Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam paketin üstüne değer ne kadar yazılmıştı ve içerik neydi özel değilse ?
  • Yeni Türkiye burası hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Welcome To Turkey :D
  • Geçtiğimiz 2 aylık süreçte Aliexpressden 3 ürün siparişim oldu.

İlki bir gözlüktü fiyatı o günün kuruyla 56lira gibi birşeydi, ürün geldi 11.5lira vergisini ödedim, hadi eyvallah.
    2. ürün dremel kesim diskiydi 2 adet aldım. TL olarak fiyatı 22,5lira, ödenen vergi 11lira.
    3. ürün matkap için metrik 6 kılavuz açma yine düşük fiyat olduğu için ve bi önceki kırıldığından yedekli olsun diyip 2 adet aldım. Fiyat 4$ dı. Ödenen vergi yine 11 lira. Ve bu sefer takipli gelmesine rağmen, normalde ilk gelen takip nosu değişmiş. Ben ürünü gelecek diye bekliyorken ptt atmış rafında bekliyor. Üzerinden biraz süre geçtikten sonra pttyi arayıp epey bir kavga ettim falan ürün hiç bir şekilde çıkmıyor. Sonra aliexpressden girip tekrar baktım detaylı sorgudan bölgemdeki pttye gelmiş teslim alan pttcinin adı bile yazıyor; baktım kargo nosu farklı birşey o şekilde ptt sorgulayınca bu sefer çıktı. Gidip oradan kendim aldım, dağıtıma niye gelmedi falan demeye kalmadan cevapsız yüzlerle karşılaştım. Birde matah bir şeymiş gibi, 2 saat aradılar geri döneceklerin içinde buldular paketi bugünde son günüymüş geri dönecekmiş gibisinden birşeyler söylediler.

Üstüne tonla vergi ödüyorsun aldığın şeye ve hizmetin karşılığını bile adam gibi alamıyorsun. Yazık ülkeme...

• Burada böyle söylenmekle olmuyor. Hakkınızı aramayı öğrenin. Pasajlarda satılıyor diyorsanız ya ispatlayıp medyaya gönderin ya da EGM ye paketlerim kayboluyor hırsızlıktan şüpheleniyorum diye ihbar da bulunun.
    Ben Çin konsolosluğuna birşeyler yazdım. Tek kişi olunca etkili olmuyor. Siz de yazın. Dinsizin hakkından imansız gelir. Çin sadece Türkiye'den ithal ettiği mermere ek vergi getirse maliye feleğini şaşırır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benden de 21 lira istedi şaşırdım vergi dedi mecbur verdim.

• Arkadaşlar niye şaşırıyorsunuz alışın daha bunlar ara sıcaklar daha yemek gelmedi alışın bunlara bunlar iyi günlerimiz ana yemek daha acı olacak bura türkiye burda acı olur yemekler.

Eğitimli mühendis motor yapmış patent almış Erbakanı beğenmediniz bunlar az bile dahası gelecek

• Banggood sitesinden lehim temizlemek için alkol pompası aldım küçücük ürün..9 TL idi.17 TL vergisini ödedim.

• Paylaşmak istedim;

2 ana şey ile kavga etmeyeceksin

1- Doğa - Çarparsa kalkamazsın , fırtına hortum dolu vs
    2- Devletin kanunları- vergileri - uygulanırsa onun da altından kalmazsın...

onu sen anladın ...

Eş , çocuk demedim bak :-)
  • Vergi yapılanmasından önce 20 kargonun hiç biri gelmiyordu şimdi ne hikmetse hepsi geliyor ülke tamamen illegal üç kâğıtcı ülkesi olmuş umutsuz vaka resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Dünyanın en saçma vergilendirme sisteminin bir örneğidir . Kız arkadaşım Peru'da yaşadığından birbirimize kargo göndermekte çok sorun yaşıyoruz . O yüzden genelde Aliexpress , Amazon gibi siteler üzerinden hediyeler gönderiyoruz. Gerçi bu da ap ayrı sorun 10 Eylül'de ki doğum günüm için gönderdiği hediye 18 Ekimde elime ulaştı :)

5 USD = 32 Liralık bir ürüne nasıl oluyorda nerdeyse %50 si olarak 15 liralık gümrük vergisi kesilebiiyor ? Gelen de maddi olarak öyle çok büyük bir şey değil fotoğrafta gördüğünüz ufak anahtarlık o kadar . Yani bu nasıl kan emiciliktir anlamış değilim .

Customs olarak geldiği için öyle, gift olarak gelse vergi ödemezdin diye biliyorum.

• Daha yeni duydum evi şehir merkezinde olup cadde ye bakan binalar daha fazla emlak vergisi verecekmiş. Bizim bina cadde üzerinde yine girdi

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    ptt işin nakliye işinde gümrüğe gümrükçüler bakıyor onu düzeltelim.
  • 15 tl tutarında aliden ürün aldım, 17 lira posta merkezi vergi gibi bişey eklemiş... sevgili berat yatacak yeriniz yok giderken bi tanede ben tekme atacam sana pis çokomel

• Bende aynı durumu yaşayıp araştırdıktan sonra vergilerin sebebinin yerli e-ticaret sitelerinin vergi ödeyip yabancı e-ticaret sitelerinin ödememesi sonucu haksız rekabetin olması.Zaten bu vergilerin çıkması sonucu %70 oranında azılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maleguard

hocam sonucu banada söyleyebilir misin geldiğinde 217tl lik bi alışverişim oldu hangimizin önce gelirse haber etsin
    Tamamdır 16 sında sipariş geçmiştim ben kendimi %20 vergi ödeyecekmiş gibi hazırladım bakalım ne olcak

• dur daha bunlar iyi günler kardeş
  • Bende 1 dolarlık ürüne 12 TL vergi ödedim.Bu kanunu akıl edeni,getireni,bu vergiyi çarçur edenin gelmişini geçmişini bir güzel saydım.Sonra da haram ettim paramı ? Boğazlarında kalırlar,zor geberirler inşallah.Acı çeke çeke gebersinler.Bu millete bu kadar vergi,zulüm yeter artık.Tüküreyim itibarınıza.
  • Bunlar yurt içi esnafı korumak için yapıldı. Belki ürünü budaki bi siteden ücretsiz kargo ile alsanız daha ucuza gelecekti.

Devletimiz almak yasak değil ama alırsanız öperim mantığıyla çalışıyor...

Edit:

Harbiden 10,89TL ücretsiz kargo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 24 Ekim 2019; 8:36:52 >

• Aynı vergiyi bende ödedim adamlar sessiz sedasız 11,5 tl vergiyi 14,5 yaptılar, beratın son icraatı buradan yürür artık yıl sonuna kadar 20 tl olur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeMaNMeliH -- 24 Ekim 2019; 8:38:50 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.