Şimdi Ara

ALLAH'A YEMİN ETTİM BUNDAN SONRA HİÇKİMSEYE BORÇ PARA VERMEYECEĞİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
0
Favori
10.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kulağınıza küpe olsun, para verip düşman olacağınıza vermeyip kaç paralık adam olduğunu görmeniz daha iyi. Ha hastalık vs o zaman ayrı. Çok acil bi durum olur da vermeniz gerekirse de sizi zor durumda bırakmayacak bi meblağ verin ve geri gelmeyecek diye düşünün.
    Maalesef tecrübe ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmehcik_71 -- 12 Ekim 2019; 23:38:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok yanlış. O işin doğrusu şu. O laptopu 1000 TL' ye siz alacaktınız. Eline para geçip geri almak istediğinde 1500' e geri satacaktınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kütahyalı sürekli din iman dersin ama böyle bir yemin etmenin doğru olmadığını nasıl bilmiyorsun :)

borç verilir ama gerçekten hayati bir durum varsa
    gerçi artık şahıslardan borç almaya gerek kalmadı ,parası olmayan gitsin bankadan alsın

zaten günümüzde şahıslardan para isteyenler ,bankaları vs. sonuna kadar kullanmış ,keyif peşinde olan kişiler oluyor
    keyif yapacak adama borç falan veremem ama yemin de etmem :)

ha yıllardır kimseden borç istemişliğim de yok ,herkes harcamasını kesesine göre yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 12 Ekim 2019; 3:0:40 >
  • Kimseye borç vermem de almam da. Birkaç kişiye 50-100 verdiğim oldu onları da aldım zaten.

Öncelikle borcunu ödeyecek tipler az çok belli olur. Emanete riayet eden,özü sözü bir, dürüst,titiz adamlardır. Bunlarda çoğu zaman borç istemez zaten çok zor da kalmadıkça.
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Onu o an hiç düşünemedim :) borcumun üstüne yatan arkadaşın başka bir yönlerini daha anlatayım mı?

Birgün bir arkadaşı buna şaka amaçlı tükenmez kalem vermiş. Tükenmez kalemin ucunu çıkarmak için üstüne bastığında elektrik carpan kalem yani. O kalem cok hoşuna gitmiş ve "bu kalemi bana sat" demiş.Kalem bügun parasıyla 20TL eder cunku içinde pil, devre vs var, özel şaka kalemi, ucuz değil. Satmayı düşünmüyorum demiş arkadaşı. Bu illa ki sat diye diretmiş. Arkadaşı okey 10TL ver senin olsun demiş. Bu benim borç üstüne yatan arkadaş "10TL cok para yav, 5TL'ye sat" demiş. Arkadaş zaten satmayı düşünmüyordum olmaz böyle demiş. Yine ısrarla 5TL'e sat demiş. Arkadaş bu ısrarlardan kurtulup başından atmak için 5TL'ye satmış. 5TL'si için yarım saat pazarlık yapan birisi....Daha ne sohbeter oldu, onları da başka yorumda anlatırım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşver hocam, forumda hemen 50-100 liranın lafını mı yapıyorsuncular gelmeden şunu söyleyeyim
    50 lira da aynıdır 5.000 lirada önemli olan karşıdaki adamda "borç aldım bunu geri ödemeliyim" bilinci
  • Ben çok sevdiğim değer verdiğim biriyse parayı kendimce hibe ediyorum geri gelecek diye düşünmeyince sorun olmuyor. Borç verdiklerimin %90ı geri gelmiştir sanırım. Borcuna sadık olmayan kısım ile ilişkimi kesiyorum, böylece 3 kuruşa adamı tanımış oluyorum ilerde yiyebileceğim daha büyük kazıkların önüne geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 12 Ekim 2019; 9:22:27 >
  • İnsanlar borçlu olduğu kişinin arkasından koşup borcunu istemese bile bunu ödeyip vebalden kurtulmaları gerekirken neredeyse boğazına sarılıp alamıyorsun alacağını. Bu nasıl bir rahatlıktır, nasıl bir sorumsuzluktur, nasıl bir ahlaksızlıktır anlamak mümkün değil. Toplumda bu kadar hırsız varken siyasiler düzgün mü olacaktı?
  • Tepecikli mi Kuruçaylı mı

• borç verip geri istemekle uğraşacağıma o kişiyle bütün arkadaşlığımı dostluğumu keser kafam rahat uyurum
  • Borç gelene geçene verilmez. Bunu bilmen gerekirdi.

Vereceksen, karakterli, borcuna sadık adama vereceksin. Ki bu da yetmez, borç verdiğin kişinin yeri gelince ödeyebilecek bir geliri olduğunu da bilmen gerekir. Parasız, işsiz adama borç para verilmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun sadece borç değil. Araba, eşya dahi ödünç verince sorun olabiliyor. Üniversiteden bir arkadaş, ar-ge görevlisi oldu ve benden ünideki matematik kitabını ödünç istedi. Kitap ABD basımı kalın, ağır ve orjinal birşey. Rafımda duruyordu. Arkadaş kitap istemiş hiç verilmez mi? Verdim. Dönem çalışması bitince geri alacağım demi? Evet aldım. Ancak kitanın her iki kağaı da yerinden yırtılmış, her sayfası çarşaf gibi buruşmuş paçavraya dönmüş halde aldım! Arkadaş "Fotokopici biraz hırpalamış k.bakma" dedi. Fotokopisini cektireceğini bana söylemedi. Öyle ağır ve narin kitap fotokopici elinde tabi ki o hale döner. Kitap başkasının emanet olduğu için sadece kendisi titizlikle kullanmalıydı.

Bunun gibi başka hikayelerim de var. Sonra onları da anlatırım.

• Kardesim hayati yasaya yasaya ogreniyorsun yasin daha genc sanirim. Sana nasihatim kimseye guvenme verme gerekirse akraban olsun insanlar haysiyetsiz,yuzsuz ve yalani benimsemis. Ickiye sigara eglenceye gelince para var fakat borcuna gelince yok. Oyle adamin karakterini ve gecmisini.... anladin ne demek istedigimi. Haaa vereceksin baktin kiraymiyorsun ne zaman odeyeceksin ?

Senet al arkasina su tarihte verilmek uzere 3-5 kurus ne vereceksen ver imzalat. Kusura bakma kem kum benim prensiplerim boyle babam istese gene boyle yaparim yeminliyim de... buyuk konusma fakat gozunun onunde senet imzalat bak nasil gunu gelince veriyor

• İş arkadaşımın otobüs bileti alacak parası yoktu 70 lira verdim 4 maaş sonra zor aldım.üstelik bunu yapan kızdı.o kadar yüzsüzdü ki ben isterken utanırken o pişkin pişkin konuşuyordu

• Kız hafif mizaçlı birimiydi ? Gerçi paranı vermiş ama eğer bir daha sizden para isterse bi kere ver deyin ve alacağınızı silin :)

• Aklini kullansan allaha gerek kalmayacaktı :)
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    benzer durum bende var. zaman aşımına uğradı herhalde. her telefon açmamda söyler "aklımdasın". lafta olunca bir şeye yaramıyor maalesef. yani soğuk su işi çözer.
  • Bir arkadaşım zor durumdaydı.15000 tl kredi çekmiştim.Çok şükür sıkıntısız geri aldim.Çok samimi olmadığım bir arkadaşa da yaklaşık 4 ay önce 350 tl borç verdim.3 gün önce aradım .Durumlar kötü vs. dedi.Bakalım onu alabilecek miyim.

• bende aynen zora düştüm. kimse bana borç vermedi. Babam bile... Borcuna sadık biriyimdir. Hatta daha önce borç vererek zor durumda kurtardığım adam bile bana borç vermedi. 2 kere bankadan kredi çekmek zorunda kaldım. birini ödedim. diğerini de ödüyorum. Allahın yardımıyla temizledim nerdeyse hepsini.
    Ben de Allah'tan başkasına borç vermeyi ve ondan başkasından borç almayı bıraktım. Vallahi yaptığım tüm karşılıksız iyiliklerin bedeli bana bir şekilde geri döndü.

Bu millet güvenilmez ve alçak... Bankalara nerdeyse "Allah razı olsun" diyeceğiz..
  • bir kere borç para verdim 5-6 yıl önce 500 lira kadar. borç verdiğim kişi selamı sabahı kesti. kocaman adam resmen üstüne yattı.
    borç almayı bırak benim birine bir kuruş hakkım geçse hakkı kalmasın diye 5 kuruşluk karşılık düşünürüm. milletin yüzü kızarmıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.