Şimdi Ara

Allah kahretsin yaa! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu videoyu merak ettim Ama şoföre çok yüklenilmiş sanırım asıl suç şoförün o saatte şehiriçine girmesinde
  • Arkadaşlar biraz sakin lütfen. Tamam kötü bir olay ama sakin olun biraz lütfen.
  • Videoyu göremedim ben ?
  • video yu kaldırmışlar, kaldırmaları iyi oldu. akraba, ailesi izlerse dayanamaz. o kamyoncununda allah bin belasını versin. çift ayna denen birşey var biri arkayı gösterirken diğeride arka tekerin durumunu gösterir. bi zahmet frene bassaymış embesil. ecel..
  • http://www.youtube.com/watch?v=lkt-Hm1ONZ4

Sanırım video bu. Hakikaten o araç çocuğun üzerinden geçince içim kötü oldu. Allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

Orijinalden alıntı: okanner48

Böyle konuların açılmaması gerekiyor bence. Formu takip eden her yaş grubundan takipçi var. Belki Hürriyeti okumuyor ama burada görüyor malesef

Valla foruma takılıp çatır çatır bilgisi olmadığı halde cevap yazan yaşı küçük kardeşlerimiz elinin altındaki klavye ile girmedikleri yer olduğunu sanmıyorum ki bu tip olayları görmeleri bir nebze onları daha dikkatli olmaya sevk edebilir. Görüntü daha yakın olsa (çocuğun ölüm anı ve sonrası gibi) razı olmazdım.

Farklı bir bakış açısı fakat yine de bu tarz konuların şahsen açılması taraftarı değilim. Bir birini tektikleyerek daha farklı konular açılabilme ihtimali de var. Tabi ki müdehale edilebilinir.

• şöförü sizler kadar suçlayamadım.
    kamyonun gürültüsü fazla olur, çocuğun çarpma sesini duyamayabilir.
    çocuk malesef çok dikkatsiz davranmış.
    çocuğun yaşı çok da küçük değil gibi geldi (yanılıyor olabilirim.)
    çocuğu sokağa salmmaak lazım, yada tehlikeler konusunda uyarıp, trafik kurallarını daha iyi öğretilebilirdi.
    suçlu aramak istersek
    1-aile
    2-çocuk
    3-şöför
    olarak sıralardım.
    geride kalanların allah yardımcısı olsun.
  • ABİCİM NAAPTINIZ YA AKŞAM AKŞAM KEYİF MEYİF KALMADI Bİ ACAİP OLDUM ALLAH DÜŞMANIMIN BAŞINA BÖYLE ACI VERMESİN
    Bİ YASİN OKUMAK LAZIM ALLAH ANNE VE BABASINA SABIR VERSİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

şöförü sizler kadar suçlayamadım.
    kamyonun gürültüsü fazla olur, çocuğun çarpma sesini duyamayabilir.
    çocuk malesef çok dikkatsiz davranmış.
    çocuğun yaşı çok da küçük değil gibi geldi (yanılıyor olabilirim.)
    çocuğu sokağa salmmaak lazım, yada tehlikeler konusunda uyarıp, trafik kurallarını daha iyi öğretilebilirdi.
    suçlu aramak istersek
    1-aile
    2-çocuk
    3-şöför
    olarak sıralardım.
    geride kalanların allah yardımcısı olsun.

AYNEN KATILIYORUM
  • hocam linki kaldırın isterseni çünkü açınca farklı bir video çıkıyor.
  • Ben kendi çocuğunu kazayla ezen başka birini daha hatırladım. Hayat işte ne pisi pisine ölümler var daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 25 Eylül 2011; 18:18:38 >
  • İşte direksiyon başına geçtiğinizde bunu unutmayın,
    araç kullanmak ciddi bir iştir,
    trafikte ki insanların güvenli size bağlı oluyor,

yıllar evvel yine ölümlü bir kaza olmuştu, ölüme sebebiyet veren söförün savunması,
    sigaram düştü araç yanmasın diye almaya çalışıyordum,

bu herkesin başına gelebilir,
    ama insan hayatı en önemlisidir,
    bu bilinçte olmak lazım

ama trafikteyken
    1 saniye kazanmak için neler yapıldığını görüyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Babam da eskiden Ülkerciydi,aynı araçtan bizde de vardı.Çok fazla kör noktası var ve çok fazla kaza yapıyor bu araçlar.Babamın arkadaşı da geri geri yanaşırken bir çocuğu altına alıp ezmişti.Buna bir çare bulmak gerek..

Dalga geçmek için söylemiyorum. BMW 5 ve 7 serilerinde bulunan ve otomobilin bütün kör noktalarını orta konsoldaki LCD'ye yansıtan bir sistem var. Hatta üst donanımlarda standart. Bu kör nokta kamera sistemine benzer bir uygulama kamyonetler için geliştirilmeli. Isızu ve İveco gibi markalar yıllardır aynı tip ve teknolojide kamyonet üretmekten bıkmadı. Şimdi git plazaya 2012 modelini öğerler. Kör nokta uyarı ve kamera sistemi şehir içinde dolaşmak zorunda olan bütün kamyonetlere konulmalı. O ezilen benim çocuğum olsa o kamyonu sürem şahsa aynı acıyı fiziki olarak kendine yaşatırım(Çocuğuna falan değil kendisine) yaşatırım. Her ne kadar suçu olmasa kendimi tutabileceğimi sanmıyorum.

• Allah kimsenin başına vermesin fakat videoda göründüğü kadarıyla şöförün çok suçu yok. Bu tip araçları kullananlar iyi bilirler, o araç dönerken çocuğun araca çarptığı yerden itibaren tamamen dönene kadar hiçbirşey göremezsiniz.

Allah rahmet eylesin,geride kalanlara sabır versin Amin...
  • Boşu boşuna adamın başı yandı...
  • Of off Allahım... kafasını koparmış yavrucağın ya.çok kötü oldum Allah kimseye vermesin böyle dert.Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin
    Şöföre kabahat bulan arkadaşlar lütfen empati kurun aynı durum sizinde başınıza gelebirdi.İnanın şöförün düştüğü durumda çok kötüdür psikolojik olarak. Ecel vakit saat gelmiş ama keşke bu çocuklar aileler ve şöförler daha dikkatli olsak.
  • allah kahretsin cidden :(
  • Kiracimizin 8 yasinda oglu var. Evin de tam karsisinda park var. Cocuk bahce kapsindan bir firliyor direk yola, ne sagina bakiyor ne soluna. Allah gostermesin bu cocuga bisey olsa sorumlusu kim. Istedigimiz kadar dikkat etsekte bu gibi durumlarda yapacak bisey kalmiyor.
    Gecen senede arkadasima ehliyet alma arifesinde cocuk carpti, arkadasim hic sucu yokken bir kamyon ceza yedi. Arkadasim motosikletiyle yavas bir sekilde giderken annesinin yanindaki cocuk yola firlamis ve motora yandan carpmis, bisey olmamis ama ya olsaydi?
    Valla ne kadar dikkat etsekte olacak la olecegin onune gecilemiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilusa

Kiracimizin 8 yasinda oglu var. Evin de tam karsisinda park var. Cocuk bahce kapsindan bir firliyor direk yola, ne sagina bakiyor ne soluna. Allah gostermesin bu cocuga bisey olsa sorumlusu kim. Istedigimiz kadar dikkat etsekte bu gibi durumlarda yapacak bisey kalmiyor.
    Gecen senede arkadasima ehliyet alma arifesinde cocuk carpti, arkadasim hic sucu yokken bir kamyon ceza yedi. Arkadasim motosikletiyle yavas bir sekilde giderken annesinin yanindaki cocuk yola firlamis ve motora yandan carpmis, bisey olmamis ama ya olsaydi?
    Valla ne kadar dikkat etsekte olacak la olecegin onune gecilemiyor...

teknik açıklamasını yukarıda ki mesajda yazdım
    bu ülkede trafik eğitimi yok,

çocuklar aracı gördüyse sürücünün onu gördüğünü düşünür,
    ve çocuklar dürtü ile hareket eder,düşünmez,
    bu sebep ile sokaklarda hız limiti 30km/sa tir,okul bölgeleri gibi çocuk olan noktalarda 20km/sa tir

• quote:

Orijinalden alıntı: download

quote:

Orijinalden alıntı: set

Eğer ağır vasıta kullanıyorsan aracın her noktasına dikkat edeceksin!

Mahalle arasında isen çok daha fazla dikkat edeceksin!

Mahallede çocuklar varsa çok çok daha fazla dikkat edeceksin!

Benim sokağımın başında ekmek fırını var, fırının kamyonetleride aynı bunun gibi. Dikkatsizce araç kullanıyorlar. Adam sağına soluna bakmıyor hiç! Bu yetmezmiş gibi çok hızlı kullanıyorlar!!! Sanki sokak sadece onların!!! Birgün onlardan biri ile karakolluk olacağım ama ne zaman bilinmez!

İçimden öyle şeyler geçiyorki!!! O kamyonetin sürücüsünü döve döve öldürmek isterim!

Benim gözümde o herif resmen katil!!!

Tekrar yazıyorum büyük araç kullanıyor ve çevrede çocuklar oyun oynuyorlarsa çok ama çok çok dikkat edeceksin!!! Yada kullanma o aracı!!!

Ekmek parası kazanacağım deme, bu katil olmana bahane değil!!!

Bu resmen cinayettir. O şöför katildir!!!!!

Küçük Hamza nın ailesi ve sevdiklerine Allah sabır versin.

Sende sakin ol şampiyon! Bir insanı cinayetle suçlamak o kadar kolay değildir. Sürücü normal bir şekilde dönerken çocuk dalgınlıkla araca doğru koşuyor ve üzücü olay gerçekleşiyor ne kadar dikkat edilirse edilsin herkesin başına gelebilir kasıt yada hata yok adam katil diyerek provakasyon yapma.

Bu noktadan sonra istediğinizi söyleyebilirsiniz bana...

Önemli değil,hiç birşey farketmiyor.

İnanın söyledikleriniz şu an umrumda bile değil. Şu an tek düşündüğüm o çocuk ve ailesi....... Rabbim sabırlar versin,çok zor. Rabbim yaşatmasın böyle bir acı...

Mahkeme yargılama sürecinde ölüme sebebiyet vermekten yargılayacak, kanunlarımız bunu diyor.

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Allah rahmet eylesin. Çocuk açısından düşünecek olursak kamyon dönemeci açıktan alınca onun düz devam edeceğini sanıyor ve koşmasına devam ediyor. Şoförün yaptığı da iş değil, sağına soluna bakmayan adamdan şoför olmaz. Aynaları her daim kontrol etmenin gerekliliğini dikkatsizliğinden ötürü bir çocuğun hayatına sebep olmaktan yargılanırken anlayacaktır büyük ihtimalle. Üstelik sinyal falan da vermemiş, tam sopalık yani. Ama asıl kusur o kamyonların şehirlere girmesine izin veren sistemde. Her alanda olduğu gibi bu konuda da kanun eksikleri mevcut.

Ülkemde böyle kazalar normal karşılanıyor. Alışmışız. Aynen kaldığımız yerden devam ediyoruz, aynı hatalara devam ediliyor.

Ölen ölüyor, bir süre konuşulup unutuluyor gidiyor. Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor, kimsenin umrunda bile olmuyor. Sonuçta unutuluyor gidiyor,ders alınmıyor,önlem almayı zaten hiç düşünen yok.

Nasıl önlem alınabilir, ne yapılabilir tekrar aynı durumu yaşamamak için?... Bunlar konuşuluyormu? Tüh tüh, vah vah sonrası unutulur gider işte...

Biz hakikaten çok farklı bir milletiz, diğer milletler olay olmadan önce önlem almayı düşünürler. Biz olay olsa bile önlem almayız... Taaaki defalarca kez yaşanana kadar...

Hepiniz bilirsiniz, bir kavşakta kaza olur, ölen olur önlem alınmaz. Ancak kazalar artıp ölü sayısı çoğalınca önlem almak düşünülür. Tepkiler olunca önlem alınılır... :(

Bunu hepimiz normal kabul etmişiz.

Bence normal değil.........
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.