Şimdi Ara

Allah kahretsin yaa! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burda sürücünün ne hatası var şimdi. o noktada çocuk resmen arabanın altına kendini atmış, neden kamyona koşuyor ki?

aileler böyle çıkarıp çıkarıp sokağa atarsa sonucu bu olur. valla ben şöföre acıdım, siz olsanız görebileceğinizi mi düşünüyorsunuz o açıda, mümkün değil. genel olarak konuşuyorum çocuk büyütmek lakayıt bir iş değil, bunun gibi binlerce çocuk hergün tehlike altında sokaklarda dolanıyor, sorun nerde sizce?

asistforte ye de katılıyorum, bence siz siz olun çocuğunuzu ya böyle tehlikeler için çok iyi eğitin ya da yanından ayrılmayın.
  • Bunların sebebi hepimiz tarafından kuralların görmezden gelinmesi!

Burada kaç kişi ehliyet alırken adam akıllı eğitimen geçti?

Trafik eğitimi neleri kapsar?

Hız limitleri neden var?

Neden ana arterlerde hız limiti 50km/sa, sokaklarda 30km/sa, okul çocuk bölgelerinde 20km/sa tir,
    Neden anayoldan ayrılacak isek neden yayaya yol vermek bakmak zorundayız,

Şimdi söförü şuçlayalım
    ama bu kurulları biz biliyormuyuz?

Diğer yandan,
    çocuklarımızı eğitiyormuyuz?

Şunu biliyormuz,
    Çocuklar devamlı korunduklarını düşünür,
    bir çocuk aracı gördüyse, ona göre araçta onu görmüştür,
    7 yaşından küçük çocukların anlık dürtü ile hareket ettiğini, 1sn sonrasını düşünmediğini bilmiyormuyuz

İBB'nin çocuklara trafik eğitimi ile alakalı bir pisti var
    buranın web sayfasına var,

http://tkmcocuk.ibb.gov.tr/

burada ki videoları çocuklarınıza izlettirin, okulu o parka gitmemişse siz götürün
    şu introyuda izleyin

http://tkm.ibb.gov.tr/intro/intro3.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdusss -- 24 Eylül 2011; 15:10:16 >

• Gerçekten çok üzücü bir durum allah ailesine ve sevenlerine sabır versin.
    Kamyon sürücüsü hiç mi anlamadı çocuk resmen pat diye çarpıyor ben alttaki yorumları okumadan direk haber linkine tıkladım ve böyle birşey beklemiyordum.
    Çocuk resmen tekerin önündeyken şok olmuş bir üzerine gelen tekerleğe bakıyor birde etrafa. Resmen şokta.

Bana kalırsada kamyon sürücüsünün aman aman suçu kabahati yok solunu sürekli takip edemez ya. Tek suçu çocuğun ilk çarptığı anda fark etmemesi bu kabahatide o yaşta bir çocuğun ölümüne sebeb oldu.

Bazı arkadaşlar sinyal yaksa görürdü falan demiş o yaşta bir çocuğun böyle birşeyi anlayabilceğini sanmıyorum anlasa bile göremezdi o açıdan sinyal ışığını çocuk bi an önce hevesle eve gitme heyecanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Bu tür kamyonların kamyonetlerın daha farklı olması gerekir .

Siz yazınca farkettim, araç farklı dizayn edilse sanki sadece bacak kırılması ile kurtulur gibi görünüyor. Şehiriçi dağıtım araçlarının yanlarda yere kadar eteği olsa nasıl olur?

Şu dondurma araçlarına bir bakınız.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_cream_van

nokta. o teker kapalı olsa sakatlandığı ile kalabilirdi gerçekten.

Olması gereken bu çünkü bu araçlar tehlikeli ve görüş açısı çok kısıtlı araçlar hem bu şekil önlemli olmaları lazım hemde ilkokul mezunu değil çok daha farklı eğitimler almış elemanlar olması lazım.

Damacanayla su getirenler doblo connect su bu kullananların hepsı lise mezunu ve ehliyetini yeni almış trafik canavarları sokak içlerinde hız rekorları kırıyorlar.

Ama biz boşa konuşuyoruz insan hayatının önemi olmayan bir ülkede yaşıyorsanız bunlarada alışacaksınız

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 24 Eylül 2011; 15:23:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: set

Benim sokağımın başında ekmek fırını var, fırının kamyonetleride aynı bunun gibi. Dikkatsizce araç kullanıyorlar. Adam sağına soluna bakmıyor hiç! Bu yetmezmiş gibi çok hızlı kullanıyorlar!!! Sanki sokak sadece onların!!! Birgün onlardan biri ile karakolluk olacağım ama ne zaman bilinmez!

Bu resmen cinayettir. O şöför katildir!!!!!

Sayın set ; çocuk kamyondan hızlı değil mi burada? Sürücüye bu kadar yüklenmeyiniz dörtyol ağzını dönüyor ve hakikaten yavaş.

Bende sürücüyüm. Mahallede oyun oynayan hele hele 5 yaş civarı çocuk veya çocuklar varsa haraket etmeden önce sağımı solumu iyice kontrol ediyorum. Ödüm patlıyor. Sırf bu yüzden park sensörü taktırdım,çok şükür park ederken arkayı kestiremeyecek kadar acemi değilim. Ancak çocuk oluyor, aracın arkası yüksek göremeyebilirim. Bu durumda sensörüm çok önemli.

Çocuk bu takla atar,koşar,fırlar,zıplar,önüne atlar herşey yapar,aklı ermez. Sen dikkat edeceksin...

Orada o adam aynaya bakmamış, direk yolu kontrol etmiş. Oysa öncelik çocuklardadır. Dikkat etmek zorunda. Ama adam kendi derdinde, yolu kontrol edecek, gelen yoksa geçecek. Videoda açıkca belli bu...

O adam hakime anlatsın derdini şimdi! Hele hele video var... Hakimin bir kez seyretmesi yeterli...

Çocuk varsa duracaksın! Çocuğun her hareketi yapabileceğini unutmayacaksın!

Sonradan bende suç yok demek olmuyor! İşte böyle katil oluyorsun!!!

Bu tür kamyonetleri kullananlar dikkat etmiyorlar. Bişey olmaz havasındalar....

• izledikçe tüylerim diken diken oluyor. o zavallı ana babasına allah sabırlar versin. çok zor bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Gerçekten çok üzücü bir durum allah ailesine ve sevenlerine sabır versin.
    Kamyon sürücüsü hiç mi anlamadı çocuk resmen pat diye çarpıyor ben alttaki yorumları okumadan direk haber linkine tıkladım ve böyle birşey beklemiyordum.
    Çocuk resmen tekerin önündeyken şok olmuş bir üzerine gelen tekerleğe bakıyor birde etrafa. Resmen şokta.

Bana kalırsada kamyon sürücüsünün aman aman suçu kabahati yok solunu sürekli takip edemez ya. Tek suçu çocuğun ilk çarptığı anda fark etmemesi bu kabahatide o yaşta bir çocuğun ölümüne sebeb oldu.

Bazı arkadaşlar sinyal yaksa görürdü falan demiş o yaşta bir çocuğun böyle birşeyi anlayabilceğini sanmıyorum anlasa bile göremezdi o açıdan sinyal ışığını çocuk bi an önce hevesle eve gitme heyecanında.

Hayır,solunu sürekli takip edecek. Hatta kamyonetin her noktasını sürekli takip edecek. Çünkü çevresinde oyun oynayan çocuklar var. Buna biz dikkat etmek diyoruz.

Ben aracı kullanırken her noktasını takip etmeye çalışıyorum. Buna mecburum, çünkü herhangi bir yayaya çarparsam bunu izah edemem... Göremedim diyemem...

Göremeyecek isen geçmeyeceksin o büyük aracın başına! Ben şu an kamyon kullanamam, çünkü aracı bilmiyorum, her noktasını takip edemem. Yoksa geçersin direksiyona,basarsın gaza,arabadan çok farklı bişey değil kamyon kullanmak. Ondada gaz vites direksiyon var. Ama kamyonun her noktasına hakim olamam, takip edemem.

Gaza bas,vitesi at,direksiyonu çevir değildir sürücülük...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşlar bu kamyonetin açık kasalısını ben de kullanıyorum.Orası tamamıyle kör nokta değil , şoför aynadan bakabilir ama, sokağa girerken nasıl olsa araç yok diye, zaten de geniş aldığı için bir daha da aynadan bakmamış. Eğer aynadan baksa görebilirdi.

90 lı yıllarda satılan Kia tarzı kore kamyonetlerde, dönüş yaparken küçük çocukları fark edebilmek için sağ kapı altlarında küçük pencereler vardı.Bu pencereler sonradan bu kamyonlardan kaldırıldı. eğer öyle birşey olsaydı belki çocuğu görmese de, kendine doğru gelen bir karaltı olduğunu farkeder ve aynaya bakardı.

Bana göre şoför aynaya bakmalıydı.

Allah kahretsin yaa!

Allah kahretsin yaa!

Allah kahretsin yaa!

• Allah rahmet eylesin.

Umarım bu kaza meclisin gerekli komisyonlarına ulaşır ve sokak aralarına giren ağır araçlar konusunda gereken tedbirler alınır.

Biz çocukken de sokak aralarında traktörler vardı sebze meyve satan. O traktörler çok arkadaşıma çarptı bir tanesini sakat bıraktı.

Aileye tedbirsiz diyemem, o traktörlerden bir tanesi annemin gözünün önünde bana da çarpacaktı. Ne yaparsan yap parkta da oynasan, illa ki yoldan geçiyorsun. Çok üzücü, tekrar Allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cncplasma

Arkadaşlar bu kamyonetin açık kasalısını ben de kullanıyorum.Orası tamamıyle kör nokta değil , şoför aynadan bakabilir ama, sokağa girerken nasıl olsa araç yok diye, zaten de geniş aldığı için bir daha da aynadan bakmamış. Eğer aynadan baksa görebilirdi.

90 lı yıllarda satılan Kia tarzı kore kamyonetlerde, dönüş yaparken küçük çocukları fark edebilmek için sağ kapı altlarında küçük pencereler vardı.Bu pencereler sonradan bu kamyonlardan kaldırıldı. eğer öyle birşey olsaydı belki çocuğu görmese de, kendine doğru gelen bir karaltı olduğunu farkeder ve aynaya bakardı.

Allah kahretsin yaa!

Allah kahretsin yaa!

Allah kahretsin yaa!

Haklısın,sol taraftaki ayna süs için konulmamıştır...

Bahane aramayınız, burada o kamyonetin sürücüsü KATİLDİR!!!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cncplasma

Arkadaşlar bu kamyonetin açık kasalısını ben de kullanıyorum.Orası tamamıyle kör nokta değil , şoför aynadan bakabilir ama, sokağa girerken nasıl olsa araç yok diye, zaten de geniş aldığı için bir daha da aynadan bakmamış. Eğer aynadan baksa görebilirdi.

Allah kahretsin yaa!

Allah kahretsin yaa!

Allah kahretsin yaa!

Haklısın,sol taraftaki ayna süs için konulmamıştır...

Bahane aramayınız, burada o kamyonetin sürücüsü KATİLDİR!!!

++++++++

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Gerçekten çok üzücü bir durum allah ailesine ve sevenlerine sabır versin.

Hayır,solunu sürekli takip edecek. Hatta kamyonetin her noktasını sürekli takip edecek. Çünkü çevresinde oyun oynayan çocuklar var. Buna biz dikkat etmek diyoruz.

Ben aracı kullanırken her noktasını takip etmeye çalışıyorum. Buna mecburum, çünkü herhangi bir yayaya çarparsam bunu izah edemem... Göremedim diyemem...

Göremeyecek isen geçmeyeceksin o büyük aracın başına! Ben şu an kamyon kullanamam, çünkü aracı bilmiyorum, her noktasını takip edemem. Yoksa geçersin direksiyona,basarsın gaza,arabadan çok farklı bişey değil kamyon kullanmak. Ondada gaz vites direksiyon var. Ama kamyonun her noktasına hakim olamam, takip edemem.

Gaza bas,vitesi at,direksiyonu çevir değildir sürücülük...

Tamam takip etmeli fakat inanın böyle kolay olmuyor. Dolmuşculuk yaptığım zamanlar ufak tefek hatalar bende yaptım yolcu düşürüyordum hatta 1 keresinde. Ama böyle şeylerin bilinmesi lazım kesinlikle bu tarz araçların yakından arkasından geçmemek lazım. Ayrıca hocam dikkat ederseniz orada çocuk oun oynamıyor bakkaldan çıkmış evine gidiyor. Yani adam çoluğun çocuğun içinden geçmiyor.

Çocukların oyun oynadığı veya kalabalık olduğu mahallelerde söylediğiniz gibi yapmak gerek tabiki. Yanlış anlaşılmasın ben burada sürücü savunmuyorum. Burada tek suçlu kamyon sürücüsü değildir. Çocukta suçludur. Adam önüne mi baksın sağ aynayı mı kontrol etsin yoksa sol aynayı mı ?

Gerçekten kolay bir iş değil ha diyeceksiniz ki evet kolay değil geçmesin o zaman başınada bu tür meslekler öğrenim durumu yüksek olmayan insanlar için o zaman bu insanlar aç mı kalsın ? Adam bu işi yapmak zorunda başka çaresi yok.

Sonuçta şöfüründe bi anlık dikkatsizliğine denk gelmiş çocuğunda.

• şunu bilir şunu söylerim hep

türkiyede çocuklara ilk öğretilmesi gereken trafik ve yüzme olmalı yoksa hiç beklenmedik bir yerde hiç beklenmedik bir şekilde cenaze sahibi olunabilir allah muhafaza
  • Çok kötü oldum ya,çok kötü bir durum.Allah anne babasına sabır versin.
  • quote:

Eğer ağır vasıta kullanıyorsan aracın her noktasına dikkat edeceksin!

Mahalle arasında isen çok daha fazla dikkat edeceksin!

Mahallede çocuklar varsa çok çok daha fazla dikkat edeceksin!

Benim sokağımın başında ekmek fırını var, fırının kamyonetleride aynı bunun gibi. Dikkatsizce araç kullanıyorlar. Adam sağına soluna bakmıyor hiç! Bu yetmezmiş gibi çok hızlı kullanıyorlar!!! Sanki sokak sadece onların!!! Birgün onlardan biri ile karakolluk olacağım ama ne zaman bilinmez!

İçimden öyle şeyler geçiyorki!!! O kamyonetin sürücüsünü döve döve öldürmek isterim!

Benim gözümde o herif resmen katil!!!

Tekrar yazıyorum büyük araç kullanıyor ve çevrede çocuklar oyun oynuyorlarsa çok ama çok çok dikkat edeceksin!!! Yada kullanma o aracı!!!

Ekmek parası kazanacağım deme, bu katil olmana bahane değil!!!

Bu resmen cinayettir. O şöför katildir!!!!!

Küçük Hamza nın ailesi ve sevdiklerine Allah sabır versin.

Sende sakin ol şampiyon! Bir insanı cinayetle suçlamak o kadar kolay değildir. Sürücü normal bir şekilde dönerken çocuk dalgınlıkla araca doğru koşuyor ve üzücü olay gerçekleşiyor ne kadar dikkat edilirse edilsin herkesin başına gelebilir kasıt yada hata yok adam katil diyerek provakasyon yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi download -- 24 Eylül 2011; 16:40:27 >

• Babam da eskiden Ülkerciydi,aynı araçtan bizde de vardı.Çok fazla kör noktası var ve çok fazla kaza yapıyor bu araçlar.Babamın arkadaşı da geri geri yanaşırken bir çocuğu altına alıp ezmişti.Buna bir çare bulmak gerek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende mahvoldum sabah izledigimde. hayat ucuz bizim ulkede o kamyonun o daracik yola girmesine izin verilmesinden tut soför dahil bir cok seyi suclayabiliriz ama hic birsey degismeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sakin ol Sampuan -- 24 Eylül 2011; 17:08:13 >
  • Yazılanları görünce videoyu izlemeye cesaret edemedim açıkçası ...Dayanamıyorum böyle şeylere .hele ufacık yavrucağızlara ......

Allah hepimizin çoluğunu çocuğunu korusun ,ana babalarına bağışlasın ....

Rica ediyorum açmayın bu tür şeyleri buralara

O çocuğun ana babası veya akrabasından biri bunları gördükçe okudukça ne olur daha sonra ..yapmayın ...
  • O cocugu bu yasta sokaga salanlarda o sofor kadar hatalı bence
  • video kaldırılmış anladığım kadarıyla iyide olmuş,şöför suçsuz diyen arkadaşlar,size çarpan bir şeyi hissetmiyorsanız,duymuyorsanız,tereddüt edip durmuyorsanız kusura bakmayın siz şöför falan değilsiniz.
    Diğer bir konu evet arkadaşlar haklısınız o yaşta bir çocuğun sokağa salınmasıda çok yanlış,ben kızımla yürüken elini sıkı sıkı tutarım,tüm dikkatimi de ona veririm,ancak bu çocuk birden atılabilir ve sizden kurtulabilir.Burada asıl sorumluluk direksiyon başında olanındır,her zaman DİKKATLİ OLACAK başka yolu yok,ağzını açıp sağo sola bakmayacak,ağzını yaya yaya cep telefonuyla konuşmayacak.Dikkat her zaman dikkat.Oturduğum siteye her zaman 1. vitesle girerim,nerdeyse 10km hız ile evin önüne gelirim,çıkarken de aynı şekilde davranırım.

Bir de son zamanlarda sıkça okumaya başladığım SAKİN OL ŞAMPİYON yazısıyla ne anlatılmak istendiğini de tam olarak anlamış değilim,forumun düzeni ve seviyesi her geçen gün bozuluyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.