Şimdi Ara

Aliexpressten 3 Akıllı Saat !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Hocalarım tecrübelerinize güvenerek soruyorum sizce hangisi daha mantıklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equivalence -- 22 Mart 2018; 20:4:3 >

• Umutsuz, pili bitmiş, hayattan zevk almayan, yalnız, çaresiz, hayat standartları dibe vurmuş, yorgun, motivasyonu olmayan, duyarsız, hayata ona boş gelen, depresyonda olan, işlevselliği "0" olan, üzüntülü, kederli, duygusal bakımdan çökük, karamsar biri misiniz ?
    Eğer öyle iseniz neden buradaki insanlarında moralini bozuyorsunuz ?
    Eğere öyle değilseniz neden böyle davranıyorsunuz ?
    "ÇÖP" ne demek ?

İşe yaramaz, pis ya da zararlı olduğu için atılması gereken şeylerin tümü.
    "Apartmanın çöpleri yığılmış"

Burada kolunuzda taşıyabileceğiniz, telefon niteliğinde bir cihazdan bahsediyoruz.
    Gidip X Y marka saatlere 1400 TL, 1800TL veriyor olabilirsiniz.
    Ben burada "İnsan" gibi bir soru sorduğumu düşünüyorum.

İnsan

Memelilerden, iki eli, iki ayağı bulunan, iki ayak üzerinde dik bir biçimde dolaşan, aklı ve düşünme yeteneği olan, dille, sözle anlaşan, en gelişmiş canlı sayılan yaratık.

Ama "İnsan" gibi cevap aldım mı ?
  • Hepsi birbirinden çöp. Kusura bakmayın ama maalesef bu fiyata anca böyle cihazlar oluyor.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Umutsuz, pili bitmiş, hayattan zevk almayan, yalnız, çaresiz, hayat standartları dibe vurmuş, yorgun, motivasyonu olmayan, duyarsız, hayata ona boş gelen, depresyonda olan, işlevselliği "0" olan, üzüntülü, kederli, duygusal bakımdan çökük, karamsar biri misiniz ?
    "ÇÖP" ne demek ?

Burada kolunuzda taşıyabileceğiniz, telefon niteliğinde bir cihazdan bahsediyoruz.

İnsan

Memelilerden, iki eli, iki ayağı bulunan, iki ayak üzerinde dik bir biçimde dolaşan, aklı ve düşünme yeteneği olan, dille, sözle anlaşan, en gelişmiş canlı sayılan yaratık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equivalence -- 23 Mart 2018; 20:53:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Equivalence

Umutsuz, pili bitmiş, hayattan zevk almayan, yalnız, çaresiz, hayat standartları dibe vurmuş, yorgun, motivasyonu olmayan, duyarsız, hayata ona boş gelen, depresyonda olan, işlevselliği "0" olan, üzüntülü, kederli, duygusal bakımdan çökük, karamsar biri misiniz ?
    "ÇÖP" ne demek ?

İnsan

Cevap yazmayacaktım size ama hadi büyüklük benden kalsın.

Dedikleriniz ile alakam yoktur. Bu tasvirinizi size aynen iade ediyorum. Beni buradaki ergen yorumcularla karıştırmayın. son 3-4 aydır weareable's ile ilgili ciddi araştırmalar içerisindeyim ve internette bu konuda fazlasıyla araştırma yaptım.

Şimdi klişe tabirle bu cihazlara neden "ÇÖP" dediğimi açıklayayım.

Cihazların sayfalarındaki fotoğraflara çok dikkatli bakmanızı önereceğim. Amatör tarzda, hatta paint ile bazı rötuşlar yapılmış. İyi bakın fotoğraflara.

Cihazlar neredeyse birbirinin aynısı. Özelliklerine baktığınızda zaten ayan beyan ortada. Hatta 1. ve 2. linklerdekilere farklı marka isimleri kullanılmış ama model adı T11. Demek ki birisi almış fason üretim yapmış. Ya da aynı firma 2 farklı isimde çıkarmış. 3. linkteki bir ihtimal iyi gibi görünse bile kan basıncını ölçme iddiası ile beni benden almış durumda. Daha bunu ölçebilecek cihaz çıkmadı. İddia edenlere de inanmayın. Bu işin önde gelen firmalarından, OMRON olur kendileri,

https://omronhealthcare.com/generation-zero/

adresinde gördüğünüz üzere bir cihaz üretti prototip olarak. Bu senenin sonlarına doğru (FALL 2018) piyasaya sürmesi bekleniyor. Yani 3. linkteki saatin iddia etmiş olduğu işlevi doğru olarak yapması şu aşamada mümkün değil. Bir de fotoğraflarına dikkatle bakarsanız , özellikle ilk fotoğrafa pembe saatin üzerine kondurulan ve perspektif bile verilmeyen photoshop etkisini görmenizi şiddetle öneririm.

Fiyatlar bu kadar ucuzken 1 tanesine karar kılın alın. Birbirlerine yakın fiyatları var. En kötü ihtimal push mesajlaşmaya sahip bir cihazınız olur. Artık 3 vakte kadar mı 5 vakte kadar mı başına ne gelir bilemeyiz.

Ben size demiyorum ki gidin 1500 TL bayılın. Ama bu cihazların iddia ettiği şeyleri o fiyata yapmaları çok çok zor. Zaten kullandığı işlemci ile 1 günü bile zor çıkaracaktır. Hangi OS'u kullandığı belli değil. WearOS'mu, Android 5 mi, RT OS'mu , daha farklı bir OS mu ne kullanıyor?

Son olarak küçük bir anekdot; bundan 4-5 sene evvel Ali Express'ten 64 GB MicroSD almış biri olarak büyük heyecanla akıllı telefonuma takmıştım. Baktığımda 64 GB olarak görünüyordu. Sonra ilk 3-4 GB'ın gayet hızlı ve nezih geri kalan 60 GB'a saniyede 30-40 kb/s ile yazdığını gördüğümde, defalarca format atıp farklı yöntemler denememe rağmen, refund etmeye yanaşmayan bir satıcı ile başbaşa kaldım ve 20 $ a almış olduğum microSD kart elimde patladı, ben şikayet etsem bile alicengiz oyunları ile paramı iade etmediler. Bir bardak soğuk suyumu keyifle içtim.

Bu tür cihazlardan beklentiniz, görünüş olsun, bildirim gelsin, aramalara cevap vereyim, konuşayım vs diyorsanız 80 TL ile bir risk alın isterseniz.

Neyse bu kadar İNSANCA açıklamam umarım sizi fikirsel anlamda tatmin edebilmiştir. Son olarak, insanları eleştirirken bir sorun yorum ile ilgili "Neden böyle diyorsun?" diye. Oturup hakaret etmeden, laf sokmadan.

• astegon kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Ben hakaret edip, laf sokmadım.Sadece bu yorumunuz karşısında sinirlendim.Ben de size sorular sordum, size oradaki sıfatları yapıştırmadım bundan dolayı iade edilecek bir laf yoktur.Ama sizi kırdıysam özür dilerim.Keşke şimdi verdiğiniz cevabı baştan verseydiniz.Şimdi yazdığınız cevap gerçekten beni tatmin etti ama madem böyle bilgili ve güzel cevap verme yeteneğine sahipsiniz, neden bunu yapmıyorsunuz ?
    Lütfen mesajları en baştan alarak bir daha inceleyin.Ben müneccim değilim sizin bu konularda bilgili olduğunuzu bilemem.Ama eğer 2. cevabınızdaki dili 1. cevabınızda kullansaydınız ben de bunların hiçbirini söylemek sorunda kalmazdım ve aslında dediğiniz şeyleri araştırırdım.Ben bu saat kan basıncımı ölçsün demiyorum zaten.Eğer bana "Bu sana ne için lazım ?" deseydiniz ben de zaten bu 40 özellikten 3-4'ünü kullanacağımı söylerdim.Kan basıncını ölçmüyor ve diğer vaad ettiği şeyleri yapmıyor olabilir.Ben zaten adımlarımdan içtiğim suya kadar saymasını istemiyorum bu saatten.Adam akıllı, elle tutulur bi MP3 Player'in bu fiyatlarda olduğunu görünce ben de bir akıllı saat almaya karar verdim.Micro SD ile içine birkaç şarkı atacağım ve bluetooth kulaklığa takıp dinleyeceğim.
    Eğer bu sıfatlara sahip değil iseniz zaten sıkıntı yok.
    Dediğim gibi lütfen bu sayfayı bir daha inceleyin ve kararı siz verin.
    İlginiz için teşekkür eder ve iyi forumlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equivalence -- 24 Mart 2018; 9:13:45 >

• kardesım malesef arakdas dogru soluyor mesala 2 3 marka onerebılırım butcenı asabılır ama pısman olmamak ıcın bır ıncele ıstersen alıexpresten zeblaze thor pro fınov lemfo gıbı saatlere bakabılırsın kınwearda var tabıkı bunların 300 400 tl arası orta segment saatlerı ısını gorebılır ama full muzık dınlemeyı dusunuyorsan bt ıle baglanıcaksın ama sarjı cabuk bıtecektır yaklasık 6 7 saat surer bt kulaklıkda uzun surmeyecektır ama bt kulaklık 1 gun gıden bır model bılıyorum new bee b 41 modelı 24 saat sarjı gıdıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.