amazon) kullanabilirsin.

-------------------------

Benim alışveriş yöntemim genelde yurtdışında yaşayanlara askıntı olmak şeklinde. Buradan alıyorum, onlara gönderiyorum. Bavulda geliyor. Bizi 1970'ler yöntemlerinin dijital versiyonlarına düşürenler utansın.

• Bende bugun teslim aldım 183 liralık ürüne 15 lira verdim

• Kısaca yurt dışı alışverişi yapmayın . Gemiciklerle birilerinin getirdiği vergilendirilmiş mallara mahkum olun denmek istenmekte

• vatan hayini birde şikayet edecekmiş
    bir mermi kaç para haberin var mı senin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Yurtdışından ürün alacağınızda gümrüğünü de sizin yerinize öderek, gümrüklü olarak gönderen sitelerden alışveriş yapın. Amazon, hepsiburada gibi siteler gümrüklü satış yapıyor. Ebay, Aliexpress gibi siteler gümrüksüz gönderim yaptığı için ürün geldiğinde kontrol ediliyor ve kontrol etme ücreti alınıyor.
    Gümrüklü gelen paketlerde bu işlem yapılmaz. Dolayısı ile 20 centlik bi urun aldığınızda geldiği yere bağlı 24 ya da 25 cent ödersiniz.
    Aaa gerçekten mi?

O yüzden hepsiburada "yurtdışından" diye kategori açtı çok ilginç bir zamanlama ile.

Baseus'un 1 dolarlık ürünlerine HB 29.90 diye fiyat çekiyor.

Denemesi bedava girin bakın. Hatta aynı kablo şu anda 0.01$ promosyon. Eğer bu lanet olası vergi olmasa ben bu kablodan almıştım belki 3-4 tane kendi kullanımım, anneme kardeşime vermek için.

Eee şimdi ne oldu peki? Devlet diyor ki git buralardan al 1 dolar neresi 30 TL neresi.

İnadına almayacağım. Hiç bir ülkede böyle fahiş vergi sistemi yoktur. Oransal vergiler vardır. Bu resmen soygundur!

• sorix kullanıcısına yanıt
    hocam sonucu banada söyleyebilir misin geldiğinde 217tl lik bi alışverişim oldu hangimizin önce gelirse haber etsin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.