Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz günlerde mı band 4 için aliexpressten ekran koruyucu sipariş ettim. Fiyat olarak 5.1₺ 'di bende kuponla aldım 2.4₺ ödeme yaptım. Çinden Türkiye'ye ücretsiz olarak gelecekti fakat 35gun sonra ptt kargoyu getirdi evdede ben olmadığından annem almış paketi 14.52₺ ödeme yapmış kaldiki paket üzerinde de 0.20$ Fiyat yazılmış. Artık yurtdışı tüm ürünlerden vergi alınacağını biliyorum ama bu işte nasıl bir % lik vergi hesaplaması var anlayamadım. Buna itiraz hakkımız yok mu yada herşeyden alincak en düşük vergi bu mudur? Az önce Hepsiburadanın yurtdışı sayfası varmış ordan 25tllik bir ürünü sepeti ekledim ödeme kısmında bana 5tl gumruk vergisi çıkarttı nasıl oluyor bu iş birisi açıklayabilir mı?

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisiu

• Dünyanın en saçma vergilendirme sisteminin bir örneğidir . Kız arkadaşım Peru'da yaşadığından birbirimize kargo göndermekte çok sorun yaşıyoruz . O yüzden genelde Aliexpress , Amazon gibi siteler üzerinden hediyeler gönderiyoruz. Gerçi bu da ap ayrı sorun 10 Eylül'de ki doğum günüm için gönderdiği hediye 18 Ekimde elime ulaştı :)

5 USD = 32 Liralık bir ürüne nasıl oluyorda nerdeyse %50 si olarak 15 liralık gümrük vergisi kesilebiiyor ? Gelen de maddi olarak öyle çok büyük bir şey değil fotoğrafta gördüğünüz ufak anahtarlık o kadar . Yani bu nasıl kan emiciliktir anlamış değilim .

Senin aldığın şeyin fiyatını gümrük memeru 29 lira olarak hesaplanmış
    Orada üstünde yazan hep yanlış olduğundan gümrük memuru karar veriyor oldigin şeyin değerine itiraz edebilirsin ödeme Kanitlariyla vs. 9.18 tlye düşürebilirsiniz aradaki farkı iade ediyorlardı galiba forumda bunla ilgili bir konu var
    Paypal de çalışıyor, booking'de. Opera yükle. VPN'i aktive et. Booking de çalışır, Wikipedia'ya da girersin. Bu tarz konularda bizim devleti sallama eşiğini 2000'lerin başında aştık. 19 yıldır hala devletin yaklaşımının değişmesini bekliyorsan, o senin naifliğin.

Paypal için de biraz dolambaçlı bir yol mevcut. Yurtdışı merkezli sanal kart al. 10 Euro yüklemen yeterli. Bu sanal kartın bağlı olduğu banka hangi ülke menşeli onu önceden öğren. Benim aldığım sanal kart Malta merkezli idi. Sonra Paypal'in o ülkedeki sitesine üye ol. Üye olurken bu sanal kartı tanıt. İkinci kart olarak Türk kartını tanıt. Sonra sanal kartı paypal hesabından sil. Al sana paypal.

Sanal kartı neden sil diyorum, bir süre sonra paypal kartın sanal kart olduğunu anlıyor. Bu kartla paypal ile alışveriş yapma. Ben yaptım. Bir süre sonra şüpheli hesap konumuna düştüm. Düzelttirmek için mail atmam falan gerekti.

Sanal kartına yüklediğin parayı başka herhangi bir sitede (mesela amazon) kullanabilirsin.

-------------------------

Benim alışveriş yöntemim genelde yurtdışında yaşayanlara askıntı olmak şeklinde. Buradan alıyorum, onlara gönderiyorum. Bavulda geliyor. Bizi 1970'ler yöntemlerinin dijital versiyonlarına düşürenler utansın.
  • Senin aldığın şeyin fiyatını gümrük memeru 29 lira olarak hesaplanmış
    Orada üstünde yazan hep yanlış olduğundan gümrük memuru karar veriyor oldigin şeyin değerine itiraz edebilirsin ödeme Kanitlariyla vs. 9.18 tlye düşürebilirsiniz aradaki farkı iade ediyorlardı galiba forumda bunla ilgili bir konu var
  • Büyüklerimiz 500 araçlık konvoyla gezmesin mi yani nedir talebin? Ortamlarda dünya lideri diyoruz vatandaş olarak 1 liralık ürüne o kadar vergi ödeyeceğiz ki şanımız yürüsün.
  • Allah'tan 3 5 dolarlık bir şey almamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

Senin aldığın şeyin fiyatını gümrük memeru 29 lira olarak hesaplanmış
    Hocam bunu nasıl yapabilirim insanın zoruna gidiyor açıkçası kart detayı aliexpress ödediğim tutar hepsi belli zaten
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Aradaki 5 liradan fazlası yol masrafı olur iade için uğraşmak gerekirse. Haram olsun demek lazım her fırsatta. Yüzük sıksın.
  • gümrük sunum 8 olmuş vay be
  • Dünyanın en saçma vergilendirme sisteminin bir örneğidir . Kız arkadaşım Peru'da yaşadığından birbirimize kargo göndermekte çok sorun yaşıyoruz . O yüzden genelde Aliexpress , Amazon gibi siteler üzerinden hediyeler gönderiyoruz. Gerçi bu da ap ayrı sorun 10 Eylül'de ki doğum günüm için gönderdiği hediye 18 Ekimde elime ulaştı :)

5 USD = 32 Liralık bir ürüne nasıl oluyorda nerdeyse %50 si olarak 15 liralık gümrük vergisi kesilebiiyor ? Gelen de maddi olarak öyle çok büyük bir şey değil fotoğrafta gördüğünüz ufak anahtarlık o kadar . Yani bu nasıl kan emiciliktir anlamış değilim .

• Vay be eskiden bi ton şey almıştım, vergi bayağı düşüktü, ne hale gelmiş... yazık bu ülkenin insanlarına, yakında hava alma vergisi çıkaracaklar...
  • Hemen açıklayayım, daha önce sn bakan uçana kaçana yapıştıracağız dediğinde, gümrük bu yükün altından kalkamaz 0-20 euro arasına maktu vergi getirecekler demiştim, dediğim de oldu. O kısıma ister 15 ister 20 yazsalar, kesilen vergi ek gümrük listelerine girmezse (ötv kdv) standart olarak alınıyor.

Adil mi değil ama ülkemizde ne adil ki zaten?
  • Bende 4 dolarlik bisey alcaktim bunun vergisi de 20 lira falan cikar heralde. Ulkede satilsa burdan alalim ama yokki arkadas
  • Arkadaslar merhaba ben apple watch icin kordon siparis edicem 21 tl fiyati var buna gumruk vergisi ne gelir dediğiniz rakamlar gelicekse almayayim daha iyi bilen aydinlatabilir mi
  • Benzer durum benimde başıma geldi ne yazıkki taban fiyatı uygulaması var isterseniz 1 kuruşluk ürün satın alın o vergiyi talep ediyorlar ki benim verdiğim sipariş o kanun çıkmadan önceydi kargoyuda kasıtlı olarak vergi almak için gümrükte beklettiklerini düşünüyorum
  • Vergi almayın demiyoruz.
    Biraz insaf
  • Az bile almış 100 tl almasi lazim on katı 100 katı ölelim biz yaşamayalım fakirler ölsün diye kanun çıkarılsın bütün paramızı yesinler helal hoş olsun yerleştirrrr... Vatanımız ne hale geldi yazık.......
  • Günaydın hocam

ali den alış verişi bırakali cok oldu

Zaten paramız çöp değerinde, ali den ayda 2-3 bişey alıp mutlu oluyorduk kendimizce. Onu da elimizden aldılar. Bakalım sırada ne var.
  • tugays77 kullanıcısına yanıt
    5.2 tl yaziyor internette baktigimda, 0-30tl arasi genelde
  • Kanımızı emseler haklılar, buna izinde veriyoruz zaten hoş helal olsun....
  • Ben mi band4 aldım içinde ek kordon ve hediye koruyucu da var 8 dolar yazmış pakete.
    20.43 tl vergi ödedim :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.