Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takipli bir 10 dolarlık ürün ptt üzerinden sorgulayınca ne kadar vergi ödeyeceğime ulaşamıyorum 17track dan sorgulayınca ptt ilçe subesinde gözüküyor . Ne kadar vergi ödediğimi bi kaç güne yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    aslında nefes alma vergisi şuan var.

bknz gss prim borcu

devlet diyorki sen çalışıp bana vergi ödemiyorsun kardeşim, bu topraklarda nefes aldığın için bana aylık para vereceksin, senin işsşiz olmanda umrumda değil ailende para var gibi duruyor senin yerine anan baban ödesin
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Hastalıkta ve sağlıkta, çocuklukta ve yaşlılıkta vergi ödemeye razı olmasan da sizi vatandaş ve devlet ilan ediyorum çünkü Türkiye'de dünyaya geliyorsun.

Sosyal devlet anlayışı bazen bizim önümüzdeki bir engel mi veya geride bırakan bir şey mi diye düşünüyorum. Bizim sistemimizin yetiştirdiği insanlar şark kurnazı ve kısa günün kârını çıkaran, yarın için yaşamayan, faniliği öcüleştirirken zevklerinden geri de kalmayan eğitimsiz bir kitle. Bu kitleyi daha da tembelliğe alıştırmak ne denli doğru? Üstelik, mafya gibi her önüne gelenden sağlık adı altında nefes alma vergisi talep etmek ve vermeme imkanı bırakmamak nasıl bir ucuz despotizm ürünüdür?

Sağlık sistemi böyle mi çözülüyor? Benim ihtiyacım olan ilaç ve bakımları devlet çoğu zaman karşılamadı ama ne hikmetse ömür boyu ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Ne denir ki?

• Ben de dün teslim aldım 120TL’lik ürüne 11TL vergi ödedim. Kime ne geçirsek mantığıyla mı çalışıyor bu sistem ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamam eyvallah ülke berbat durumda da gidip şöyle saçma saçma şeylere mevduatı bilmeden konu açmayın. Gidin daha önemli konulara odaklanın. Ciddi ciddi 5-10 liranın derdinde millet ya sabır. Bu mevduat heryerde aynı, diğer ülkede de olsan böyle olacaktı. Daha bunu bilmeyen bi forum dolusu insan gelmiş burada birbirini pohpohluyor.

Hiç birinizde mi akıl yok? x TL ürün altındaki kargo ne de olsa çok ucuz bunun gümrüğü veya vergisi olamaz diye bir şey olsa tüm dünya birbirine anahtarlık gönderir. Sıkıysa açın kargo şirketi dünyanın öteki ucuna anahtarlık gönderin bundan da 1 tl ücret alın bakalım ne olacak. işin içinde o kadar harcama ve vergi kalemi var ki(tekrar ediyorum her ülke için böyle) buraya yazmaya üşeniyorum.

Vergilendirme sadece ürünün fiyatı üzerinden olmaz, bunun ağırlığı da var. ANAHTARLIK DAHİ OLSA taban değeri var. Madem öyle o mantıkla gidin dünyanın öbür ucuna nerdeyse beleşe döküman gönderin ne de olsa kağıt ne olacak dimi?

Gün geçtikçe bu forumdan ümidimi kaybediyorum. Ülkenin içine edilmiş adamın düştüğü derde bak

• Merhabalar,

Ürünün ağırlığı alt limiti demissiniz bende konunum başında belirttim zaten alt limit bu mu yoksa diye buysa hb'daki 25tl ürüne neden 5tl vergi çıkıyor diye yazdim. Ağırlık olarakta hb'daki ürün note 8 telefon kabiydi benim aldığım ürün ise ekteki şeffaf koruyucu. Ayriyetten düştüğü şeye bak ülkedeki başka dertler var demissin.
    Şuanda trend 2deki konu "oda arkadaşımın leş gibi kokması" başlıklı konu bence bu yorumunu o başlığın altına yaomalisin. Burada ben ne yapılabilir alt limit buysa neden hb'dada 5tl çıkıyor diye sorumun cevabını arıyorum kaldı ki suanda 4 siparişim daha transfer halinde onlar içinde sormuş olduğum bir soru bu.

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi

• W00DPECKER kullanıcısına yanıt
    Bunu bende göremiyorum bomboş sayfa çıkıyor hepsinde almış olduğum ürünün takibini girince boş sayfa çıkıyor madem boş sayfa çıkcak neden takip sistemi koydunuz.

• Halkın mutlu olabileceği her konuya el atıp bozmak gibi bir huyları var. Sizin neyinize alışveriş 😁😁

• Adamlar kafalarına göre vergi çıkarıyor bariz olarak. Kendime bir bluetooth kulaklık almıştım 116 TL'ye, 54 TL vergi çıkarttılar. Siparişimden 2 gün sonra eşime de aynı üründen sipariş geçmiştim. Ona da 14,5 TL vergi çıktı. Aynı ürün, aynı paket, aynı bilgi, farklı vergi. Kime ne tutturursalar.
  • 110 TL ye Bluetooth kulaklık aldım bakalım kaç TL vergi çıkacak?

• Bende 30TL lik ürün aldım. Vergilerle 45TL ye geldi. Güzel para

• Her gelen ufak kargolara ortalama 11 tl civarında bir para ödüyoruz şirket için ne kadarlık kısımı vergi artık kestiremiyoruz.
  • Bu vergi değil ki, yüz görümlüğü.
  • bu kanun çıktığından beri tek bir ürün sipariş etmedim. Sizede tavsiye ederim.Ne zamanmı sipariş ederim...Bir şeyler değişince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crashlone -- 22 Ekim 2019; 10:39:9 >
  • Crashlone kullanıcısına yanıt
    Türkiyede kesinlikle bulunmayan bazı ürünleri almam gerekti, özel şekilli vida gibi. Ama eskiden ayda 10 sipariş verirken 1e indi.
    Geri kalan 9unu buradan mı alıyorum? Hayır, parayı yastık altı yapıyorum döviz olarak. Devran eninde sonunda dönecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enizam -- 22 Ekim 2019; 11:12:28 >
  • Benimde 70tl aldığım ürüne 15.6tl vergi yazmışlar. Herhangi bir standartı yok,kafalarına göre vergi yazıyorlar.Eskiden her şeyi aliden alırken şu vergi yüzünden anca ülkede olmayan ürünleri alır oldum.Devlet eninde sonunda ...
  • 6.6 motorlu Maybach ne kadar benzin yakıyo haberin var mı senin?

Biz vatandaşlar olarak kuru ekmek yiyip böyle vergiler ödeyeceğiz ki maybach'ın karnı acıkmasın.
  • Bende 21 tllik alışverişe 18 tl haraç ödedim
    Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi

• Haksızca aldıkları tüm paralar haram olsunnnnnn.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.