Şimdi Ara

ALLAH'A YEMİN ETTİM BUNDAN SONRA HİÇKİMSEYE BORÇ PARA VERMEYECEĞİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
10.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ticaret ile uğraştığımızdan mecbur borç harç ile iş yaptığımız zamanlar oluyor tam sopalık adamlar var
    40 TL parayı vermemek için birdaha aramayan mı dersin 10 TL için adam engelleyenmi dersin 1000 TL parayı 3-4 yıldır veremeyen mi dersin herşey var

ama seviyorum bu işi kimin ne olduğu çıkıyor ortaya eninde sonunda şükür paramı alıyorum birdaha da o kişiler ile işim olmuyor sinirde yapmam açıkçası para peşinde ordan oraya koşmam kimin ne olduğunu öğrenmek benim için çok daha iyi çevrenizdeki sözde o ADAM lara borç vermeyin arkadaşlar o ADAM lar maalesef cüzdan konusunda MADAM oluyor

• eğer sevdiğiniz bir dostunuz arkadaşınız varsa ve arkadaşlığınızın devamını istiyorsanız kesinlikle para alışverişine girmeyin. gidin bi bira ısmarlayın ama para alışverişiniz olmasın. bunu da açık açık söyleyin. aramız açılsın istemem falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Sen enayilik yapmışsın kusura bakma. Ağır enayilik yapmışsın keşke benim yeğenimde böyle olsaydı ohhh millet 2 bin tl için 7 gün 12 saat çalışsın benim yeğenim bana 50 bin Tl versin ama kız kardeşim sayesinde gık bile demesin. Ne hayat be. şu dünyaya dayına köle olmak için gelmişsin haberin yok.
  • Alacaklı olmak alacak peşinde koşmak kadar kötü birey yok benim için. Bu devirde ne verdiğin borcu alabiliyorsun ne kiraladığın evden çıkarken depozitini kolayca alabiliyorsun işin içinde para varsa biraz katı olmak gerekiyor. İşyerinde 7 sene önce 50 tl borç vermiştim bir arkadaşa daha geçenlerde askere giderken verdi ben verdiğim parayı bile unutmuştum
  • Kuzenim için 14 bin kredi çektim ödüycek öderde sağlam adamdır adam gibi adam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Hachikonun ahı çıkıyor!!!!

• Yüzsüz değilseniz borç vermeyin

• Nasıl yani ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla halamın oğluna düğün için 6bin verdim kaldı 300 lira bende bidaha kimseye vermem
  • Kimseye borç vermedim vermem de. Hayır demek en güzeli, hayır diyince bırakın küssün. Parayı verip isteyince kötü olmaktansa vermeyerek kötü olun en azından para cebinizde kalır enayi gibi hissetmezsiniz. Ne zaman biri borç mevzusu açsa çevremde kardeşim kusura bakma ben borç almam da vermem de diyorum.

Borç verip kötü olacağına vermeyip kötü olacaksın derdi annem.
    Böyle karakterdeki insanlar yüzünden kimse kimseye yardımcı olamıyor.

• Dedemin bana tokiye yatırmak için verdiği 14k Tl ile coin borsasına girdim 1.5 ayda 7k TL kâr yaptım yedim içtim büyük biraderim evlenecek 100gr altın istemişler 5k tl verdim tamamen yardım amaçlı. Ben sağlık sorunlarından dolayı yatıyom işsizim onlar çalışıyor işleri güçleri rast gitsin . Rüyamda büyük ikramiye çıkıyor :D onu bile bölüşüyorum hayırlısı :)
    Bir kilo kuşbaşı sardirirsin olmadı

• An itibari ile aklıma gelen 6 kişiden toplam 27bin TL alacağım var. Gitti gözü ile baktıklarımı saymıyorum. Bunlar sadece alabilme ihtimalim olanlar. Haline şükür et.

• Bu devirde borç mu verilir yaaa? Demeye geldim. Ya verir unutursun 3-5liraysa. Ya da unutmaz üzülürsün. Bu devirde borç almak demek zaten vermiyeceğm kardeşim demektir. Borç para mı lazım bak bankalar orda duruyor borç vermek için sıraya girerler istersen.
    Kimseden istemem ve vermem bu devirde. Vermeye gelince ufak paralar olabilir 3-5 mesela. Ama 5lira bile istemem gider ek hesaptan çekerim büyük ise kredi çekerim kimseden istemem. 25kuruş eksik çıksa bakkaldan birşey alırken bakkal sorun değil ödersin diye teklif etmezse aldığım ürünü bırakırım. 25kuruşta olsa borcum ilk alışverişim 1ay sonrada olsa ilk borcumu öderim sonra alacağımı alırım şaşmaz 35 yıldır.

• Anaoglu kullanıcısına yanıt
    Yıllar sonra editi :
    -ödemedi :)

• Amcamin ogluyla ayni durumdayim. 2 senedir kizla bulusacam para ver. Telefonun faturasini odicek param yok ver ben işe girince sana verecem diye diye baya bir borc taktı bana. İşe girdi kac aydir calisiyor. Simdi telefonlarimi açmıyor. Yuzyuze gorunce yalvararak 50 lira ancak koparabiliyorum. Meseleyi sıkıştırsam gürültü çıkacak biliyorum. Boyle adamlarla hicbir is yapilmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha önce ödediği için yine verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Bir kilo kuşbaşı sardirirsin olmadı
    Ne alaka ?
  • Borç veya emanet verme durumu hep sıkıntılı, versen ayrı dert vermesen ayrı dert..

Ben geri dönmesini önemsemediğim miktarları borç veririm, dönmezse adamı tanımış olurum en azından :) fakat daha dönmeyen olmadı çok şükür...

Fakat araba emanet edip kaza yapan tanıdığım oldu, maalesef aramda bozuldu. O mevzudan sonra asla emanette vermiyorum bir şeyi :) Arkadaşım akşam üstü evime geldi, hanımla düğüne gideceğiz müsaitse aracını alabilir miyim dedi, vermezdim ama güvenip verdim, arabanın kapıyı yandan sürtmüş derin çizikler olmuş, fakat esas sıkıntı bunu bana söylemedi :) arabayı gece teslim etti ben sabah kendim gördüm, aradım bana diyor ki aaa öyle mi olmuş...

Yani bana kalırsa ne borç verin ne emanet, bu kafasız insanların kahrını çekeceğinize baştan kötü olun...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.