|
Bildirim
|
Yine az ödemişsiniz.
2 dolarlık ürüne 87 TL gümrük vergisi + gümrük sunum yapıştırılan bir ülkedeyiz. İstanbul PİM çete dolu. Takipsizlere çöküyorlar. Gidip pasajlarda satıyorlar. Büyük vurgun var. |
aslında nefes alma vergisi şuan var.
bknz gss prim borcu devlet diyorki sen çalışıp bana vergi ödemiyorsun kardeşim, bu topraklarda nefes aldığın için bana aylık para vereceksin, senin işsşiz olmanda umrumda değil ailende para var gibi duruyor senin yerine anan baban ödesin |
Aradaki 5 liradan fazlası yol masrafı olur iade için uğraşmak gerekirse. Haram olsun demek lazım her fırsatta. Yüzük sıksın.
|
Günaydın hocam
ali den alış verişi bırakali cok oldu Zaten paramız çöp değerinde, ali den ayda 2-3 bişey alıp mutlu oluyorduk kendimizce. Onu da elimizden aldılar. Bakalım sırada ne var. |
Dünyanın en saçma vergilendirme sisteminin bir örneğidir . Kız arkadaşım Peru'da yaşadığından birbirimize kargo göndermekte çok sorun yaşıyoruz . O yüzden genelde Aliexpress , Amazon gibi siteler üzerinden hediyeler gönderiyoruz. Gerçi bu da ap ayrı sorun 10 Eylül'de ki doğum günüm için gönderdiği hediye 18 Ekimde elime ulaştı :)
5 USD = 32 Liralık bir ürüne nasıl oluyorda nerdeyse %50 si olarak 15 liralık gümrük vergisi kesilebiiyor ? Gelen de maddi olarak öyle çok büyük bir şey değil fotoğrafta gördüğünüz ufak anahtarlık o kadar . Yani bu nasıl kan emiciliktir anlamış değilim . |
Az bile almış 100 tl almasi lazim on katı 100 katı ölelim biz yaşamayalım fakirler ölsün diye kanun çıkarılsın bütün paramızı yesinler helal hoş olsun yerleştirrrr... Vatanımız ne hale geldi yazık.......
|
Vay be eskiden bi ton şey almıştım, vergi bayağı düşüktü, ne hale gelmiş... yazık bu ülkenin insanlarına, yakında hava alma vergisi çıkaracaklar...
|
Senin aldığın şeyin fiyatını gümrük memeru 29 lira olarak hesaplanmış
Orada üstünde yazan hep yanlış olduğundan gümrük memuru karar veriyor oldigin şeyin değerine itiraz edebilirsin ödeme Kanitlariyla vs. 9.18 tlye düşürebilirsiniz aradaki farkı iade ediyorlardı galiba forumda bunla ilgili bir konu var |
Paypal de çalışıyor, booking'de. Opera yükle. VPN'i aktive et. Booking de çalışır, Wikipedia'ya da girersin. Bu tarz konularda bizim devleti sallama eşiğini 2000'lerin başında aştık. 19 yıldır hala devletin yaklaşımının değişmesini bekliyorsan, o senin naifliğin.
Paypal için de biraz dolambaçlı bir yol mevcut. Yurtdışı merkezli sanal kart al. 10 Euro yüklemen yeterli. Bu sanal kartın bağlı olduğu banka hangi ülke menşeli onu önceden öğren. Benim aldığım sanal kart Malta merkezli idi. Sonra Paypal'in o ülkedeki sitesine üye ol. Üye olurken bu sanal kartı tanıt. İkinci kart olarak Türk kartını tanıt. Sonra sanal kartı paypal hesabından sil. Al sana paypal. Sanal kartı neden sil diyorum, bir süre sonra paypal kartın sanal kart olduğunu anlıyor. Bu kartla paypal ile alışveriş yapma. Ben yaptım. Bir süre sonra şüpheli hesap konumuna düştüm. Düzelttirmek için mail atmam falan gerekti. Sanal kartına yüklediğin parayı başka herhangi bir sitede (mesela amazon) kullanabilirsin. ------------------------- Benim alışveriş yöntemim genelde yurtdışında yaşayanlara askıntı olmak şeklinde. Buradan alıyorum, onlara gönderiyorum. Bavulda geliyor. Bizi 1970'ler yöntemlerinin dijital versiyonlarına düşürenler utansın. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|