Şimdi Ara

ALLAH'A YEMİN ETTİM BUNDAN SONRA HİÇKİMSEYE BORÇ PARA VERMEYECEĞİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
10.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi-kardeş ilişkinizi beğendim böyle devam.
  • Yakın çevremde alacağım kabaca 35-40 bin TL vardi. Geçenlerde 2 farklı kişiden 8 bin TL mi aldım. Birisi kendi verdi diğerinden zor aldım. Bakalım kalanlar için soğuk su icebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunu ver diyeceksin. İlk önce afallayacak. Banka uygulamasını actiracaksin.

Burada bir sevinecek. Telefonu ver ben hallederim diyeceksin. Kaç para diye soracaksın.

Anında kredi ile parayı çekmiş olacak. Banka varken ben neden para vereyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 29 yaşındayım, işsizim ve toplam 1500tlye yakın alacağım var. Alacaklı olduğum arkadaşlarımın hepsi de çalışıyor.

İnsanları anlamak zor.
  • Biraz önce yeminimi bozdum ve 30 TL alacağım olan kasap arkadaşa çok yalvardığı için 20 TL daha verdim son verdiğim parayla beraber 50 TL olan alacağım oldu inşaallah Kasım ayında verecek tabiki sözünde durursa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakterli ve şerefli insan borcunu kısa zamanda öder, ama bu iki vasfı olmayandan uzak durun.

• Geçen sene birisine borç vermiştim. Beni her gördüğümde aklımdasın diyor, verir mi vermez mi bilmiyorum
  • Paranın bana geri gelme ihtimalini düşünüyorum. Gelmeyecekse isteyene yok çekip borç vermiyorum. Vermişsem bile bir iki istiyorum. Şimdiye kadar vermezlik eden çıkmadı.

Samimi bir arkadaşım var. Dünyayı istese veririm. Çünkü benzer ilişkilerimiz önceden oldu ve aldığı borcu dediği vakitte geri verdi.

Bir tavsiye:

Borç verdiğinizde o para geri gelmeyecekmiş gibi düşünmeniz gerek. En kötü ihtimale hazırlıklı olmanız gerek. Yoksa beklenti içine girip üzülüyorsunuz.

En iyisi hiç vermemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 10 Ekim 2019; 23:53:20 >
  • Konu sahibine teselli olacak borç deneyimimi anlatayım. 10+ yıllık arkadaşım yıllar evvel bugünün parasıyla 1000TL kadar kredi kartı borcunu kapatmak için 2000TL degerindeki laptopunu 1000TL'den satacaktı. Güzelim laptop bedavaya gitmesin diye 1000TL borç verdim, durumunu düzeltince geri ödersin dedim. Fakat 3 yıl geçtiği halde bizim borç ortada yok, o yüzden birgün borcunu öde dedim "benim durumum kötü senin durumun iyi, ona ragmen neden borcu geri istiyorsun" diye bana kızdı! Yani okey, durumu kötü olabilir ve benim durum iyi old halde borcu geri isteyebilirim ancak buna kızma hakkı yok, fakat kendinde kızma hakkını görüyor. Neyse sonrasında onunla görüşmemeye başladım . Sosyal medyadan baktığımda bir baktım evlenmiş "durumum kötü" diye beni azarlayan bu kişi, Ege'de balayına çıkmış otantik otellerden, su kaydırağından selfie'ler gönderiyor.

Nasıl, 100-200TL alıp işten ayrılan kişlere göre teselli oldu mu :)

• 3 kişiden toplam 800 tl alacağım var.

birisi 18 ay oldu.
    birisi 15 ay oldu
    birisi 4 ay oldu.

ailem dışında kimdeye 5 kuruş yok bundan sonra.

• okulda öğrenciye askerde arkadaşa borç para verilmez, çünkü giderler.
    uzaklaşan insan borcunu unutur genelde.

iş yerin de bin gibi marketse onlarda sürekli değişir çalışanlar. uzaklaşabilecek adama borç para verilmez. iş yerinde vs...

bir de borç para verirken olur da geri ödeyemezse helal ederim kardeşime diyebileceğin kişiye borç ver sadece
    geri kalan insanlar potansiyel dolandırıcı oluyorlar maalesef.
  • Umarım benim kardeşimde o kadar para verir bir gün bana.

• 2006 da 100 tl taktı, beraber çalıştığım kankam diyeyim. O ders oldu. 100 tl deyip geçmeyin asgari üctetin 3/1 yada 4/1 iydi. İyi paraydı, yani günümüzde 500 tl değerindeydi.

• uzak durmak gereken en büyük bela borç mevzu
  • Bugüne kadat verdiğim ne kadar borç var inan ben de bilmiyorum.
    Çünkü hiç biri geri dönmedi.
    Borç vereceksen bile, çok düşkün durumda olan birine vermen canını hiç sıkmaz. En azından içinde yaptığın iyiliğin oluşturduğu bir ferahlık olur

• Bir sorun olduğu zaman Allah'a havale edin yeter ki o başımızda olsun, din elden gitmesin. Tanıdık geldi mi? Tanısaydım seni bir miktarda ben borç alırdım. Baksana iki sulu göze hemen kanıyorsun. O kadar para kaybetmişsin ve hala akıllanmamışsın, "kandırılmışsın" yani
  • Bugüne kadar bakkala bile 1 kuruş borçlanmadım. Kredi kartıda nadiren kullanırım. Pek kimseyede borç vermek istemem. Sadece 1 kişi var borç verdiğim arada oda vereceğim dediği gün saat geri verir.
    Kimseye borç vermeme sebebim ise;
    Bir arkadaşa tamda düğünümden yani en çok paraya ihtiyacım olduğu anda 350 tl para verdim. Çok lazım ölüm kalım felan dedi diye. Sonra karı kızla yediğini öğrendim. Geri istedim 2 3 defa geçiştirdi. Bende o gün başımın gözümün sadakası olsun dedim engelledim attım. Biri 50 tlye kadar borç isterse al geri verme derim geçerim. 50 tlyi gece gündüz geri alabilcem mi diyedr kafa yormam.
    Karaktersiz ve kendini adam sanan fırıldaklardan malesef ki çok var günümüzde.
    Borcunu ödemeyip pişkin pişkin geçiştiren adamdan bir halt olmaz.

• borç işi çok sıkıntı. benimde dayımın bir sürü borcu var ama hiç geri ödeyesi yok. şimdide gelmiş birkaç aya 140 bine sıfır araba alacağım diye yol yapıyor. o değilde bu durumun en kötü tarafı '' ulan önce bana olan borcunu öde sonra ne yaparsan yap '' diyemiyorsun. bana vermesi gereken paranın hesabını unuttum ama kafadan en az 50 bin olmuştur ( değişen kur fiyatınıda hesap edersek 80 bini bulabilir ) 10 yıl oldu hep borç aldı, borç isteyince yokta demek olmuyor çünkü para vermesem aç kalacaklar, kış aylarında sürekli benim eve gelirlerdi. sabah 10 gibi gelirdiler akşam 9-10'a kadar otururdular. evde klima çalışır sıcakta otururdular, üç öğün yemek yerdiler. bir keresinde benim banka kartım annemde kalmıştı, dayım yanımdayken 100 lira ver araca yakıt alayım dedim, 100 lira verdi yakıtı aldım. ertesi gün annemi arayıp 100 lira oğlana verdim, haberin olsun bana geri vereceksiniz demiş. bunu duyar duymaz çok sinirlendim, ulan denyoya bak bana binlerce lira borcu var gelmiş 100 liranın hesabını yapıyor. arada annem olmasa vur kır yapıp paramı alır, birdahada konuşmam ama annem var diye işte bu durum böyle devam ediyor. dayım iyi insan ama iş para harcamaya geldimi kendini aşıyor, zamanında ipad 2'ler yeni çıktığında gidip almıştı. dedim boşuna alıyorsun senin hiçbir işine yaramayacak, aynı şekilde her yeni iphone'uda alırdı. böyle saçma sapan işlere para harcıyor parası olmamasına rağmen.

bu yazıyı okuyan varsa borç filan vermeyin geri alamıyorsunuz. zamanında beraber iş yapmayada çalıştım. dedim bari bu işte sürekli çalışırda para derdi olmaz, işe girişirken 100 tl bile vermemiş olmasına rağmen, daha işte 3 ay olmadan, işe koyduğum parayı çarçur etti, aldığım malları satıp parayıda harcadı.
    belki bu borç işine hiç girmeseydim şu an yurtdışında yaşıyor olabilirdim. akrabalarınız sizden iyi durumda ya da denk durumda değilse çok aşağı çekiyorlar, kendimden biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.