Şimdi Ara

Aliexpressten 2.4₺lik ürüne 14.52₺ gümrük vergisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
17.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sorix

Kardeş benim kargonun günahı belli olmuş geçen sormuştun 279 tl almış olduğum ürün nasıl bir vergilendirme yapmışlar anlamadım %20 yi göze almıştım

Gümrük Vergisi 5.71 TL
    Damga Vergisi 0.7 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti 8.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti 0.0 TL
    Toplam 14.41 TL

Alıntıları Göster
    ne almıştınız siz

2 ₺lik üründe alsan 300 Tl lik üründe alsan 14.52₺ gümrük vergisi gayet normal, ufak şeyleri isipariş etmeyin içerden alın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

ne almıştınız siz

2 ₺lik üründe alsan 300 Tl lik üründe alsan 14.52₺ gümrük vergisi gayet normal, ufak şeyleri isipariş etmeyin içerden alın

Alıntıları Göster
    Ev tipi vakum makinesi 45 cm x 25 cm bir kutu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorix

Ev tipi vakum makinesi 45 cm x 25 cm bir kutu

Alıntıları Göster
    giysilerin havasını çekmeye yarayan incelten makinamı, hayırlı olsun değdimi makina beklediğin kaliteyi veriyormu, bu arada servis yedekparça garanti yoktur
    geçen yıl A101 den aldığım Sinbo yumurta pişirici pişirmeden erken kapanıyordu arıza yaptı yani, aradım servisi, gönder yaparız, ücret ne dedim, 30 tl yi bulabilir, ama bu rakama zaten makina bazı marketlerde indirimden satılıyor dedim ve yollamadım söktüm termostatı düz kontak yapıp manuel çalıştırıcam Sinbo ya termostat parçasını verin bana dedim parça vermiyoruz dedi, yazıklar olsun Sinbo, işte bu yüzden çinden alım yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 26 Ekim 2019; 16:17:39 >

• sorix kullanıcısına yanıt
    Gözden kaçmıştır. Fakat siz bunları buralara yazınca birileri sayfanın çıkışını alıp işinizi ciddi yapmıyorsunuz diye kontrol edenlerin önüne koyar. İşlemler daha da yavaşlar.
  • quote:

giysilerin havasını çekmeye yarayan incelten makinamı, hayırlı olsun değdimi makina beklediğin kaliteyi veriyormu, bu arada servis yedekparça garanti yoktur
    geçen yıl A101 den aldığım Sinbo yumurta pişirici pişirmeden erken kapanıyordu arıza yaptı yani, aradım servisi, gönder yaparız, ücret ne dedim, 30 tl yi bulabilir, ama bu rakama zaten makina bazı marketlerde indirimden satılıyor dedim ve yollamadım söktüm termostatı düz kontak yapıp manuel çalıştırıcam Sinbo ya termostat parçasını verin bana dedim parça vermiyoruz dedi, yazıklar olsun Sinbo, işte bu yüzden çinden alım yapılır

Alıntıları Göster
    Benim almış olduğum gıda et vs. havasını alıp vakumluyor ama elbise paketi vakumladiginida gördüm henüz ürün elime geçmedi kargoda burda satılan kötü mallarada baktım yurt dışında 100 tl aynı ürün burda en ucuz indirimde 280 tl yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Gözden kaçmıştır. Fakat siz bunları buralara yazınca birileri sayfanın çıkışını alıp işinizi ciddi yapmıyorsunuz diye kontrol edenlerin önüne koyar. İşlemler daha da yavaşlar.
    Kısmet burda yazılanlara kulak asacaklarini pek sanmam önceden 5 günde türkiye gümrüğe giren ve girdikten sonra 24 gün sonra teslim aldığım çok ürünüm oldu milletle uğraşana kadar bu tip olayları düzeltsinler önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 27 Ekim 2019; 13:23:57 >
  • sorix kullanıcısına yanıt
    ilginiz için çok teşekkür ederim ama oha demek istiyorum çok şanslısınız o ürüne ve fiyata darısı başıma geçmiş olsun sizede
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbulda bu işin yapıldığı yerler zaten belli. El altından bu işlerin yapıldığını nasıl ispatlayayım şimdi ben size.

Elimde belgesi yok. Bunu bana diyen dış ticaret yapan istanbulda orta ölçekli firmaya sahip bir tanıdığım. Ona desem ki hadi git belge getir. "Yok hacı ben uğraşamam, bunlar beni yer" der. Ki dedi de.

Düşün lütfen, 12 Haziran'da sipariş verdim geldik kasım ayına. Sence ne olmuştur? Siparişim 2 adet type-c kablo ve 1 adet microusb-type-c adaptörüydü. Şimdi kim kullanıyor bilmiyorum.

Gelmedi hala. Ben paramı refund ettim bile. Satıcı bana "Eğer elinize geçerse bağlantıya geçer misiniz ödeme için" bile dedi. Ben de "Eğer mal geri gelirse bana mesaj yollar mısınız?" dedim. 1.5 ay önceki konuşmamız bu yönde.

Bir daha sorayım, sizce ne oldu?

Hala iftira diyorsunuz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Birader sen demiyor musun "içerden alın" diye.

1 liralık malı 3 liraya neden içerden alalım şimdi?

Söyle bakalım

• Dükkanım var ticaret yaparım oto lastiğinden hırdavat anahtar aletler vs çok şeyi Türkiye göndericili sitelerden alımlar yaptım tabi alınanların çoğu çin taivan üretimi lakin Aliexpressde 3 yıldır alacak bir şey bulamadım mesela Xiami telefonu Migrosdan aldım ucuza daha ucuzu çinde bile yoktu, çok şey aldım yerli sitelerin 150 ye 30 gibi indirimlerini hiç kaçırmam, 2 günde teslim gelir sağolsunlar Türkiyedeki satıcı hile yaparsa uğraşıp iade alma şansın varken orada yok, ve baya sorunları var şikayetvarda oku oku bitmez

• astegon kullanıcısına yanıt
    Türkiyede daha pahalıya aldığım ürünleri orada biraz ucuz gördüm tabiki ucuza alma hevesi insanı cezbediyor ama araştırınca baya sorunlar var,
    büyük firmalara yamuk yapamayan çinli satıcılar bireysel Türkleri dolandırıyor, ezeli Çin Türk düşmanlığı onlarda var bunu güdüyolar, sen ben unuttuk ama onlar unutmuyor, yasal ve sitedeki boşlukları azami kullanarak dolandırma yapıyolar, ama bunu başkada kimseye yapmıyolar, Rusa Amerikalı İngiliz Avrupalı Afrikalı çok çok memmnun ve alıcı sayısı çok çok fazla, ama Türke gelince işler değişiyor az sayıda alım yapan var bizden onlarında çoğu sorun yaşıyor, firma bazında mal getirtenlerin devletle hukukla vs her yönden yaptırım gücü var, ve kargo Dünyanın nerdeyse her yerine bedava iken Trükiyeye değil bazen atronomik fiyat takipli olursa olmazsa o ürünü göndermiş gibi sahte kargo kodu gönderip hiç göndermiyolar, ayrıca Aliexpres hileler yapıyor, google reklamlarında cazip fiyatla ürün reklamı görüyoruz tıklayıp sayfaya gittiğinde yüksek rakamları buluyoruz böyle çok rastladım,

• aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Haha buna inanmamı mı bekliyorsun.

Çinli satıcılar TR'ye farklı diğer ülkelere farklı mı satıyor?

Ben uzun yıllardır burada 3 TL'ye satılan ürünü oradan 1 TL'ye alıyordum. En son gelen yasa değişikliği ile hiç bir şey gelmemeye başladı. Bunun sebebi de esnafın ağlamasıdır.

Bir bak etrafına. Aliexpress'den volume'lü satın alımı yapan esnaf avm'lerin en pahalı yerlerine dükkanlarını kurdular. Hatta geçen gün ankara da kocaman bir mağaza var sadece telefon kabı satıyor, ufak tefek aksesuar. Bunlar koridor üzerinde basit yerlere sahip iken fahiş paralara sattıkları telefon kaplarından büyük paralar kazandılar.

Bana gelip bunları savunma. Düzgün argüman ile gel tartışalım. Ben almanya'ya ürün yolladım aliexpress üzerinden, takipli. TR ile aynı fiyat neredeyse.

Ayrıca sahte kod vs yok. Onlarca defa alışveriş yaptım 1 kere bile teklemeyen sistem 22€ sınırı kaldırılınca TR'deki yamyamlar sayesinde bitti. Bu sistemi savunuyorsan sana diyecek laf bulamıyorum.

Çinli satıcılar TR'deki satıcılardan çok daha dikkatli. Aliexpress de adam gibi satıcı bulmak kolay. Araştırırsan sabırla görürsün.

Malı göndermiş, malım ortada yok. 1 defa extension almışım. Sonrasında dispute açıp "Gelmedi ürünler" dedim. 15 gün sürmedi para iadem. Bu mu şimdi çinlilerin yanlış yaptığı şey. HB'da bile zaman zaman süründürüyorlar bizi.

Bir de bulamamışsın bir şey alacak, demek ki yanlış mağazalara bakıyorsun. Xiaomi telefonu oradan almaya kalk bakalım ne olacak? Gümrükte takılır senin cihaz. Gümrük mevzuatından bir haber sen nasıl ticaret yapıyorsun?!

Biraz izan, biraz vicdan yahu. Kimse cep telefonu alışverişi yapmıyordu Aliexpress'ten.

Bu ülkede bazı pislik esnaf'ın fahiş fiyatlara sattığı aksesuarları uygun fiyata alabiliyordu. Ama sizin için o bile çok geldi bu ülke insanına di mi.

Hadi oradan!

• Turkeypost - Turpex yani PTT ile gönderim yapılmasını seçiyorum 18 liraya yakın fark çıkıyor. Çin postasına para kazandırmak istemiyorum fakat Çin devleti Çin postasını sübvansive ettiği için daha ucuza geliyor.
    Bari Turkeypost ile gönderilen ürünlerden gümrük sunum ücreti alınmasın da tercih edebilelim.
    Konuyu gündeme tayımak için ne yapabilirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    siz aksesuarları alıyorsunuz bende iç piyasadan cihazların aslını kendisini alıyorum Aliexpresdede fiyat baktığımda ucuz olmadığını gördüm, alet edevat makina ucuz değil, 53 yaşıma geldim bir kere alım yapmadım, onun sitresine değmez dedim içerden aldım, ucuz bedava kargo garanti takipli kolaylaşsın masraflar düşük olsun isterim benim yaptığım kanuna muhalif olmak yerine destek vermek, fakat 2 ıvır zıvır aksesuarları geçerseniz adam akıllı çok şey yok sitelerinde

53 yaşındasınız ve dibi olmayan bir sitede bir şey yok diyorsunuz.

Diyecek hiç bir şeyim yok.

Siz bu kafa ile devam edin.
  • Aslanotoya şu açıdan katılıyorum: Araç parçası gibi ürünler hem yükte ağır hem de fiyatı pahalı üstelik kalite problemi de var. Çakma led, aksesuar gibi ürünler ise ucuz.

Aliexpress orta yaşlılara daha çok gençlere yönelik yükte hafif elektronik parçalar ve bunların son modelleri açısından daha iyi. Bu tür ürünleri Türkiye'ye getirecek firma hem az hem getirdikleri ürünler demode hem de pahalı. Toplumu eğitmenin bir yolu da kendi kendilerini geliştirmelerinin önünü açmaktır. İşini bilenler elektronik parçaları Aliexpressten alsınlar. Ama ben otomobilimin hayati öneme sahip parçalarını çinlilerden almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 30 Ekim 2019; 9:47:26 >
  • Gelen ürünün gümrük ücretini yüksek bulup kargoyu geri çevirebiliyor muyuz ?

• bu ptt kargonun iyice cılkı çıktı kargo yurt dışından 7 günde türkiyeye giriş yaptı bulunduğum şehre geldi üzerinden 7gün geçti hala getirip teslim etmediler işin kötüsü bunların getireceği yok diyip kendim almaya gittim daha araçtan indirilmedi ne zaman teslim edersiniz diyorum bir şey demiyorlar adam bana dert yanıyor iş çok adam az yetişemiyoruz gülermisin ağlarmısın

• 75 TL lik ürüne 18 tl vergi çıkarmışlar
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.