Şimdi Ara

Allah kahretsin yaa! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence kamyonlar toplatılmalı, ama çocukları eğitmeye gerek yok. Kamyonları kaldıralım bence daha mantıklı. Çocuklar serseri mayın gibi koştursun temde falan hatta.
  • Mideme ağrı girdi videoyu izleyince çok üzücü bir ölüm hele ki çocuk olunca insan daha fena oluyor.

Ailesine sabır diliyorum.

Kamyon sürücüsünde pek bir hata göremedim şahsen.Oldukça yavaş ve geniş açı ile dönüyor.

Çocuk çok hızlı koşturuyor 1-2 saniyelik olay resmen.

Ben kamyon sürücüsünede sabır diliyorum ben kediye bile çarpsam allak bullak olurum adam istemeden bir çocuk eziyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Bence kamyonlar toplatılmalı, ama çocukları eğitmeye gerek yok. Kamyonları kaldıralım bence daha mantıklı. Çocuklar serseri mayın gibi koştursun temde falan hatta.

Gerek yok,kamyonlar dursun,hatta kamyon için ehliyete falan gerek olmasın... Kamyonlara dokunulmasın, ceza bile yazılmasın... Kamyon çocuktan daha önemli çünkü...

Çocuk bu,aklı ermezki.. Belki şunu diyebilirsiniz analar babalar dikkat edecek. Kabulümdür... Yinede o ağır vasıtanın başına sürücü olarak geçecek kişi son derece dikkatli kullanmalıdır o aracı.

Orada o kamyon sinyal bile vermemiş...

Çocuk suçlu olsun olmasın,farketmez,sonuçta öldü. Kamyonda hiçmi suç yok acep?

Bunu tartışmanın şu an anlamı yok,mahkeme kararı verir.

Bundan sonra önlem olarak ne yapılabilir bunu konuşmak lazım... Yan aynalardan aracı kontrol edebiliriz, acaba kör noktamı var? Varsa nasıl iyileştirilebilir bu kör nokta? Kör nokta yoksa neden şöför böyle bir hata yaptı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Forumdaki arkadaslar olayin feci sonuyla direk kamyouncuya yuklenmisler ama, onlarda dusununce kamyoncuda pek sucun olmadigini gorecekler,

Cocuk carpinca, kamyoncu aracin sesinden, carpmayi duymamis olacak ki devam etti, zaten o saatten sonra cocuk altinda kaldi kamyonun, aynalar falanda kurtarmaz.

Cocuk trafige direk atlamis, Tamam eyvallah cocuktur ama, ben kucuklugumde bunlari yapmazdim, ailenin cocugu iyi bi sekilde egitmesi lazimdi vs.. Ben cocugu suclamiyorum aileyi sucluyorum.

Kamyon surucusune ise allah sabir versin ne diyim, Kendinizi kamyon surucusu yerine koysaniz ne yazardiniz acaba, belki kendisininde 5 yasinda cocugu var vs..
  • Oradaki diğer insanlar dikkatimi çekti, olayı görüyor ve sadece seyrediyorlar, içlerinden birisi dahi sürücüye işaret etmiyor,uyarmıyor,dur diye bağırmıyor sadece bakıyor. Sanki film seyrediyor. Olay olduktan sonra bile insanlar gayet sakinler...

Allahım,nasıl bir toplum olmuşuz böyle...
  • --duygusal mod on--

allah o kamyoncunun belasını versin.

--duygusal mod off--

--gerçekçi mod on--

Kamyon şöförünü pek de suçlu sayılmaz. Çocuk şöförün virajı alma esnasında göremeyeceği bir yerden fırlayıp geliyor ve düştüğü anda da kör noktada kalıyor. O esnada arabaya bir şey çarptığını hissetse bile hiçbir şöför viraj ıalırken durmaz. Dönme işlemini tamamlar ve sağa çeker durur. Bu olay talihsiz bir olay ama şöförün bence suçu yok.

--gerçekçi mod off--

Evet şimdi kaldığımız yerden devam edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 26 Eylül 2011; 1:10:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Oradaki diğer insanlar dikkatimi çekti, olayı görüyor ve sadece seyrediyorlar, içlerinden birisi dahi sürücüye işaret etmiyor,uyarmıyor,dur diye bağırmıyor sadece bakıyor. Sanki film seyrediyor. Olay olduktan sonra bile insanlar gayet sakinler...

Allahım,nasıl bir toplum olmuşuz böyle...

Hocam dikkatli izlersen orada adamın arkası dönük. Olayı görmüyor. Gördükten sonra koşuyor. Olayı farkeden kişi başka bir çocuğa benziyor,(Bizim açımıza göre adamın sağında) ölen çocuğun kamyonun ön tekerleğine çarptığını görüyor . Birşey yapmıyor ama oda çocuk gibi sanki. Olayı gören o çocuğun yerinde büyük birisi olsaydı hemen çeker kurtarırdı belki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 26 Eylül 2011; 1:20:04 >
  • çoluğu çocuğu olmayıp burada ahkam kesenlere tek sözüm yazıklar olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

çoluğu çocuğu olmayıp burada ahkam kesenlere tek sözüm yazıklar olsun

hakikaten "çocuk" bu yahu, adı üzerinde...
    çocuk adam öldürse ceza bile verilmiyor, bazıları burada çocuğu suçluyorlar...

Dönüş yaparken sinyal verme, sağa geniş dön(tamam kamyonsun ama çocuğu yanıltıyorsun işte), dönerken aynalara bakma,
    adamın yaptığı resmen cinayet...
  • link kaldırılmış sanırım.

tıklayınca başka haber çıkıyor.

**BOLU'DA FUHUŞ OPERASYONU**
  • Yuh diyorum ya gerçekten içler acısı
  • Arkadaşlar ben bunu haberlerde izledim. Çocuk bakkala çikolata almaya gidiyor. Bakkaldan cıkıp eve doğru koşuyor. Kamyoneti farketmiyor bile. Sürücü ancak üstünden geçince farkına varıyor. Evet ortada bir ölüm var fakat kamyonet sürücüsünün hatası oldugunu düşünmüyorum. İlla suçlu aramak gerekiyorsa çocugun ailesidir. Çarpık yapılaşma kentleşmedir. Bir çocuğun oyun alanı en fazla evinin bulunduğu kapalı site bahçesi olmalıdır. Şuan sokak araları gerçekten mayın tarlası gibi.
  • Linke tıklıyorum boluda fuhuş operasyonu diye bir video çıkıyor. Alternatif link var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

çoluğu çocuğu olmayıp burada ahkam kesenlere tek sözüm yazıklar olsun

Bu dahil, bütün genellemeler yanlıştır !

Ebeveynim, sağlığından ve eğitiminden SORUMLU olduğum bir çocuğum var. Sorumluluğumu gereğince yerine getirmek üzere 4 yıl işe gitmedim, evde oturdum ve çocuğuma baktım.

Sorumluluktan, daha doğrusu özgürlükten kaçış bu toplumda yaygın. Kaza , ölüm yahut bir kayıp olduğunda forumun bir kısmı içinde yaşadıkları kültürü yansıtacak şekilde kendilerinin dışında bir sorumlu arıyor. Açıkçası özgürlükten kaçıyor. Özgür olmak istiyorsanız sorumluluğu da kabul edeceksiniz.

Türlerin Bekâsı iki şekilde sağlanır ; sayıca çokluk ki kayıplar tabii görülür. Diğer seçenek ; özen ve dikkat ve az sayıdaki bireye önemli miktar da yatırım ki ; kayıplardan kaçınmak için her türlü tedbir alınır.

Hangi kültüre aitsiniz? Merak edenler için.

http://resim.donanimhaber.com/m_52736327/tm.htm

bakın mesajımın üzerindeki mesaja dikkat ettiniz mi?

gerçekçi mod,şimdi kaldığımız yerden devam edelim.

buna ne gibi bir cevap verirsiniz acaba?

• çocukların olduğu yerde kornaya basmak lazım.

çocukları fırına, bakkala gönderiyorlar. göndermeden önce defalarca tembih etmek gerek. arabalara dikkat et, tanımadığın kimseyle konuşma gibi.

bu kazada şoförün, ailenin, çocuğun, çocuğun öğretmeninin, kaza mahalinde bulunan çocuklar ve yetişkinlerin kısacası suçsuz olan yok!

bu kaza biraz kadere giriyor bence. allah rahmet eylesin.
  • Daha sayin bosbakan ciksin 3 cocuk diye tuttursun
    Arkadas her yer cocuk kaniyor sabahtan aksama kadar disarda it gibi kosturuyorlar adim gibi biliyorum ileride vatana millete hayirli bireyler olmuyacaklar
    3 tane cocuga bakicak para varmi
    3 tane cocuga bakicak egitimli aileler varmi
    Benim sekiz yasinda kardesim var sokaga ciktimi karsiyami gecicek dogru trafik isiginin oldugu yere gider isik yokmu once sagina sonra soluna bakar karsiya gecer nerdenmi biliyoruz takip ettik ilgilendik tembih ettik
    Hic kimse bitarafindan sallamasin kamyonda gram hata yok bi sinyal vermemis o kadar cocugu adam gibi egiticeklerdi ama bu egitimi verecek bilgi gorus ailede yokmus demekki kimse kusuruma bakmasin

Oyle iskembeden 3 cocuk diye sallamakla bu isler olmaz 1 cocuk diyiceksinki kaliteli yetismis akilli bireyler yetissin egitim seviyeis artsin universite mezunu artsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufoufo

Daha sayin bosbakan ciksin 3 cocuk diye tuttursun
    Arkadas her yer cocuk kaniyor sabahtan aksama kadar disarda it gibi kosturuyorlar adim gibi biliyorum ileride vatana millete hayirli bireyler olmuyacaklar
    3 tane cocuga bakicak para varmi
    3 tane cocuga bakicak egitimli aileler varmi
    Benim sekiz yasinda kardesim var sokaga ciktimi karsiyami gecicek dogru trafik isiginin oldugu yere gider isik yokmu once sagina sonra soluna bakar karsiya gecer nerdenmi biliyoruz takip ettik ilgilendik tembih ettik
    Hic kimse bitarafindan sallamasin kamyonda gram hata yok bi sinyal vermemis o kadar cocugu adam gibi egiticeklerdi ama bu egitimi verecek bilgi gorus ailede yokmus demekki kimse kusuruma bakmasin

Oyle iskembeden 3 cocuk diye sallamakla bu isler olmaz 1 cocuk diyiceksinki kaliteli yetismis akilli bireyler yetissin egitim seviyeis artsin universite mezunu artsin

Başbakan zaten 3 çocuğu belli bölgelerde söylüyor,
    sebebide 8 çocuk yapanlara karışı çoğunluğu kaybetmeme amaçlı

TUİK raporlarına bakarsanız, 2015 gibi bazı başkentlerde,
    2025 gibi Türkiye genelinde Türkler azınlık olacak

Diğer yandan bilimsel kısmını yukarıda yazdım,
    insanlık hali, çocuğunuza ne kadar baksanız da bu tip istenmeyen durumlar olabilir, çocuk algısı bizden farklıdır, dürtü ile hareket ederler, uçurumdan şeker atın, aşağı atlarlar.

• Lütfen bu konuyuda siyasete çevirmeyelim,yahu ne alaka şimdi bu?...

Konuyu nerden nereye getiriyosunuz...

Kim ne kadar çocuk yaparsa yapsın yahu size ne,bize ne?...
    Adam tek çocuk yapar,salar sokağa,dikkat etmez,düşüncesizdir,ot gibi yetiştirir çocuğunu... Adamın bir sürü çocuğu vardır, hepsinide güzelce eğitir, dikkat eder, güzel yetiştirir. Konu ile ne alakası var bunun şimdi?... Çocuk sayısı ne alakadır anlamadım?

Size ne, bize ne, konumuza ne?

Biz konuya devam edelim...
  • şöförün hiçbir kabahati yok.Buradan bol ahkamlı konuşanlar şöför yerinde kendi otursalardı ne olur benide anlayın diye yalvarırdı eminim.

o motor sesinden çocuğun kelebek gibi pıtırtısını duymazsınız bile.Çocuk acı ama kendi etmiş kendisi bulmuş.
    Şimdi burdan tonlarca şöföre küfür etsek gerçeği değiştirmeyecek.

Asıl suçlu ona o saatte mal dağıtmasına izin verende.

sonrasında çizgisi tabelası bile olmayan yolu yapanda

bir suçlu daha var o kocaman yolu ortasından yürüyerek geçen öküzde şöför onun yüzünden onu geçipte döneyim demiş birden geniş almış, çocuğunda birdenbire şahlanacağı tutmuş ne bilsinki burası Türkiye burada herşey olabilir.

bu birazda kafanın içinde bitiyor dikkatli izleyenler farkedeceklerdirki oradaki diğer çocuklar o ezilen çocuğun şuursuz koşmasından ve kamyonetin birdenbire üzerlerine dönmesine mütevellit çocuklar irkilip kenara çekiliyorlar.Bu birazda kişiyle alakalı.
    Ne olduysa oldu artık ve sonuç çok acı.

Bu tip durumların önüne geçmek için bu tip ilkel araçların trafikten men edilmesi gerekiyor.Gerekiyorsa elektrikliye çevrilmeli hepsi.Ezilenlerin çoğu motor gürültüsüne kurban gidiyor malesef.

• Şehirlerarası otobuslerde oluyor.araçin o kısmını gösteren bi ayna oluyor.daha ufak ve aşağıya dönük biraz.onlardan olsaydi çocuğu farkederdi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.